Politika arhiva vesti 15.07.2017

Vučić od sutra u dvodnevnoj poseti SAD

Beta 15.07.2017
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić boraviće od sutra u dvodnevnoj poseti Sjedinjenim Američkim Državama, gde će imati niz bilateralnih susreta sa američkim zvaničnicima. Vučić će u Vašingtonu razgovarati sa potpredsednikom SAD Majkom Pensom… »

Ivanić: Popraviti odnose sa Beogradom

Večernje novosti 15.07.2017
Član Predsedništva BiH iz reda srpskog naroda Mladen Ivanić, ocenio je da odnose Sarajeva i Beograda treba popraviti, ali da u bošnjačkom narodu ne vidi lidera koji je spreman za to. SARAJEVO - Član Predsedništva BiH iz reda srpskog naroda Mladen… »

Vulin i Ditman: Politički odnosi dve zemlje na vrhuncu

Blic 14.07.2017
Ministar odbrane Aleksandar Vulin sastao se danas sa ambasadorom Nemačke Akselom Ditmanom i tom prilikom je potvrđeno da su politički odnosi dve zemlje na "istorijskom vrhuncu", saopštilo je Ministarstvo odbrane. Oni su konstatovali da je to rezultat… »

Danas: Istraga zbog preusmeravanja aviona iz Srbije

N1 Info 15.07.2017
Direktorat civilnog vazduhoplovstva Srbije pokrenuo je vanredni inspekcijski nadzor o uzrocima pada radarskog sistema Kontrole letenja Srbije i Crne Gore (SMATSA), u ponedeljak 10. jula u poslepodnevnim časovima, nezvanično saznaje Danas. Zbog pada… »

Kuburović: Sudovi izriču blage kazne

Danas 15.07.2017
Ministarka pravde Nela Kuburović izjavila je danas da su u poslednje tri godine sudovi za nasilje u porodici u 60 odsto slučajeva izricali uslovne kazne, a kada bi nasilnike slali u zatvor to je bilo do šest meseci. To znači da blagu kaznenu politiku… »

Mogerini: U Trstu je poslata jasna poruka Balkanu

B92 15.07.2017
Brisel -- Na samitu Zapadnog Balkana u Trstu poslata je "jasna poruka" da su vrata EU otvorena za Balkan i da se nastavlja put ka ujedinjenoj Evropi. To je poručila visoka predstavnica EU za spoljnu politiku i bezbednost Federika Mogerini. Ona je na svom… »

Ima li Srbija šanse da "lobističkom ofanzivom" saseče ulazak Kosova u Interpol i Unesko?

Vesti online 15.07.2017
Nakon niza neuspešnih pokušaja, Kosovo je ponovo podnelo zahtev za članstvo u Interpol, a prijem južne pokrajine mogao bi da bude na dnevnom redu u septembru na sednici Generalne skupštine te organizacije, koja će biti održana u Pekingu. Ipak… »

Predsednik Svekineskog narodnog kongresa u poseti Srbiji

Dnevnik 15.07.2017
BEOGRAD : Predsednik Stalnog komiteta 12. Svekineskog narodnog kongresa Narodne Republike Kine Džang Deđiang boraviće od sutra, 16. jula u trodnevnoj zvaničnoj poseti Srbiji, na poziv predsednice Narodne skupštine Republike Srbije Maje Gojković… »

Link plus: Niko ne odgovara za masovna ubistva pasa lutalica

Novi magazin 15.07.2017
Organizacija Link plus optužila je danas Osnovno javno tužilaštvo u Novom Sadu da već dve godine ignoriše krivičnu prijavu koju je to udruženje podnelo protiv odgovornih osoba iz Javnog komunalnog preduzeća "Zoohigijena i veterina" iz Novog Sada… »

Ružićevo ministarstvo raspisalo tender za izradu zakona

N1 Info 15.07.2017
Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave, na čelu sa Brankom Ružićem, raspisalo je tender za izradu radne verzije izmena i dopuna Zakona o političkim strankama. Ministarstvo traži jednog konsultanta koji će biti angažovan 20 konsultantskih… »