Izvor: Pravda arhiva vesti 16.07.2017

Od dilera do pedofila: Uhapšeno 360 osoba u akciji Ares! (video)

Pravda 16.07.2017
Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je na konferenciji za novinare da je zbog više krivičnih dela policija uhapsila 360 osoba. Stefanović je rekao da su oni uhapšeni u policijskoj akciji "Ares", kao i da je policija podnela još… »

Vučić: Evo šta očekujem i tražim u Vašingtonu! Ovo su ključne teme...

Pravda 16.07.2017
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je, u izjavi medijima, rekao da danas ima sastanak sa šefom Nacionalne garde SAD, kao i Garde Ohaja, sa kojima će razgvarati o svim našim zajedničkim aktivnostima. Biće priče i o vojnoj neutralnosti, stavovima… »

"Nagovaraju" ga građani: Rodoljub Šabić kandidat za gradonačelnika Beograda?!

Pravda 16.07.2017
Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti Rodoljub Šabić izjavio je danas da dobija sugestije da se kandiduje za gradonačelnika Beograda ali i da za eventalno razmišljanje o tome ima vremena. Šabić je u intervju za… »

Izjava uhapšenog dušana: "Henderson me strahovito udario po čelu flašom koja se rasprsla. Sve mi se zacrnilo..."

Pravda 16.07.2017
Dušan Ranković, koji je na grčkom ostrvu Zakintosu uhapšen pod sumnjom da je učestvovao u ubistvu Amerikanca Bakarija Hendersona saslušan je sinoć u grčkom sudu i zadržan je u pritvoru s pravom žalbe u roku od pet dana. Ranković, koga je… »

Crnogorci se pravdaju: "Nećemo u rat protiv Srba i Albanaca!"

Pravda 16.07.2017
Crna Gora svoje vojnike neće upućivati u rat ni protiv Srba, ni protiv Albanaca na Kosovu, izjavio je crnogorski ministar odbrane Predgrag Bošković. Kako kaže, Crna Gora će svoje vojnike angažovati samo u kontekstu promocije, očuvanja i jačanja… »

Klintonov savetnik priznao: I mi se mešamo Rusima u izbore, lično sam bio poslat da podržim Jeljcina! (video)

Pravda 16.07.2017
Bivši savetnik nekoliko američkih predsednika, od Bila Klintona pa do Donalda Trampa, Majkl Kaputo, izjavio je za "Foks njuz" da je moguće da su se Rusija i ruska vlada mešale u izbore u Americi, kao i u drugim zemljama, isto koliko to radi i Amerika… »

Evo šta je Vučić rekao o svojoj "umrlici" koja je objavljena na Tviteru

Pravda 16.07.2017
Na Tviteru je objavljena navodna "umrlica" predsednika Srbije Aleksandra Vučića, ali je u međuvremenu uklonjena sa naloga na kojem je bila postavljena. Vučić je na to reagovao da je ne samo živ i zdrav, već i dobre volje... „Živ sam, dovoljno… »

Makron otvoreno: "Pregovori sa Putinom..."

Pravda 16.07.2017
Predsednik Francuske Emanuel Makron izjavio je da su pregovori sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom pomogli po pitaju Sirije. - Saradnja naših specijalnih službi na terenu podignuta je u odnosu na potpuno drugačiji nivo u odnosu na raniji period -… »

Nove tenzije SAD-Iran: Vašington zahteva od Teherana hitno oslobađanje Amerikanaca iz zatvora!

Pravda 16.07.2017
Sjedinjene Američke Države pozvale su danas Iran da hitno oslobodi američke i druge strane državljane koji su zadržani u pritvoru u toj zemlji zbog, kako tvrde, izmišljenih optužbi u vezi sa nacionalnom bezbednošću. Poziv SAD usledio je nakon… »

Večita misterija: Evo zašto Hitler nije pokorio Švajcarsku

Pravda 16.07.2017
Švajcarska je iz Drugog svetskog rata izašla nepokorena, ali ne i neokrznuta. Ona je opstala kao slobodna, demokratska zemlja u Evropi koja je drhtala pod nacističkom čizmom, ali je i sarađivala sa Trećim rajhom. Tačno je da je Švajcarska čuvala… »