Izvor: SEEbiz arhiva vesti 16.07.2017

Stefanović: Uhapšeno 360 osoba zbog droge, oružja, iznuda

SEEbiz 16.07.2017
BEOGRAD - Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović saopštio je danas da je u opsežnoj policijskoj akciji koja je operativno trajala više meseci u 27 opština i gradova uhapšeno 360 osoba zbog raznih krivičnih dela. On je na konferenciji za… »

Knežević: Svaki dan štrajka u Fiatu uvećava štetu za sve nas

SEEbiz 16.07.2017
BEOGRAD - Ministar privrede Goran Knežević izjavio je da su predstavnici Štrajkačkog odbora kragujevačkog "Fiata" vratili sve što im je "stavljeno na sto" kao opcija, i izrazio bojazan da bi kompanija "Fiat Chrysler automobili" mogla da odluči o… »

Vučić o "umrlici": Živ sam, zdrav i dobre volje

SEEbiz 16.07.2017
BEOGRAD - Na Twitteru je objavljena navodna "umrlica" predsednika Srbije Aleksandra Vučića, ali je u međuvremenu uklonjena sa naloga na kojem je bila postavljena. Vučić je na to reagovao da je ne samo živ i zdrav, već i dobre volje, pred sastanak… »

Ju Jong: Profit Železare biće veći od 20 miliona evra

SEEbiz 16.07.2017
BEOGRAD - Železara Smederevo dobro posluje i na kraju 2017. ostvariće profit veći od planiranih 20 miliona evra, izjavio je Ju Jong, predsednik HeSteel Grupe, koja je vlasnik srpske čeličane. Čelnik HeSteela, koji je upravo doputovao u Srbiju, u… »

Štrajkački odbor Fiata: Vlada vodi pregovore putem medija

SEEbiz 16.07.2017
KRAGUJEVAC - Predsednik Štajkačkog odbora u "Fiatu" Zoran Marković kaže da, umesto poziva na pregovore Štrajkačkog odbora sa predstavnicima "Fiata" ili barem manjinskog vlasnika, Vlade Republike Srbije već dva dana pregovore vrši putem medija… »

Potpora Trumpu pala na rekordno niskih 36 posto

SEEbiz 16.07.2017
WASHINGTON - Potpora američkom predsjedniku Donaldu Trumpu, nakon šest mjeseci na čelu najveće svjetske sile, pala je na rekordno niskih 36 posto, pokazalo je najnovije zajedničko ispitivanje javnog mnijenja Washington Posta i ABC Newsa, objavljeno u… »

Svjetska tržišta: Indeksi porasli, Fed neće žuriti s povećanjem kamata

SEEbiz 16.07.2017
LONDON – Na svjetskim su burzama prošloga tjedna cijene dionica porasle, pri čemu su na Wall Streetu dosegnule rekordne razine, što se zahvaljuje očekivanjima da američka središnja banka neće žuriti sa zatezanjem monetarne politike. Na Wall… »

AFP: Bitka Rusije i Zapada za gasne koridore na Balkanu

SEEbiz 16.07.2017
BEOGRAD - Zapad i Rusija se nadmeću za kontrolu nad transportom prirodnog gasa na području Balkana, u sklopu nastojanja de realizuju svoje geopolitičke agende u tom regionu, ocenjuje francuska agencija "France press". Iako Zapad može da ponudi… »

Inicijativa za osnivanje Zaklade dr.sc. Marko Veselica

SEEbiz 16.07.2017
ZAGREB - Pokrenuto je osnivanje Zaklade dr. sc. Marko Veselica kojoj će cilj biti stipendiranje darovitih studenata slabijeg imovinskog stanja, kao i očuvanje uspomene na istaknutoga borca za hrvatsku slobodu, ekonomista i političara dr. Marka… »

Podgorica vidi šansu u biogorivu

SEEbiz 16.07.2017
PODGORICA - Električna energija iz biogasa, solarna elektrana na krovu deponije, LED rasvjeta, neki su od energetskih projekata koje je Podgorica stavila u prioritetne, kazali su iz Glavnog grada. Neki od njih, kako dodaju, kao što je proizvodnja… »