Izvor: Insajder arhiva vesti 16.07.2017

Policijska akcija "Ares": Uhapšeno 360 osoba

Insajder 16.07.2017
Zbog više krivičnih dela policija je uhapsila 360 osoba, izjavio je danas ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović. Oni su uhapšeni u policijskoj akciji "Ares”. Ova lica uhapšena su zbog sumnje da su počinili različita krivična dela… »

Knežević: Rizik da Fijat izmesti poslovanje iz Srbije

Insajder 16.07.2017
Ministar privrede Srbije Goran Knežević izjavio je da su predstavnici Štrajkačkog odbora kragujevačkog "Fijata" vratili sve što im je "stavljeno na sto" kao opcija, i izrazio bojazan da bi kompanija "Fiat Krajsler automobili (FKA)" mogla da odluči… »

Skup podrške studenata radnicima u štrajku i malinarima

Insajder 16.07.2017
U Beogradu i Novom Sadu par stotina studenta održalo je skupove podrške radnicima Goše, Gorenja, Fijata koji štrajkuju i malinarima. U Beogradu oko 200 studenata u organizaciji pokreta „Sedam zahteva“prošetalo je Knez Mihajlovom ulicom noseći… »

Susret Džanga i Gojković: Još jedna potvrda „čeličnog prijateljstva“

Insajder 16.07.2017
Predsednik Stalnog komiteta Svekineskog narodnog kongresa Kine Džang Deđijang i predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković potpisali su danas u Beogradu Memorandum o razumevanju koji, kako su istakli, predstavlja novu faza saradnje i još jedan korak… »

Talas štrajkova u Srbiji: Da li su radnici sami u borbi za svoja prava?

Insajder 16.07.2017
U poslednjih nekoliko nedelja Srbiju su preplavile vesti o radničkim štrajkovima u više preduzeća. Srećko Mihailović, sociolog i rukovodilac Centra za razvoj sindikalizma, kaže u intervjuu za Insajder da se desilo oslobađanje radničkog… »

Vučić s šefom Biroa nacionalne garde SAD: Najbolja je vojna saradnja

Insajder 16.07.2017
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas u Vašingtonu sa šefom Biroa nacionalne garde SAD generalom Džozefom Lengijelom s kojim je razgovarao o saradnji Vojske Srbije i Nacionalne garde SAD, saopšteno je iz predsedništva Srbije. Vučić… »

Vučić: U SAD razgovori o odnosima Beograd-Priština i Srbija-Rusija

Insajder 16.07.2017
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da će na sastanku sa zvaničnicima SAD u Vašingtonu razgovarati o odnosu Beograda i Prištine, i o odnosima Srbije s Rusijom. "Iz najava vidim da će ih zanimati odnos Beograda prema Prištini, i… »

Vulin: Moguće da neko ima bolje avione, ali da ima bolje obučene ljude to već nije moguće

Insajder 16.07.2017
Izvidjače Kopnene vojske Srbije koji su na obuci na planini Mali Jastrebac kraj Niša, danas su posetili novi ministar odbrane Aleksandar Vulin i načelnik Generalštaba, general Ljubiša Diković, saopštilo je Ministarstvo odbrane. Govoreći o svojim… »

Stefanović: Mediji ponovo ubijaju žrtvu

Insajder 16.07.2017
Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović je danas izjavio da su prema istrazi ubistava dve žene i jednog deteta u beogradskim centrima za socijalni rad, policijski službenici postupali u skladu s pravilima. "Ako se pokaže da postoji… »

Preminuo povređeni radnik fabrike Milan Blagojević- namenska

Insajder 16.07.2017
Radnik fabrike M. I. (1962), teško povređen prilikom požara tehnološkog otpada koji se desio pre dva dana u fabrici „Milan Blagojević – namenska“ u Lučanima, preminuo je danas u Vojnomedicinskoj akademiji, saopštilo je Ministarstvo odbrane… »