Balkan arhiva vesti 16.07.2017

CG: Požar i u Sutomoru, vatrogasci brane kuće i crkvu FOTO

B92 16.07.2017
Veliki požar koji je izbio iznad Sutomora u Crnoj Gori stavljen je pod kontrolu, javlja Radiotelevizija Crne Gore. Pripadnici Službe zaštite spašavanja Bara, Budve i Ulcinja, uspeli su oko 20.30 da stave pod kontrolu veliki požar koji se od 17.30… »

Crna Gora: Nećemo u rat ni protiv Srba, ni protiv Albanaca

Vesti online 16.07.2017
Crna Gora svoje vojnike neće upućivati u rat ni protiv Srba, ni protiv Albanaca na Kosovu, izjavio je crnogorski ministar odbrane Predgrag Bošković. Kako kaže, Crna Gora će svoje vojnike angažovati samo u kontekstu promocije, očuvanja i jačanja… »

Incko: Pravo na povratak garantovano Dejtonskim sporazumom

RTV 16.07.2017
SARAJEVO - Visoki predstavnik za BiH Valentin Incko izjavio je danas da je pravo na povratak garantovano Dejtonskim sporazumom i naglasio da je zastrašivanje povratnika neprihvatljivo i protivno Dejtonskom sporazumu. Incko je rekao da komemoracije… »

Požari divljaju Jadranom, "odmah uz kuće" VIDEO

B92 16.07.2017
Zagreb -- Požari širom obale Jadrana u Hrvatskoj pravi velike probleme vatrogascima, javlja zagrebački "Indeks". Kako navode, na Pagu je moralo da dođe do evakuacije ljudi, a kod Šibenika vatra gori "odmah uz kuće". Nešto iza 10.30 sati na… »

Saniran kvar na vodovodnoj cevi u Bečićima

Večernje novosti 16.07.2017
Ekipe budvanskog Regionalnog vodovoda sanirale su kvar na vodovodnoj cevi na plaži u Bečićima i voda je puštena u sistem. BUDVA - Ekipe budvanskog Regionalnog vodovoda sanirale su kvar na vodovodnoj cevi na plaži u Bečićima i voda je puštena u… »

Utopio se u Albaniji spasavajući devojke

RTS 16.07.2017
Mladić iz Srebrenika, nedaleko od Tuzle, utopio se na plaži u Valoni, na jugu Albanije, pokušavajući da spase dve devojke, objavio je "Dnevni avaz". Nesreća se dogodila u subotu, kada je Benjamin Ferati (24) pokušao da spase dve Albanke koje su se… »

HR: Od istre do Dalmacije angažovane vazduhoplovne snage

B92 16.07.2017
Zagreb -- Ministarstvo odbrane Republike Hrvatske objavio je da su od Istre do Dalmacije angažovane vazdušne snage u gašenju više požara na prostoru od Istre do Dalmacije. Protivpožarne namenski organizovane snage Oružanih snaga RH (PP NOS OS RH)… »

Hladan tuš BiH srušio najveći "hrvatski san"

Vesti online 16.07.2017
Odlukom Evropske komisije o isplati 375 miliona evra za izgradnju Pelješkog mosta uklonjena zadnja prepreka za najveći hrvatski infrastrukturni projekat. I baš kad se činilo da je uklonjena i poslednja prepreka, iz Bosne i Hercegovine stiže hladni… »

Požari bukte u Hercegovini, Dalmaciji i Crnoj Gori

RTS 16.07.2017
Požari u Hercegovačko-neretvanskom kantonu, na Podveležju, Pologu i Čvrsnici ne jenjavaju. Požar koji je planuo iznad mostarskog naselja Luka nošen severnim vetrom širio se prema jugu, iznad naselja Tekija, prema Opinama. Iako je ranije javljeno da… »

Bukti požar iznad Sutomora, vatrogasci odbranili kuće i crkvu

RTS 16.07.2017
Veliki požar zahvatio je nakon 18 časova borovu šumu na Golom brdu iznad Sutomora, ali su vatrogasci uspeli da stave vatru pod kontrolu. U gašenju učestvuje više od 50 vatrogasaca sa preko 20 vozila. Na magistralnom putu od Sutomora ka Baru i u… »