Izvor: Pravda arhiva vesti 12.07.2017

Merkelova udaljava Balkan od Rusije: Autoput Niš-Priština preko Brisela

Pravda 12.07.2017
Evropska unija Zapadnom Balkanu danas u Trstu nudi svetliju budućnost. Nema tu, međutim, mnogo altruizma. Prosta geopolitička računica kazuje da joj je interes da, pomažući ekonomiju i infrastrukturne projekte, ovaj region odvoji od uticaja Rusije i… »

Novi užas u Centru za socijalni rad: Ubio ženu nožem, zadavio dete, ranio tri službenika! (video)

Pravda 12.07.2017
Jedan muškarac ubio je nožem ženu i teško povredio petogodišnje dete i tom prilikom ranio još dva službenika u Centru za socijalni rad u beogradskom naselju Rakovica. Otac je vratio sina u socijalni centar u kontrolisanim uslovima, pošto je bio… »

Novi snimak tuče sa zakintosa: Jasno se vidi ko koga udara (video)

Pravda 12.07.2017
Grčki mediji su objavili novi snimak tuče u kojoj je ubijen turista SAD na Zakintosu, posle čega je uhapšeno devet ljudi, među njima sedmoro srpskih državljana. Grčki list Proto Tema je objavio snimak sigurnosne kamere jednog kafića kroz čiji se… »

Prvi "demokratski" ministar na robiji: Dulić ne može da se pomiri sa presudom!

Pravda 12.07.2017
Specijalni sud u Beogradu doneo je danas prvostepenu presudu u slučaju Olivera Dulića i njegovih saučesnika u aferi "Nuba". Specijalni sud u Beogradu osudio je danas nekadašnjeg ministra ekologije Olivera Dulića na tri i po godine zatvora zbog… »

Kraj štrajka u Fijatu? Knežević nagovorio radnike da se vrate na posao!

Pravda 12.07.2017
Većina radnika prve smene u kragujevačkom Fijatu odlučila je da prekine štrajk i da u petak počne da radi. Tada bi trebalo da počnu pregovori sa poslovodstvom Fijata. Ta odluka doneta je posle jutrošnjih pregovora predstavnika sindikata sa… »

Ne želi više da sluša obećanja: Vučić zahteva od Unije da se izjasni da li želi Srbiju i kad!

Pravda 12.07.2017
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je za Srbiju ključno da Evropska unija kaže da li je zainteresovana za članstvo Srbije i u kom roku. Vučić je u intervjuu italijanskoj agenciji ANSA rekao da je to za Srbiju ključno pitanje i… »

Ozbiljno pojačanje: Evo koje moderno oružje Ameri prodaju Rumunima!

Pravda 12.07.2017
Američki Stejt department odobrio je moguću prodaju raketnog sistema Patriot Rumuniji u vrednosti od 3,9 milijarde dolara, saopštila je agencija Pentagona. Kongres sada ima 30 dana da ospori ovaj predlog, mada je to malo verovatno s obzirom da je… »

Trampov sin: Sastajao sam se sa Rusima...

Pravda 12.07.2017
Sin američkog predsednika Donalda Trampa rekao je da se s ruskom advokaticom povezanom sa Kremljom sastao u okviru formalnih kontakata s ruskim zvaničnicima. On je istakao da tokom susreta s Rusima nije pokušao da utiče na predsedničke izbore, niti… »

Siniša Mali: "Siguran sam da će Vučić..."

Pravda 12.07.2017
Funkcioner SNS, ministar zdravlja Zlatibor Lončar i gradonačelnik Beogarda Siniša Mali kažu da su sigurni da će predsednik naprednjaka doneti najbolju odluku o tome ko će ga naslediti na čelu stranke i da će oni tu odluku podržati. Na pitanje… »

Pjongjang: Vojni sukob sa nama vodiće SAD do samouništenja!

Pravda 12.07.2017
Severna Koreja je zapretila Sjedinjenim Državama da ne vrše pritisak na Pjongjang, jer će vojni sukob sa tom zemljom "neizbežno dovesti SAD do samouništenja", objavljeno je u zvaničnom listu severnokorejske vlade "Minju Čoson" ("Demokratska… »