Politika arhiva vesti 12.07.2017

Odobren novac za izgradnju B i C bloka Kliničkog centra Vojvodine

Dnevnik 12.07.2017
Ministar finansija Dušan Vujović i potpredsednik Evropske investicione banke Dario Skanapijeko potisali su u Trstu poslednji ugovor o finansiranju rekonstrukcije četiri klinička centra u Srbiji, a realizacija projekta poverena je Ministarstvu… »

Dačić: Očekujemo da sedište Sekretarijata Transportne zajednice bude u Beogradu

RTS 12.07.2017
Potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić rekao je da je uveren da će Samit lidera zemalja Zapadnog Balkana u Trstu postići konsenzus da sedište Sekretarijata Transportne zajednice bude u Beogradu. Dačić je obraćajući se… »

Vučić: EU da se izjasni da li nas želi i do kad

Vesti online 12.07.2017
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je za Srbiju ključno da Evropska unija odgvori da li je zainteresovana za članstvo Srbije i u kom roku. Vučić je u intervjuu italijanskoj agenciji ANSA rekao da je to za Srbiju ključno pitanje i da… »

Han: Milijarde evra za Zapadni Balkan; Regionalna ekonomska zona nije suprotna integracijama EU

Večernje novosti 12.07.2017
Brisel želi da zemlje Zapadnog Balkana postanu članice Evropske unije, a najavljene su i velika ulaganja, kao i Sporazum o transportu, rekao je danas Johanes Han. Evropska unija želi da u narednim godinama investira oko milijardu evra u zemlje Zapadnog… »

Siniša Mali: "Siguran sam da će Vučić..."

Pravda 12.07.2017
Funkcioner SNS, ministar zdravlja Zlatibor Lončar i gradonačelnik Beogarda Siniša Mali kažu da su sigurni da će predsednik naprednjaka doneti najbolju odluku o tome ko će ga naslediti na čelu stranke i da će oni tu odluku podržati. Na pitanje… »

Brnabićeva u Trstu: Važna dobra saradnja sa EIB

RTS 12.07.2017
Premijerka Srbije Ana Brnabić sastala se na Samitu u Trstu sa delegacijom Evropske investicione banke (EIB) koju je predvodio potpredsednik te finansijske institucije za Srbiju Dario Skanapjeko. Tokom razgovora je istaknuto da EIB podržava strateški… »

Blumberg: Stojimo iza objavljenog intervjua sa Brnabić

Blic 12.07.2017
Redakcija agencije "Blumberg" stoji iza teksta koji je napisan posle razgovora sa premijerkom Anom Brnabić, a koji je u javnosti izazvao buru reakcija što zbog onog što je rekla, zatim tvrdnje premijerke da je loše interpretirana i njenog pravdanja… »

Đurić ponovo v.d. direktora Kancelarije za KiM

Dnevnik 12.07.2017
BEOGRAD: Marko Đurić ponovo je izabran za vršioca dužnosti direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju, odlučila je Vlada Srbije, a objavljeno je u Službenom glasniku od 7. jula. Đurić je izabran na tri meseca, na koliko si izabrani i njegovi… »

Vulin: Vlada Srbije se neće lišiti odbrambene industrije

Blic 12.07.2017
Ministar odbrane Aleksandar Vulin izjavio je danas da se Vlada Srbije neće "rešiti ni lišiti" odbrambene industrije i da će nastaviti da ulaže i pomaže očekujući rezultate. - Ne mislimo da bilo ko drugi postane vlasnik odbrambene industrije… »

Ruski humanitarci u Nišu ugostili Amerikance: Nismo dobili nikakve primedbe

Blic 12.07.2017
Delagacija Ambasade Sjedinjenih Američkih Država (SAD) danas je posetila Rusko-srpski humanitarni centar u Nišu i, kako navode prestavnci centra, nisu izneli nikakve primedbe. Do ove posete došlo je u jeku prepucavanja dve velike sile, Rusije i SAD… »