Politika arhiva vesti 12.07.2017

Završen Samit u Trstu, potpisan Ugovor o Transportnoj zajednici

RTS 12.07.2017
Četvrti Samit lidera zapadnog Balkana, koji se organizuje u okviru Berlinskog procesa, završen je potpisivanjem Ugovora o Transportnoj u Trstu. Premijerka Srbije Ana Brnabić poručila je na Samitu da svi moraju da razmišljaju pobednički, jer će samo… »

"Nema bržeg razvoja bez regionalne stabilnosti"

B92 12.07.2017
Trst -- Fiskalna i politička stabilnost, što je glavni zadatak naše vlade, nisu mogući bez regionalnog razvoja i regionalne stabilnosti. To je istakla premijerka Srbije Ana Brnabić, dodajući da je zbog toga važno što će u Trstu o tome da… »

Saradnja u ekonomiji Grčke i Srbije u usponu - može i više

Blic 12.07.2017
Pored bilateralne i privredna saradnja između Srbije i Grčke nalazi se u stalnom usponu, pokazuju zvanične brojke pred sutrašnju prvu sednicu Visokog saveta za saradnju između Srbije i Grčke, na kojoj učestvuje predsednik Srbije Aleksandar Vučić… »

"Brisel želi države Zapadnog Balkana u EU"

Vesti online 12.07.2017
Brisel želi da zemlje Zapadnog Balkana postanu članice Evropske unije, a jedan od ključnih razloga za to je da se mladi ljude zadrže u svojim zemljama i ne napuštaju ih, poručio je danas u Trstu evropski komesar za politiku proširenja i susedstva… »

Siniša Mali: "Siguran sam da će Vučić..."

Pravda 12.07.2017
Funkcioner SNS, ministar zdravlja Zlatibor Lončar i gradonačelnik Beogarda Siniša Mali kažu da su sigurni da će predsednik naprednjaka doneti najbolju odluku o tome ko će ga naslediti na čelu stranke i da će oni tu odluku podržati. Na pitanje… »

Trst: Potpisan ugovor o rekonstrukciji četiri klinička centra

RTV 12.07.2017
TRST - Delegacija Srbije, na čelu sa premijerkom Anom Brnabić, sastala se danas u Trstu sa delegacijom Evropske investicione banke, na Samitu zemalja zapadnog Balkana, s kojima su razgovarali o daljoj saradnji i potpisali poslednji ugovor za… »

Blumberg: Stojimo iza objavljenog intervijua sa Anom Brnabić

Pravda 12.07.2017
Redakcija agencije "Blumberg" stoji iza teksta koji je napisan posle razgovora sa premijerkom Anom Brnabić, a koji je u javnosti izazvao buru reakcija što zbog onog što je rekla, zatim tvrdnje premijerke da je loše interpretirana i njenog pravdanja… »

Đurić ponovo v. d. direktora Kancelarije za KiM

Blic 12.07.2017
Marko Đurić ponovo je izabran za vršioca dužnosti direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju, odlučila je Vlada Srbije, a objavljeno je u Službenom glasniku od 7. jula. Đurić je izabran na tri meseca, na koliko si izabrani i njegovi zamenici… »

Vulin: Vlada Srbije se neće lišiti odbrambene industrije

Blic 12.07.2017
Ministar odbrane Aleksandar Vulin izjavio je danas da se Vlada Srbije neće "rešiti ni lišiti" odbrambene industrije i da će nastaviti da ulaže i pomaže očekujući rezultate. - Ne mislimo da bilo ko drugi postane vlasnik odbrambene industrije… »

Delegacija ambasade SAD posetila Srpsko-ruski humanitarni centar u Nišu

Politika 12.07.2017
Dvojica diplomatskih predstavnika SAD su se interesovala za Centar upravljanja u kriznim situacijama, kao i za uslove boravka, privilegije i imunitet pripadnika SRHC-a. Iako je bio pozvan, ambasador Kajl Skot se nije pojavio u Nišu. Niš – Srpsko-ruski… »