Izvor: Večernje novosti/Balkan arhiva vesti 12.07.2017

Zbog napuštenog prtljaga ograđen deo sarajevskog aerodroma

Večernje novosti 12.07.2017
Zbog napuštenog prtljaga danas je na kratko bio ograđen deo međunarodnog aerodroma u Sarajevu. Zbog napuštenog prtljaga danas je na kratko bio ograđen deo međunarodnog aerodroma u Sarajevu. Kako je javio portal k lix.ba, napušteni prtljag se… »

Podgorica: Ugašeno 67 požara za 24 sata

Večernje novosti 12.07.2017
Podgorički vatrogasci oborili su rekord - u prethodna 24 sata intervenisali su na 67 lokacija, a izveli su i jednu spasilačku akciju. Podgorički vatrogasci oborili su rekord - u prethodna 24 sata intervenisali su na 67 lokacija, a izveli su i jednu… »

Hrvatsku zahvatilo nevreme, padao grad veličine ping-ponga

Večernje novosti 11.07.2017
Hrvatsku je zahvatilo nevreme nakon talasa vrućina a u nekim delovima zemlje padao je grad veličine ping-pong loptice. Hrvatsku je zahvatilo nevreme nakon talasa vrućina a u nekim delovima zemlje padao je grad veličine ping-pong loptice. Na severnom… »

Zavod za zapošljavanje u CG: Još 4.000 radnih mesta za sezonce

Večernje novosti 12.07.2017
U Crnoj Gori i ove godine ima posla za 10.000 sezonskih radnika. Nezaposleni radije biraju rad na primorju, nego na njivi. PODGORICA - OD početka godine na sezonskim poslovima u Crnoj Gori angažovano je 6.574 nezaposlenih sa evidencije Zavoda za… »

Povrće buja u bašti penzionerke iz srpca Brana odgajila paradajz težak kilogram

Večernje novosti 12.07.2017
U Srpcu 69-godišnja francuska penzionerka gaji voće i povrće. SRBAC - Komšije i prijatelji koji obilaze 69-godišnju Branu Ivanović ne mogu da se načude kad im pokaže ogromne plodove paradajza, težine po kilogram i po, koje sama uzgaja u svojoj… »

U Hercegovini opustele klupe

Večernje novosti 12.07.2017
U Republici Srpskoj sve manje đaka prvaka, katanac pretnja za 89 osnovnih škola. VEĆINA škola u istočnom delu Republike Srpske, izuzev Istočnog Sarajeva, uskoro bi mogle osvanuti sa ključem u bravi. S obzirom na to da je upisanih prvačića manje… »

Univerzitet Crne Gore: Inspektori za katedrom

Večernje novosti 12.07.2017
Univerzitet mora da omogući upis brucoša na Visoku medicinsku školu. Rektorka: Vlada odlučuje lokalpatriotski i socio-politički. INSPEKCIJA Ministarstva prosvete ušetala se na Univerzitet Crne Gore nakon što nisu prihvatili odluku Vlade da raspišu… »

RS: Bolja veza sa Evropom

Večernje novosti 12.07.2017
Vlada Republike Srpske prihvatila Nacrt ugovora o osnivanju transportne zajednice jugoistočne Evrope. BANjALUKA - Vlada Republike Srpske je na održanoj telefonskoj sednici prihvatila Nacrt ugovora o osnivanju Transportne zajednice jugoistočne Evrope… »

Komentar: Špijuni

Večernje novosti 12.07.2017
Krenula je Obaveštajno-bezbednosna agencija BiH (OBA) prvo da špijunira po svojoj kući. Zatim se prešlo na komšije, naravno, prvo na Srbiju. BOSNA i Hercegovina je prevazišla i Iliju Čvorovića kad je u pitanju špijuniranje! Krenula je… »

Crna Gora: Udžbenici napisani po narodski

Večernje novosti 12.07.2017
Uprkos tome što nema međunarodni kod, na crnogorskom jeziku se štampaju knjige. Neki autori koriste jotovanje, a drugi ne, pa pišu i djevojka i đevojka. PODGORICA - Iako nije dobio međunarodni kod od Kongresne biblioteke u Vašingtonu, crnogorski… »