Izvor: N1 Info arhiva vesti 16.07.2017

Požari širom regiona, evakuacija stanovništva sa Luštice

N1 Info 16.07.2017
Deo stanovniška na crnogorskom poluostrvu Luštica i od Grabovica ka Bigovu evakuisan je zbog požara koji se naglo razbuktao i velikom brzinom se širi zbog jakog vetra. Požar u istočnoj Hercegovini vatrogasci drže pod kontrolom, a turisti i meštani… »

Vučić: U SAD razgovori o odnosima s Prištinom, ali i Rusijom

N1 Info 16.07.2017
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će na sastanku sa zvaničnicima SAD u Vašingtonu razgovarati o odnosu Beograda i Prištine, i o odnosima Srbije s Rusijom. Izvor: N1info Predsednik Srbije posetu SAD počeo je sastankom sa šefom Biroa… »

Mladić i devojka iz Srbije poginuli u nesreći kod Budve

N1 Info 16.07.2017
Državljani Srbije Veljko R. (33) i Irena Z. (29) poginuli su sinoć u saobraćajnoj nesreći na putu između plaža Trsteno i Ploče kod Budve, potvrđeno je iz policije. Oni su bili na motoru švajcarskih registracija koji se sudario sa "golfom"… »

Dve osobe poginule, sedmoro povređeno kod Bačkog Gradišta

N1 Info 16.07.2017
U saobraćajnoj nesreći na putu Novi Sad - Bečej jutros oko 2 sata dve osobe su poginule, a sedam je povređeno, javila je Radio-televizija Srbije. U sudaru dva putnička automobila poginuli su 20-godišnja devojka i muškarac star oko 50 godina… »

Šabić: Sugerišu mi da se kandidujem za gradonačelnika

N1 Info 16.07.2017
Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti Rodoljub Šabić izjavio je da mu građani i političari često sugerišu da bi trebalo da se kandiduje za gradonačelnika Beograda na izborima koji se očekuju iduće godine… »

Vulin: Niko nema razloga da sumnja u našu vojnu neutralnost

N1 Info 16.07.2017
Povodom zahteva Predstavničkog doma američkog Kongresa da traži od Ministarstva odbrane izveštaje o rusko-srpskoj vojnoj saradnji, ministar odbrane Aleksandar Vulin kaže da niko nema razloga da sumnja u neutralnost Srbije. Izvor: N1 "Srbija je… »

Knežević: Štrajk dugo traje, rizik da Fijat preseli mašine

N1 Info 16.07.2017
Ministar privrede Goran Knežević izjavio je da su predstavnici Štrajkačkog odbora kragujevačkog "Fijata" vratili sve što im je "stavljeno na sto" kao opcija, i izrazio bojazan da bi kompanija "Fiat Krajsler automobili" mogla da odluči o izmeštanju… »

Skup solidarnosti sa malinarima i radnicima u štrajku

N1 Info 16.07.2017
Oko 100 građana okupilo se na Tru slobode u Novom Sadu na skupu podrške svima u Srbiji koji su u protestu - od radnika fabrika do malinara. Protestni skup organizovao je Studentski pokret Novi Sad koji je u tom gradu koordinisao i proteste “Protiv… »

Preminuo radnik povređen u požaru u fabrici u Lučanima

N1 Info 16.07.2017
Radnik M.I. (55), koji je pre dva dana teško povređen u požaru tehnološkog otpada u fabrici "Milan Blagojević-namenska" u Lučanima, umro je danas u Vojnomedicinskoj akademiji u Beogradu, saopštilo je Mnistarstvo odbrane Srbije. Ministar Aleksandar… »

Turudić: Fijat odavno doneo odluku da li ostaje u Kragujevcu

N1 Info 16.07.2017
Novinar nedeljnika Vreme Momir Turudić izjavio je, gostujući u Novom danu, da je odluka Fijata o tome da li će nastaviti proizvodnju u Kragujevcu verovatno već odavno doneta, ali se ne saopštava. Izvor: N1 "U Kragujevcu već dugo postoji strah šta… »