Balkan arhiva vesti 16.07.2017

CG: Požar i u Sutomoru, vatrogasci brane kuće i crkvu FOTO

B92 16.07.2017
Veliki požar koji je izbio iznad Sutomora u Crnoj Gori stavljen je pod kontrolu, javlja Radiotelevizija Crne Gore. Pripadnici Službe zaštite spašavanja Bara, Budve i Ulcinja, uspeli su oko 20.30 da stave pod kontrolu veliki požar koji se od 17.30… »

Ministar odbrane crne gore: Crna Gora neće vojsku slati u rat protiv Srba i Albanaca na KiM

Kurir 16.07.2017
Crna Gora svoje vojnike neće upućivati u rat ni protiv Srba, ni protiv Albanaca na Kosovu, već će ih angažovati samo u kontekstu promocije, očuvanja i jačanja regionalnog i globalnog mira i bezbjednosti, poručio je ministar odbrane, Predrag… »

Incko: Dodik zastrašuje povratnike i krši Dejtonski sporazum

Slobodna Evropa 16.07.2017
Visoki predstavnik u BiH Valentin Incko izjavio je da je pravo izbeglica na povratak garantovano Dejtonskim sporazumom, a da je zastrašivanje povratnika neprihvatljivo i protivno Dejtonu. "Komemoracije nevinim žrtvama ratnih zločina, te genocid u… »

Požari kod Šibenika i u Splitsko-dalmatinskoj županiji

Večernje novosti 16.07.2017
U šibenskom naselju Brodarica jutros je izbio požar u neposrednoj blizini kuća, a istrovremeno je buknuo veliki šumski požar na području opštine Šestanovac u Splitsko-dalmatinskoj županiji. ZAGREB - U šibenskom naselju Brodarica jutros je izbio… »

Pukla vodovodna cev, odnela pola plaže!

Alo 16.07.2017
Mnogi kupači ostali su bez svojih stvari. Pojedini delovi Budve noćas nisu imali vodu nakon što je na plaži u Bečićima pukla vodovodna cev. Voda koja je šikljala iz puknute cevi odnela je pola plaže, a mnogi kupači ostali su bez svojih stvari… »

Tragedija na letovanju u Albaniji: Mladić iz Srebrenika pokušao da spasi dve devojke, utopili se sve troje

Blic 16.07.2017
U letovalištu Valona u Albaniji juče su se utopile tri osobe, među kojima je, prema još nepotvrđenim informacijama, i 24-godišnji Benjamin Ferati iz Srebrenika, iz BiH. Ovaj mladić bio je na odmoru u ovom poznatom letovalištu, a život je izgubio… »

Ministarstvo odbrane Hrvatske: Vazdušne snage gase požare od Istre do Dalmacije

Novi magazin 16.07.2017
Protivpožarne namenski organizovane snage Oružanih snaga Hrvatske iz sastava 93. vazduhoplovne baze Hrvatskog ratnog vazduhoplovstva i protivvazdušne obrane (HRZ i PZO), angažovane su ove neđelje u gašenju više požara na prostoru od Istre do… »

Pelješački most, hladan tuš za hrvatski san

RTS 16.07.2017
Dok parlament BiH traži da se zaustave sve aktivnosti u vezi sa izgradnjom Pelješačkog mosta, sagovornici "Dojče velea" uveravaju da su ti zahtevi motivisani isključivo unutrašnjopolitičkim razlozima. I baš kad se činilo da je odlukom Evropske… »

Požari bukte u Hercegovini, Dalmaciji i Crnoj Gori

RTS 16.07.2017
Požari u Hercegovačko-neretvanskom kantonu, na Podveležju, Pologu i Čvrsnici ne jenjavaju. Požar koji je planuo iznad mostarskog naselja Luka nošen severnim vetrom širio se prema jugu, iznad naselja Tekija, prema Opinama. Iako je ranije javljeno da… »

Još jedna neizvesna noć u Ljubinju, požar preti kućama

Blic 16.07.2017
Požar koji je bio stavljen pod kontrolu u selu Mrkalji u opštini Ljubinje ponovo se aktivirao, gori i prema Pustipustu i Obziru, te magistralnom putu prema Trebinju, potvrdio je komandir ljubinjske Vatrogasne jedinice Miodrag Ilić. Požar se u selu… »