Društvo arhiva vesti 15.07.2017

Pojačan saobraćaj ka Crnoj Gori, Makedoniji i Bugarskoj

B92 15.07.2017
Beograd -- Saobraćaj je pojačan na svim putevima, a posebno ka Crnoj Gori, Makedoniji i Bugarskoj. Na naplatnim rampama se čeka oko 10-15 minuta, osim na Staroj Pazovi gde se nalazi veći broj vozila usled saobraćajne nezgode, pa se saobraćaj… »

Prijatno toplo i sunčano

Dnevnik 15.07.2017
Posle umereno oblačnog jutra, uslediće još jedan sunčan i prijatno topao letnji dan... NOVI SAD: Prijatno toplo i pretežno sunčano uz malu do umerenu oblačnost u prvom delu dana. Duvaće umeren, popodne povremeno i jak, severozapadni vetar… »

Šangajska lista: Veliki proboj srpske četvorke

Mondo 15.07.2017
Na Šangajskoj listi kvaliteta univerziteta, po užim naučnim oblastima, ove godine našla su se četiri univerziteta iz Srbije. Prvi put na listi su i Niški, Novosadski i Kragujevački univerzitet. Foto: MONDO Stefan Stojanović Niški, Novosadski i… »

"Laserske kamere" uskoro love prestupnike na ulicama Srbije

Večernje novosti 14.07.2017
Saobraćajna policija planira nabavku uređaja koji može da snimi lica vozača i suvozača u automobilima iz suprotnog smera, da li imaju sigurnosne pojaseve i da li vozač priča mobilnim telefonom. Saobraćajna policija planira modernizaciju opreme u… »

Jankovićeva i Đorđević o pitanju ravnopravnosti u društvu

RTS 15.07.2017
Poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković i ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević razgovarali su o stanju u ostvarivanju ravnopravnosti u društvenim odnosima. S obzirom na društveni značaj… »

(Kurir TV) kraljevsko venčanje, oženio se Srpski princ Đorđe: Mladenci rekli sudbonosno da!

Kurir 15.07.2017
BEOGRAD/OPLENAC - Srpski princ Đorđe Karađorđević i njegova izabranica Felon Rejman venčali su se danas u 13 sati u porodičnoj zadužbini - Crkvi Svetog Đorđa na Oplencu. 1 / 38 Foto: Zorana Jevtić Njih je venčao vladika šumadijski Jovan u… »

Jeftini vikend odmori u Srbiji

Press 15.07.2017
Četvoročlana porodica u Srbiji može organizovati vikend odmor za samo 5.000 do 10.000 dinara, i to u seoskim domaćinstvima nadomak manjih jezera, ali i nekih najpoznatijih banja. Domaćini u Srbiji nude prenoćišta u svojim kućama za 650 do 1.300… »

Parastos Draži Mihailoviću u ponedeljak

Danas 15.07.2017
U ponedeljak 17. jula sa početkom u 12 časova, u crkvi Svetog Save na Vračaru, biće tradicionalno održan parastos armijskom generalu Dragoljubu Draži Mihailoviću, saopštilo je Udruženje pripadnika Jugoslovenske vojske u Otadžbini. Parastos će… »

Uspeh: Najbolji matematičari na olimpijadi u Riju

Kurir 15.07.2017
Učenici beogradske Matematičke gimnazije otputovali su juče u Brazil na 58. međunarodnu matematičku olimpijadu za srednjoškolce, gde će predstavljati Srbiju. Na najprestižnije takmičenje iz matematike za srednjoškolce otputovali su: Aleksa… »

Da li će i kada papa Franja kanonizovati Stepinca?

RTS 15.07.2017
Mešovita katoličko-pravoslavna komisija, formirana na inicijativu pape Franje, tokom proteklih godinu dana nije uspela da približi stavove o liku i delu hrvatskog nadbiskupa Alojzija Stepinca, ali je dobra vest da je dijalog dve crkve ne samo… »