Izvor: Sandžak press arhiva vesti 15.07.2017

Muratović: Strijeljanja na Hadžetu vršena su na mjestu današnjeg Doma zdravlja

Sandžak press 15.07.2017
U blizini Doma zdravlja i krugu Opšte bolnice u Novom Pazaru danas su otkriveni posmrtni ostaci najvjerojatnije nekoliko osoba. Kosti su pronađene tokom iskopa za temelje zgrade Hitne pomoći, na dubini od oko metar. Pretpostavlja se da se radi osobama… »

Suad Kurtćehajić: Dodikove izjave o Bošnjacima povratnicima su skandalozne, fašističke i šovinističke

Sandžak press 15.07.2017
Predsjednik Foruma bošnjačkih intelektualaca (FBI) Suad Kurtćehajić smatra da su izjave predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika u vezi sa Bošnjacima povratnicima i navodnoj “okupaciji” Podrinja krajnje skandalozne, fašističke i… »

BDZ Sandžaka zahtjeva dolazak stručnih lica sa opremom i DNK ekspretizu

Sandžak press 15.07.2017
Povodom pronalaska skeleta više soba na lokalitetu predviđenom za izgradnju zgrade Hitne pomoći na Hadžetu u Novome Pazaru i uviđajem koji se trenutno vrši, pri čemu se sabiraju kosti, uz osnove sumnje da se radi o masovnoj grobnici Bošnjaka… »

Erdogan se pridružio Maršu nacionalnog jedinstva u Istanbulu

Sandžak press 15.07.2017
Predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan priključio se Maršu nacionalnog jedinstva i demokracije u Istanbulu, na kojem učestvuje na stotine hiljada građana kako bi obilježili prvu godišnjicu pokušaja vojnog udara kojeg je na današnji dan… »

Sarajevska Vijećnica u bojama zastave Turske

Sandžak press 15.07.2017
U povodu obilježavanja prve godišnjice pokušaja vojnog udara u Turskoj, večeras je sarajevska Vijećnica osvijetljena bojama zastave Turske, javlja Anadolu Agency (AA). Sarajevska Vijećnica je osvijetljena bojama turske zastave čime se želi… »

U Gazi Husrev-begovoj džamiji dova za šehide koji su pali tokom pokušaju puča u Turskoj

Sandžak press 15.07.2017
Programu nakon akšam-namaza prisustvovali su i ambasador Republike Turske u Bosni i Hercegovini Haldun Koc, glavni imam Medžlisa Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Ferid ef. Dautović i brojni vjernici. U Gazi Husrev-begovoj džamiji sinoć je… »

Nevjerovatan prizor: Širom Turske Marš nacionalnog jedinstva i demokracije (Foto/Video)

Sandžak press 15.07.2017
Maršem za demokraciju stotine hiljada građana u Istanbulu obilježava prvu godišnjicu pokušaja vojnog udara kojeg je na današnji dan izvela teroristička organizacija FETO, javlja Anadolu Agency (AA). Na današnji dan su infiltrirani pripadnici… »

Prestanimo jedni druge vrijeđati putem društvenih mreža

Sandžak press 15.07.2017
Istraživanja provedena nedavno, pokazala su da je u posljednjih šest mjeseci – četiri od deset Amerikanaca doživjelo poniženje na društvenim mrežama, najviše na fejsbuku. Primjetio sam da se to dešava i među muslimanima također. Najmanje tri… »

Naučna dostignuća muslimanske civilizacije

Sandžak press 15.07.2017
Naučna dostignuća muslimanske civilizacije su usitinu ogromna. Zapravo, naučni metod, kako se on danas razumije, uveli su veliki muslimanski empiričari i eksperimentatori. U laboratorijskim izvještajima El-Battanija (umro 929.), El-Birunija (umro… »

Šejh Sabri- Zatvaranje Mesdžidu-l-Akse je opasan presedan

Sandžak press 15.07.2017
Šejh Ikrime Sabri, predsjednik Vrhovnog muslimanskog vijeća Jerusalema i imam i hatib Mesdžidu-l- Akse, je osudio zatvaranje Mesdžidu-l-Akse i zabranu obavljanja namaza nazivajući je opasnim presedanom. “Mi snažno odbacujemo provokativne izraelske… »