Izvor: Niške vesti arhiva vesti 16.07.2017

Filmska akcija policije u Nišu, nema informacija ko je lišen slobode

Niške vesti 16.07.2017
Prema tvrdnjama očevidaca, u kafić je ušlo desetak pripadnika policije, po njihovim pretpostavkama žandarmerije, a ceo plato je takođe bio opkoljen. Ova scena izazvala je paniku među Nišlijama pa su mnogi od njih odmah napustili obližnje lokale… »

Dedina garaža, mesto gde najmlađi stvaraju (FOTO)

Niške vesti 16.07.2017
Na ideju da naprave jedno takvo mesto na kom nastaju prava mala umetnička dela, došli su Nina i Milan Spasić kada im se pre pet godina rodio sin Dorotej. Ljubav prema radionici Nina gaji još od malih nogu, slušajući priče iz garaže svog deke o… »

Evropski centar za HIPERTENZIJU u Nišu

Niške vesti 16.07.2017
Koliko je štetna so u ishrani i kakve akcije može da preduzme drzava i prosečan čovek u cilju smanjenja unosa soli u organizam, odgovore nam je dao Prof dr Dragan Lović iz Specijalističke ordinacije za interne bolesti Inter medica – dr. Lović –… »

Čapa pomagao u lovu kralju Milanu po oslobođenju Niša

Niške vesti 16.07.2017
Na imanju – Kraljevom lovištu u Gornjoj Toponici Kalčin Čapa pomagao u lovu kralju Milanu po oslobođenju Niša i okoline 1878. godine Turci koji su vekovima bili na ovim prostorima, odlazili su za Tursku, a svoja ogromna imanja, čiflike, zgrade… »

Defileom učesnika počeo 10. Međunarodni festival folklora

Niške vesti 16.07.2017
Uprkos kiši, folklorci iz različitih delova sveta prodefilovali su ulicama Niša, čime je i zvanično počeo 10. Međunarodni festival folklora, u organizaciji Studentskog kulturnog centra. Celovečernji koncert održaće se večar u Domu vojske, a… »

Koncert Omladinske filharmonije odložen zbog kiše

Niške vesti 16.07.2017
Zbog lošeg vremena koncert Omladinske filharmonije, koji je trebalo da bude održan večeras, odložen je za sutra. U ponedeljak se očekuje lepše vreme te će tako koncert biti održan na ranije najavljenoj lokaciji – Bubnju u 21h. Pred niškom… »

Niški univerzitet među 500 najboljih na Šangajskoj listi

Niške vesti 16.07.2017
Na Šangajskoj listi najprestižnijih univerziteta u svetu se, po prvi put, našao i Univerzitet u Nišu. Najzaslužniji za mesto na ovoj prestižnoj listi jesu niški matematičari. Niški univerzitet se za mesto na prestižnoj listi izborio naučnim… »

Vulin obišao izviđače Kopnene vojske Srbije na planini Mali Jastrebac

Niške vesti 16.07.2017
Ministar odbrane Aleksandar Vulin i načelnik Generalštaba general Ljubiša Diković obišli su izviđače Kopnene vojske Srbije koji su na oblaci na planini Mali Jastrebac, nedaleko od Niša. Ministar odbrane ovom prilikom je izjavio da je „moguće da… »

Novak i Bogdan Stanojević u timu Srbije na Medjunarodnoj olimpijadi iz fizike

Niške vesti 16.07.2017
Srpski tim sastavljen od petorice gimnazijalaca otputovao je u Indoneziju na najprestižnije svetsko takmičenje srednjoškolaca iz fizike. Među najboljima su i Nišlije Novak i Bogdan Stanojević iz niške gimnazije „Svetozar Marković“. Srbiju će… »

Koncert folklornih ansambala u Domu vojske umesto na keju

Niške vesti 16.07.2017
Svi ljubitelji folklora u Nišu imaće prilku da uživaju u nastupu ansambala koji ove godine dolaze iz deset zemalja širom sveta, ali ne kao što su navikli, u amfietartu na keju, već u sali Doma vojske. Organizator, SKC, se na ovaj potez odlučio zbog… »