Kultura arhiva vesti 15.07.2017

Štimac, oskarovac i dobri filmovi: Večeras počinje Palićki festival

Blic 15.07.2017
Uručenjem nagrade "Aleksandar Lifka" Slavku Štimcu i projekcijom mađarskog filma "Na duši i telu", dobitnika Zlatnog medveda na Berlinskom filmskom festivalu, večeras počinje 24. Festival evropskog filma Palić. Ovo nagrađeno ostvarenje, mađarska… »

"Lavina" otvara Pulu,na programu i "Dnevnik mašinovođe"

Dnevnik 15.07.2017
PULA : Projekcijom hrvatskog filma "Lavina" u režiji Stanislava Tomića večeras će u Areni biti otvoren 64. Filmski festival u Puli na kojem će biti prikazano 170 ostvarenja. Najavljen kao programski najbogatiji do sada, festival će publici do 22… »

Rijaliti ili život Počelo snimanje domaće komedije ''Patuljci sa naslovnih strana''

Večernje novosti 14.07.2017
Film reditelja i scenariste Milorada Milinkovića na šaljiv način će prikazati surovu stvarnost modernog života uz rijaliti programe. SNIMANjE novog domaćeg filma "Patuljci sa naslovnih strana", počelo je 12. jula u studijima u Šimanovcima i… »

Prva kraljica tjudora: U krevetu sa ubicom svog ljubavnika

Blic 15.07.2017
Priča o novoj, uzbuljdivoj monarhinji stigla je na male ekrane. "Bela princeza", nastavak serije "Bela kraljica", zasnovana na petoj knjizi šestodelnog serijala "Rodbinski ratovi" Filipe Gregori, prati Elizabetu od Jorka. Filipa Gregori je u svojim… »

Druga strana raja: Bekim Sejranoviċ: Norvežani nisu najsrećniji ljudi na svetu

Blic 15.07.2017
U običnim supermarketima možeš kupiti samo pivo, radnim danom do osam navečer, subotom do šest. Poslije subote u šest navečer u čitavoj zemlji ne možeš legalno kupiti alkohol. Dućani rade, ali je na frižiderima s pivom lokot (...) Toliko o… »

Otvoren palićki festival: Ovacije za Miru Banjac i Slavka Štimca

Blic 15.07.2017
- Uzbuđen sam i velika mi ja čast što sam dobitnik nagrade "Aleksandar Lifka" - rekao je Slavko Štimac proglašavajući festival otvorenim. Prepuno gledalište letnje pozornice na Paliću ovacijama je ispratilo svečani trenutak u kome čuvena Mira… »

Političari me nisu pitali treba li mi podrška

Politika 15.07.2017
Kod nas žive sjajni muzičari koji mogu da nastupe bilo gde u svetu ali na njih se ne obraća posebna pažnja upravo zbog toga što su ovde. Mokra gora - Koncertmajstor Londonskog simfonijskog orekstra Roman Simović, nastupio je na otvaranju petog po… »

(Foto) holivudom kruže glasine da Ešton kučer vara ženu: Glumac se oglasio na Tviteru i stavio tačku na spekulacije!

Kurir 15.07.2017
Brak Eštona Kučera i Demi Mur završio se zbog glumčevog neverstva, a pokrenule su se glasine da je holivudski šemeker ponovo neveran. Naime, jedna slika sa anonimnom ženom bila je dovoljna da se unese sumnja da Ešton vara Milu Kunis. Magazin… »

Todorić je Ignjat Glembaj naših dana

Politika 15.07.2017
U vreme kada je moja generacija stasavala u jednopartijskoj državi, u navodnom diktatorskom režimu kulturu su vodili značajni ljudi, doduše partijski, ali najbolji. Posle mnogo godina Predrag Ejdus gostovaće ponovo na Dubrovačkim letnjim igrama gde… »

Zima je tu! Evo šta nas tačno čeka u nastavku "Igre prestola"

Blic 15.07.2017
Sutra će sedma sezona "Igre prestola" imati svetsku premijeru, a pred domaću publiku ovaj hit stiže samo nekoliko sati kasnije. Detalji o zapletu su se krili u strogoj tajnosti i o svemu se samo nagađalo. Autor knjiga po kojima je serija nastala nije… »