Kultura arhiva vesti 12.07.2017

Medenica: Moramo pripremiti publiku za 24-časovnu predstavu na Bitefu

Blic 12.07.2017
Umetnički direktor 51. Bitefa Ivan Medenica pozvao je danas Beogradjane da se pripreme za nesvakidašnje iskustvo i specifičan ritam predstave "Olimp", flamanskog reditelja Jana Fabra koja traje 24 sata. "Olimp je predstava za koju moramo pripremiti… »

Tarantino otkrio o kome snima sledeći film

B92 12.07.2017
Američki režiser Kventin Tarantino odlučio je da snimi film o "Porodici Menson", zajednici koju je 1960. u Kaliforniji osnovao poznati masovni ubica Čarls Menson. Ono što se za sada zna jeste da je Tarantino glumici Margo Robi ponudio ulogu Šeron… »

Hrvatski muzičar Marko Tolja u Beogradu

Press 12.07.2017
Riječki džez, pop i sving pevač Marko Tolja, karijeru je započeo pre desetak godina i u svojoj diskografiji ima dva albuma. Za prvi album, „Vrijeme briše istinu“,osvojio je Porin 2008. godine kao najbolji novi izvođač, a sutra nastupa pred… »

„Branko Radičević” Jirgenu Izraelu

Politika 12.07.2017
Međunarodna pesnička nagrada „Branko Radičević” pripala je ove godine uglednom nemačkom pesniku Jirgenu Izraelu. Na jučerašnjoj završnoj sednici, ovu odluku jednoglasno je doneo žiri Brankovog kola u sastavu: Nenad Grujičić, Stevan Tontić… »

Umro južnoafrički džez muzičar Rej Firi

Press 12.07.2017
Južnoafrički džez muzičar Rej Firi (Ray Phiri) koji je osnovao bend "Stimela" i postao svetski poznat učešćem na promotivnoj turneji albuma "Graceland" Pola Sajmona, umro je od raka u 71. godini, saopšteno je danas. Firi, pevač i gitarista poznat… »

Koncert VIS Limunada 14. jula

Press 12.07.2017
Idealno vreme i mesto za muziku Vokalno-instrumentalnog sastava Limunada – petak 14. jul, od 21 čas, scena na otvorenom, “pod sjajem zvezda letnje noći”, Kulturnog centra Grad. Foto: VIS Limunada promo DJ podrška na koncertu su KUD Sestre, a VIS… »

Nova teorija o seriji prijatelji: Da li ste i vi primetili ovaj detalj?

Kurir 12.07.2017
Iako je prošlo već trinaest godina od emitovanja poslednje epizode “Prijatelja”, nakon čak deset sezona, obožavaoci serije ne prestaju da pričaju o njoj, niti kuju teorije zavere. Najnoviju je započeo korisnik Tvitera Ted Fox, koji je primetio… »

Kako da stignete od prepreke do pobede: Evo gde se kriju odgovori na vaša pitanja!

Pravda 12.07.2017
"Od prepreke do pobede" je knjiga u izdanju Vulkana, koja nudi odgovore na mnoga pitanja. Na jednostavan način i kroz primere ljudi koji su uspeli iako im život nije bio ni malo lak, ova knjiga tera na razmišljanje i otvara nove vidike. Formula za… »

Promocija knjige koja nas uči kako da se oslobodimo straha!

Pravda 12.07.2017
Pozivamo vas na promociju knjige „Od sada bez straha“ Bebe Bajalski koja će biti održana u ponedeljak, 17. jula u 18 sati u Delfi Caféu u SKC-u. O tome kako da pretvorimo strah u životnu energiju, pored autorke, govoriće dr Marija Đorić… »

Novi predmeti i više časova srpskog jezika

Politika 12.07.2017
U Strategiji razvoja kulture predlaže se uvođenje različitih izbornih programa, kao i predmeta kultura izražavanja i funkcionalna pismenost. Odavno je poznato da je nastava srpskog jezika malo zastupljena u osnovnoj školi, u srednjoj je premalo… »