Izvor: Večernje novosti/Društvo arhiva vesti 12.07.2017

Stefanović: Komisija za viđanje deteta, brojnije obezbeđenje; Mihajlović: MUP da osigura bezbednost u socijalnim centrima

Večernje novosti 12.07.2017
Ministar Nebojša Stefanović izjavio je povodom ubistva u Centru za socijalni rad u Rakovici, da će tražiti najoštriju kaznu za počinioca i da će država odmah preduzeti određene mere kako bi smanjila rizik od ovakvih nesreća. Ministar… »

Novo suđenje spasava KBC ''Dragiša Mišović''

Večernje novosti 12.07.2017
Viši sud u Beogradu ukinuo pravosnažnu presudu protiv bolnice na Dedinju, sudski postupak će biti ponovljen. Zahtev te ustanove usvojen - došla je do novih činjenica koje nije mogla pre da iznese. VIŠI sud u Beogradu ukinuo je pravosnažnu i… »

Upozorenje MUP-a: Ne koristite neuređena kupališta

Večernje novosti 12.07.2017
Komandant Ronilačke jedinice Žandarmerije Aleksandar Kikoš apelovao je danas na građane da ne koriste neuređena kupališta i da ne ulaze u vodu u alkoholisanom stanju. Komandant Ronilačke jedinice Žandarmerije Aleksandar Kikoš apelovao je danas na… »

Komarce prskaju u cik zore

Večernje novosti 11.07.2017
Akcija suzbijanja "krvopija" iz aviona sutra i prekosutra u jutarnjim časovima. Insekti zaraženi virusom Zapadnog Nila nađeni na tri lokacije u Beogradu i četiri u Pančevu. AVIJACIJA će napasti komarce sutra i prekosutra u sedam gradskih opština… »

Poreska blokirala račun Kompanije Novosti; Dmitrović: Dogodilo se ono o čemu pričam i što najavljujem pune četiri godine!

Večernje novosti 12.07.2017
Dogodilo se ono o čemu ja govorim već četiri godine, i zbog čega sam, na kraju krajeva, podneo ostavku. Svi moji apeli, molbe da se nešto uradi, ostali su bez odjeka – kaže Generalni direktor i glavni urednik Kompanije Novosti Ratko Dmitrović… »

"Novosti" saznaju akcident u JP "Nuklearni objekti Srbije": Ozračio se posle krađe u "Vinči"!

Večernje novosti 12.07.2017
Tehničar JP "Nuklearni objekti Srbije" pokušao da iznese olovne cigle, pa izazvao akcident. U ZGRADI velikog nuklearnog reaktora u Vinči u utorak se dogodio akcident. Tehničar JP "Nuklearni objekti Srbije" pokušao je da ukrade alat, tačnije olovnu… »

Ambasador SAD posetio Petnicu

Večernje novosti 12.07.2017
Kajl Skat je prilikom obilaska laboratorije pričao sa učenicima i pitao ih šta misle o budućnosti civilizacije. AMBASADOR SAD Kajl Skat juče je posetio Istraživačku stanicu Petnica, odnosno polaznike programa iz biologije, hemije, računarstva… »

Biraju se dva omladinska delegata Srbije u UN

Večernje novosti 11.07.2017
Udruženje za Ujedinjene nacije Srbije pokrenulo je projekat "Omladinski delegati Srbije u Ujedinjenim nacijama" kojim se uspostavlja izbor dva omladinska delegata Srbije u toj organizaciji. Udruženje za Ujedinjene nacije Srbije pokrenulo je projekat… »

Srpske rakete na bugarskim lanserima

Večernje novosti 12.07.2017
Vojska nema uslova za gađanje, pa raketne jedinice uvežbava u susedstvu. Srbija je bila zainteresovana i za poligone u Makedoniji i Crnoj Gori. SRPSKO-BUGARSKA vežba jedinica PVO na poligonu Šabla na Crnom moru jedina je prilika za uvežbavanje… »

Škola kuvanja: Francuski "krem brule"

Večernje novosti 12.07.2017
Naučite da spremate ovaj specijalitet, za koji vam je potrebna krem pavla,a šećer, ekstrakt vanile i žumanca. Posude sa kremom stavite u veliku tepsiju, pa u rernu, na srednjoj podlozi. Za 6 porcija Potrebno je : 500 ml krem pavlake, 130 g kristal… »