Izvor: Večernje novosti/Ekonomija arhiva vesti 12.07.2017

Kriza u kragujevačkom ''Fijatu'': Umesto prekida štrajka – otkazi

Večernje novosti 12.07.2017
Nastavlja se kriza u kragujevačkom "Fijatu", jer je većina zaposlenih odbila predlog o prekidu obustave rada. Prva smena glasala za prekid štrajka, druga se odlučila za nastavak. VEĆINA radnika kragujevačkog "Fijata" odbila je predlog za… »

Ušteda zidanjem od temelja do krova

Večernje novosti 12.07.2017
Oko 50.000 evra potrebno je da bi se kupili plac i građevinski materijal za izgradnju prosečne kuće sa četiri sobe. Od novca za kupovinu stana od 40 kvadrata, može da se podigne kuća od 100. STANOVANjE u kući i lagodnost koju ovakav život nudi u… »

Vaučeri "nestaju" do kraja leta

Večernje novosti 12.07.2017
Zahvaljujući dodatnim bonovima penzioneri neće ostati bez regresiranog odmora. Najtraženiji su hotel "Radan" u Prolom banji, vila "Mina" na Zlatiboru, "Podrinje" u Banji Koviljači i Lukovska banja. GRAĐANI su već počeli da preuzimaju i dodatnih… »

Poreske kontrole: Uhvaćeni u utaji 5,6 milijardi dinara

Večernje novosti 12.07.2017
Poreska policija u kontrolama otkrila 60 fantomskih firmi koje su služile za pranje para. Zbog neizdavanja fiskalnih računa privremeno zatvoreno 1.078 preduzeća. ZA prvih šest meseci ove godine poreska policija je otkrila 5,6 milijardi dinara utajenog… »

Sunce "obralo" petinu roda kukuruza!

Večernje novosti 12.07.2017
Letnja žega i tropske temperature prete da unište ovogodišnji prinos žitarica. Samo se pšenica izvukla, jer je požnjeveno 95 odsto njiva pod ovom kulturom. Dobra kiša u narednih nekoliko dana spasla bi rod. LETNjA žega, koja već danima ne… »

Ikea spremila katalog na srpskom u više od milion primeraka

Večernje novosti 11.07.2017
Švedska Ikea privodi kraju radove za otvaranje prve robne kuće u Srbiji, što je planirano za 10. avgust, a katalog proizvoda na srpskom jeziku biće odštaman u više od milion primeraka. Švedska Ikea privodi kraju radove za otvaranje prve robne kuće… »

Klima uređaji oborili letnji rekord u potrošnji struje

Večernje novosti 11.07.2017
Potrošnja električne energije danas bi mogla da dostigne 91 milion kilovat-sati, što je za oko 20 odsto više od prosečne dnevne potrošnje u julu. Potrošnja električne energije danas bi mogla da dostigne 91 milion kilovat-sati, što je za oko 20… »

Zakon ne dozvoljava zamrzavanje štrajka

Večernje novosti 11.07.2017
Uprkos apelu i pozivima čelnih ljudi u državi, radnici “Fijata” ne prekidaju bojkot. Plaše se da će morati da rade pet dana ako ih "Fijat" prevari. RADNICI fabrike “Fijat Krajsler automobili Srbija” u Kragujevcu ostaju na svojim pozicijama i… »