Izvor: Glas Amerike arhiva vesti 15.07.2017

Kongresmen traži od Pentagona izveštaj o vojnoj saradnji Srbije i Rusije

Glas Amerike 15.07.2017
Predstavnički dom Kongresa usvojio je amandman člana Odbora za spoljne poslove, demokrate Eliota Engela kojim se od Pentagona traži da Kongresu podnese izveštaj o vojnoj saradnji Srbije i Rusije. Taj amandman podnet je na predlog Zakona o budžetu za… »

Turska obeležila godišnjicu neuspelog puča kao nacionalni praznik

Glas Amerike 15.07.2017
Turska je u subotu obeležila prvu godišnjicu neuspeog vojnog udara u toj zemlji. Od tog događaja, predsednik Račep Tajip Erdogan otpustio je bar 100.000 državnih službenika koje je okarakterisao kao podržavaoce propalog puča. Vlada je uhapsila… »

Kremiran kineski nobelovac Liu Šjaobo

Glas Amerike 15.07.2017
Kineski disident I nobelovac Liu Šjaobo kremiran je u gradu Šenjang, a ceremoniju je pratila kineska vlada. Njegov pepeo je potom bačen u more. Liu, dobitnik Nobelove nagrade za mir, koji je proveo poslednjih osam godina kao takozvani "zatvorenik… »

Ženska platforma i UN: Hitno suzbiti porodično nasilje; Stefanović: Pooštriti kazne

Glas Amerike 15.07.2017
BEOGRAD — Ženska platforma za razvoj Srbije i UN Women organizovali su u petak, nakon slučajeva brutalnih ubistava dve žene i deteta u centrima za socijalni rad u Beogradu, hitni sastanak povodom tih događaja na koji su pozvali predstavnike vlastii… »

Tramp: priča o vezama sa Rusijom je "obmana"

Glas Amerike 15.07.2017
Predsednik Donald Tramp odbacio je medijske navode o novim otkrićima o navodnim susretima Trampovih saradnika iz kampanje i ruskog advokata. Predsednik provori vikend u Nju Džerziju, i povodom novih medijskih navoda se oglasio na Tviteru: "Uprkos… »

Spor Sekretarijata za pravosuđe i havajskog sudije oko "zabrane putovanja"

Glas Amerike 15.07.2017
Američki Sekretarijat za pravosuđe traži od Vrhovnog suda da ukine jučerašnju odluku federalnog sudije sa Havaja – kojom se blokiraju delovi uredbe Donalda Trampa o takozvanoj “zabrani putovanja.” Naime, nova pravila za izbeglice I državljane… »

Sajam srpskih i albanskih preduzetnica u Prištini

Glas Amerike 15.07.2017
U organizaciji Misije OEBS-a na Kosovu u Prištini je održan dvodnevni privredni sajam za preduzetnice južno i severno od reke Ibar. Na ovom sajmu svoje proizvode izložilo je oko 30 preduzetnica iz srpske i albanske zajednice koje vode male, uglavnom… »

Umesto benzina sipajte - viski!

Glas Amerike 15.07.2017
Ponekad se isplati oživeti stare i zaboravljene metode upotrebe otpada u procesu proizvodnje. Istraživači u Škotskoj otkrili su profitabilan način da upotrebe nusproizvode viskija u automobilskoj industriji. Proizvođači viskija u Škotskoj svake… »

Ruski avioni presreću NATO avione duplo više nego ranije

Glas Amerike 15.07.2017
NATO snage u Evropi poslale su svoje borbene avione da presretnu ruske letelice skoro 800 puta prošle godine – skoro dvostruko više nego u 2014. Najnoviji izveštaj poziva na postizanje novog sporazuma i bolju komunikaciju između NATO-a i Rusije… »

Bizoni iz filma na ostrvu Katalina

Glas Amerike 15.07.2017
2016. američki bizon zvanično je postao prvi nacionalni sisar Sjedinjenih Država. U praistoriji, milioni bizona tumarali su Severnom Amerikom ali su do kraja 19. veka skoro izumrli. Zahvaljujući ekolozima, oni sada mogu da se pronađu u svih 50… »