Ekonomija arhiva vesti 16.07.2017

Banke u Srbiji smislile su novi način kako da vam uzmu više novca, a da to možda i ne primetite

Blic 15.07.2017
Banke u Srbiji povećavaju naknade za vođenje tekućih računa klijenata, i to za 30 do 40 odsto, saznaje „Blic”. S obzirom na to da je sada prosečan iznos za mesečno održavanje tekućeg računa 150, nova cena ove usluge dostići će skoro 200… »

Čadež:Dijalog i nastavak proizvodnje u Fijatu jedino rešenje

Dnevnik 16.07.2017
BEOGRAD : Predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež nije isključio mogućnost smanjenja proizvodnje u kragujevačkom Fijatu, što se, kako je rekao, već događa, pa čak i odlazak italijanskog proizvođača iz Kragujevca, ako se u najskorije… »

Profit Železare biće veći od 20 miliona evra

RTV 16.07.2017
BEOGRAD - Železara Smederevo dobro posluje i na kraju 2017. ostvariće profit veći od planiranih 20 miliona evra, izjavio je danas Ju Jong, predsednik Hestil grupe, koja je vlasnik srpske čeličane. Čelnik Hestila, koji je upravo doputovao u Srbiju, u… »

Marković: Vlada vodi pregovore o Fijatu preko medija

Dnevnik 16.07.2017
BEOGRAD: Predsednik štrajkačkog odbora kompanije "FCA Srbija" Zoran Marković kaže kako Vlada Srbije već dva dana pregovore vodi "preko medija", umesto da sa štrajkačima i predstavnicima "Fijata, prenosi RTS. Marković u svom saopštenju navodi da… »

Marković: Država se prepucava sa Štrajkačkim odborom FCA preko medija

Novi magazin 16.07.2017
Predsednik Štrajkačkog odbora kragujevačke fabrike Fijat Krajsler automobili Zoran Marković ocenio je danas da se nadležni u državi prepucavaju sa Štrajkačkim odborom preko medija umesto da rešavaju probleme. "Država se sada prepucava sa… »

Radnici Goše od sutra štrajkuju glađu

Danas 16.07.2017
Predsednik Štrajkačkog odbora fabrike šinskih vozila Goša iz Smederevske Palanke Milan Vujičić izjavio je da će, sa još nekoliko kolega, od ponedeljka početi štrajk glađu. "Dalje moramo da krenemo. Evo ja ću sa još nekoliko kolega od sutra da… »

Vladimir Krulj: Fiat 500L bi mogao u Poljsku

Gde investirati 16.07.2017
Ekonomski savetnik u Vladi Srbije Vladimir Krulj smatra da bi dijalog zaposlenih i rukovodstva “Fiata” trebalo da se obavi što pre. Vladimir Krulj je, komentarišući pojedine medijske napise da bi “Fiat” mogao da ode iz Srbije, rekao da bi… »

Ministarstvo privrede Srbije pozvalo lokalne vlasti da prijave projekte za sufinansiranje

Beta 16.07.2017
Ministarstvo privrede Srbije je danas pozvalo lokalne vlasti da prijave projekte koji će se sufinansirati iduće godine. Sufinansiraju se putevi, obrazovni, sportski, zdravstveni i socijalni objekti od kulturno-istorijskog značaja, a javni poziv je… »

Dinar u ponedeljak 120,17

Blic 16.07.2017
Dinar miruje tokom vikenda prema evru i zvanični srednji kurs će sutra iznositi 120,1670 dinara za evro, što je neznatna promena u odnosu na kurs od petka, objavila je Narodna banka Srbije. Dinar će biti jači prema evru za 1,7 odsto nego pre mesec… »

Svjetska tržišta: Indeksi porasli, Fed neće žuriti s povećanjem kamata

SEEbiz 16.07.2017
LONDON – Na svjetskim su burzama prošloga tjedna cijene dionica porasle, pri čemu su na Wall Streetu dosegnule rekordne razine, što se zahvaljuje očekivanjima da američka središnja banka neće žuriti sa zatezanjem monetarne politike. Na Wall… »