Balkan arhiva vesti 16.07.2017

FOTO, VIDEO: Ogroman požar kod Sutomora, vatrogasci brane kuće i crkvu

Radio 021 16.07.2017
Veliki požar zahvatio je nakon 18 časova borovu šumu na Golom brdu iznad Sutomora. Vatrogasci pokušavaju da obuzdaju vatru, ali im vetar otežava posao. Načelnik Službe zaštite u Baru Velizar Čađenović rekao je za Radio-televiziju Crne Gore da… »

Crnogorci se pravdaju: "Nećemo u rat protiv Srba i Albanaca!"

Pravda 16.07.2017
Crna Gora svoje vojnike neće upućivati u rat ni protiv Srba, ni protiv Albanaca na Kosovu, izjavio je crnogorski ministar odbrane Predgrag Bošković. Kako kaže, Crna Gora će svoje vojnike angažovati samo u kontekstu promocije, očuvanja i jačanja… »

Incko: Dodik zastrašuje povratnike i krši Dejtonski sporazum

Slobodna Evropa 16.07.2017
Visoki predstavnik u BiH Valentin Incko izjavio je da je pravo izbeglica na povratak garantovano Dejtonskim sporazumom, a da je zastrašivanje povratnika neprihvatljivo i protivno Dejtonu. "Komemoracije nevinim žrtvama ratnih zločina, te genocid u… »

Požari divljaju Jadranom, "odmah uz kuće" VIDEO

B92 16.07.2017
Zagreb -- Požari širom obale Jadrana u Hrvatskoj pravi velike probleme vatrogascima, javlja zagrebački "Indeks". Kako navode, na Pagu je moralo da dođe do evakuacije ljudi, a kod Šibenika vatra gori "odmah uz kuće". Nešto iza 10.30 sati na… »

Saniran kvar na vodovodnoj cevi u Bečićima

RTS 16.07.2017
Ekipe Regionalnog vodovoda sanirale su kvar na vodovodnoj cevi na Bečićkoj plaži i voda je puštena u sistem. Na plaži u Bečićima došlo je do pucanja spojnice dve cevi Regionalnog vodovoda, a velika količina vode odnela je deo plaže i napravila… »

(Video) Užasna tragedija: Mladić iz BiH skočio da spasi dve devojke, sve troje nestali u talasima!

Kurir 16.07.2017
U letovalištu Vlore na jugu Albanije juče su se utopile tri osobe, među kojima je, prema još nepotvrđenim informacijama, i 24-godišnji Benjamin Ferati koji živi i radi u Srebreniku u BiH, a poreklom je iz Makdonije. Ovaj mladić bio je na odmoru u… »

Ministarstvo odbrane Hrvatske: Vazdušne snage gase požare od Istre do Dalmacije

Novi magazin 16.07.2017
Protivpožarne namenski organizovane snage Oružanih snaga Hrvatske iz sastava 93. vazduhoplovne baze Hrvatskog ratnog vazduhoplovstva i protivvazdušne obrane (HRZ i PZO), angažovane su ove neđelje u gašenju više požara na prostoru od Istre do… »

Pelješački most, hladan tuš za hrvatski san

RTS 16.07.2017
Dok parlament BiH traži da se zaustave sve aktivnosti u vezi sa izgradnjom Pelješačkog mosta, sagovornici "Dojče velea" uveravaju da su ti zahtevi motivisani isključivo unutrašnjopolitičkim razlozima. I baš kad se činilo da je odlukom Evropske… »

Požari bukte u Hercegovini, Dalmaciji i Crnoj Gori

RTS 16.07.2017
Požari u Hercegovačko-neretvanskom kantonu, na Podveležju, Pologu i Čvrsnici ne jenjavaju. Požar koji je planuo iznad mostarskog naselja Luka nošen severnim vetrom širio se prema jugu, iznad naselja Tekija, prema Opinama. Iako je ranije javljeno da… »

Još jedna neizvesna noć u Ljubinju, požar preti kućama

Blic 16.07.2017
Požar koji je bio stavljen pod kontrolu u selu Mrkalji u opštini Ljubinje ponovo se aktivirao, gori i prema Pustipustu i Obziru, te magistralnom putu prema Trebinju, potvrdio je komandir ljubinjske Vatrogasne jedinice Miodrag Ilić. Požar se u selu… »