Izvor: RTS arhiva vesti 15.07.2017

"Vučić je za SAD ključni akter za mir u regionu"

RTS 15.07.2017
Predsednik IstVest instituta i bivši američki ambasador u Beogradu Kameron Manter očekuje da će predsednik Srbije tokom predstojeće posete SAD ukazati na to da na zapadnom Balkanu postoje ozbiljni izazovi i da je zemljama regiona potrebna pomoć SAD… »

Vulin obišao povređene radnike Centra za socijalni rad

RTS 15.07.2017
Ministar odbrane Aleksandar Vulin obišao je sa zastupnikom načelnika Vojnomedicinske akademije pukovnikom prof. dr Miroslavom Vukosavljevićem dvoje povređenih iz Centra za socijalni rad opštine Rakovica, koji se nalaze na lečenju na Vojnomedicinskoj… »

Na Gostunu putnička vozila čekaju dva sata, na Horgošu 60 minuta

RTS 15.07.2017
Putnička vozila koja iz Srbije izlaze preko prelaza Gostun sa Crnom Gorom čekaju oko dva časa. Na ulazu u Srbiju, na Horgošu, otvoreno je svih šest ulaznih traka, a putnička vozila se zadržavaju do 60 minuta. Na prelazu Tompa-Kelebija stoje kolone… »

Osam meseci zatvora za pretnje napadom na Vučićevu ćerku

RTS 15.07.2017
Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je osudio na osam meseci zatvora Milovana Raonića (29) iz Sivca kod Kule jer je u decembru prošle godine preko "Fejsbuk" profila ugrozio sigurnost tadašnjeg premijera a sada predsednika Srbije Aleksandra Vučića… »

Kongres traži izveštaje o vojnoj saradnji Srbije i Rusije

RTS 15.07.2017
Predstavnički dom američkog Kongresa usvojio je meru kojom traži od Ministarstva odbrane izveštaje o rusko-srpskoj vojnoj saradnji, saopštio je visoki član Komiteta za spoljna pitanja Predstavničkog doma Eliot Endžel, prenosi "Sputnjik". "Mera… »

Pritvor još jednom Srbinu na Zakintosu

RTS 15.07.2017
Dušan Ranković, jedan od osumnjičenih za prebijanje na smrt američkog turiste na grčkom ostrvu Zakintos prošlog petka, saslušan je večeras u sudu na Zakintosu, nakon čega mu je određen pritvor. Rankovićev branilac Zora Dobričanin Nikodinović… »

Predloženo povećanje cene maline do 20 dinara po kilogramu

RTS 15.07.2017
Na sastanku proizvođača malina, otkupljivača i ministra poljoprivrede predloženo je da se sadašnja akontna cena, koja se kreće od 120 do 145 dinara, poveća za dvadesetak dinara. Malinari kažu da ne pristaju na manju cenu, dok resorni ministar… »

Poziv radnicima da razgovaraju s rukovodstvom "Fijata"

RTS 15.07.2017
Državni sekretar u Ministarstvu privrede Dragan Stevanović pozvao je predstavnike radnika kragujevačkog "Fijata" da već od ponedeljka sednu za sto i razgovaraju sa predstavnicima te kompanije o rešavanju problema. Ministarstvo privrede apelovalo je… »

Tramp želi da zid prema Meksiku bude providan i solaran

RTS 15.07.2017
Objašnjavajući svoje zamisli o izgledu zida na granici sa Meksikom, američki predsednik Donald Tramp izjavio je da želi da zid bude providan i da na njemu budu postavljeni solarni paneli, prenose američki mediji. Donald Tramp je novinarima rekao da… »

Širi se veliki požar kod Ljubinja u istočnoj Hercegovini

RTS 15.07.2017
Požar koji je izbio kod mesta Ljubinje u istočnoj Hercegovini nastavio je danas da se širi velikom brzinom, a vatrogasci ulažu ogromne napore kako ne bi ugrozio kuće i prerastao u katastrofu, javljaju lokalni mediji u BiH. Različiti izvori navode da… »