Izvor: Večernje novosti/Politika arhiva vesti 12.07.2017

Sastanak u Trstu Završen Samit lidera zapadnog Balkana; Brnabić: Razmišljajmo pobednički

Večernje novosti 12.07.2017
Potpisivanjem Ugovora o Transportnoj zajednici večeras je u Trstu završen 4. Samit lidera zapadnog Balkana, koji se organizuje u okviru Berlinskog procesa. Potpisivanjem Ugovora o Transportnoj zajednici večeras je u Trstu završen 4. Samit lidera… »

Samit zemalja Zapadnog Balkana Formira se regionalno ekonomsko područje

Večernje novosti 12.07.2017
Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić sastao se sa premijerima Edijem Ramom i Zoranom Zaevim prilikom čega su se saglasili da postignuti ekonomski dogovor neće biti zamena za članstvo u EU. Lideri Zapadnog Balkana u Trstu danas će potvrditi… »

Vučić: EU da kaže da li je zainteresovana za članstvo Srbije i u kom roku

Večernje novosti 12.07.2017
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je za Srbiju ključno da Evropska unija kaže da li je zainteresovana za članstvo Srbije i u kom roku. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je za Srbiju ključno da Evropska… »

Han: Milijarde evra za Zapadni Balkan; Regionalna ekonomska zona nije suprotna integracijama EU

Večernje novosti 12.07.2017
Brisel želi da zemlje Zapadnog Balkana postanu članice Evropske unije, a najavljene su i velika ulaganja, kao i Sporazum o transportu, rekao je danas Johanes Han. Evropska unija želi da u narednim godinama investira oko milijardu evra u zemlje Zapadnog… »

Vulin: Odbrambena industrija razvojna šansa Srbije

Večernje novosti 12.07.2017
Ministar odbrane Aleksandar Vulin sa saradnicima, sastao se danas sa direktorima i predstavnicima privrednih društava iz grupacije Odbrambena industrija Srbije i tom prilikom istakao da je to naša razvojna šansa. Ministar odbrane Aleksandar Vulin sa… »

Đurić ponovo v.d.direktora Kancelarije za KiM

Večernje novosti 12.07.2017
Novi mandat će trajati tri meseca, ako i kod njegovoh zamenika Damjana Jovića, Željka Jovića i Dušana Kozareva. Marko Đurić ponovo je izabran za vršioca dužnosti direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju, odlučila je Vlada Srbije, a objavljeno… »

Rusi otvorili vrata centra Amerikancima

Večernje novosti 12.07.2017
Pomoćnik vojnog atašea ambasade SAD u Srbiji Hajrum Garvin u sredu u Nišu na poziv ruske strane. Interesovanje je izazvao Centar upravljanja u kriznim situacijama. Srpsko-ruski humanitarni centar u Nišu juče je širom otvorio vrata američkoj… »

Prijem povodom Dana nezavisnosti Crne Gore Odnosi sa Srbijom bez otvorenih pitanja

Večernje novosti 11.07.2017
Crnogorski ambasador Branislav Mićunović uputio je svim građanima naše zemlje najbolje želje za svaki prosperitet. Ambasada Crne Gore u Srbiji priredila je večeras prijem povodom 13. jula, Dana državnosti Crne Gore, a ambasador te zemlje Branislav… »

Kuburović: Promena Ustava je obaveza preuzeta poglavljem 23

Večernje novosti 12.07.2017
Ministarka pravde precizirala je da je tim poglavljem predviđeno da se najviši pravni dokument menja na način koji bi isključio uticaj vlasti na sudstvo u pogledu sastava Višeg saveta sudstva. Ministarka pravde Nela Kuburović izjavila je danas da… »

Novosti saznaju: Vučić pokreće veliki dijalog o KiM u septembru

Večernje novosti 12.07.2017
Predsednik Srbije uskoro otvara seriju razgovora o najvažnijim državnim pitanjima. Želi da čuje stavove parlamentarnih stranaka, akademika, Crkve, civilnog sektora... PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić će već prvih dana septembra pokrenuti široki… »