Izvor: Slobodna Evropa arhiva vesti 16.07.2017

Stefanović: Velika akcija policije, uhapšeno 360 osoba

Slobodna Evropa 16.07.2017
Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je u nedelju na konferenciji za novinare da je zbog više kirivičnih dela policija uhapsila 360 osoba, a protiv još 202 osobe podnete su krivične prijave. Stefanović je rekao da su oni… »

Crnoj Gora: Zbog požara evakuacija na dva mesta, kod Tivta stanje alarmantno

Slobodna Evropa 16.07.2017
U Crnoj Gori, na Luštici i ka Bigovu, u toku je evakuacija dela stanovništva zbog požara koji se razbuktao i brzo se širi nošen jakim severnim vetrom, potvrdile su lokalne službe zaštite. Gori više od stotinu hiljada kvadratnih metara zemljišta… »

Vučić: U SAD razgovori o odnosima Beograd-Priština i Srbija-Rusija

Slobodna Evropa 16.07.2017
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u nedelju da će na sastanku sa zvaničnicima SAD u Vašingtonu tokom dvodnevne posete razgovarati o odnosu Beograda i Prištine, i o odnosima Srbije s Rusijom. "Iz najava vidim da će ih zanimati odnos… »

Incko: Dodik zastrašuje povratnike i krši Dejtonski sporazum

Slobodna Evropa 16.07.2017
Visoki predstavnik u BiH Valentin Incko izjavio je da je pravo izbeglica na povratak garantovano Dejtonskim sporazumom, a da je zastrašivanje povratnika neprihvatljivo i protivno Dejtonu. "Komemoracije nevinim žrtvama ratnih zločina, te genocid u… »

Ministarstvo odbrane Srbije: Umro povređeni radnik iz fabrike u Lučanima

Slobodna Evropa 16.07.2017
Radnik M.I. (55), koji je pre dva dana teško povređen u požaru tehnološkog otpada u fabrici "Milan Blagojević-namenska" u Lučanima, umro je u nedelju u Vojnomedicinskoj akademiji u Beogradu, saopštilo je Mnistarstvo odbrane Srbije. Ministar… »

Gruevski traži dodatno obezbeđenje jer dobija pretnje

Slobodna Evropa 16.07.2017
Bivši premijer Makedonije i lider najveće opozicione partije Nikola Gruevski zatražio je dodatno policijsko obezbeđenje, jer se ne oseća bezbedno, preneli su u nedelju lokalni mediji. a prenosi Beta. Gruevski je početkom ovog meseca zatražio… »

Stefanović o ubistvima žena u Centrima za socijalni rad: Policija postupala po zakonu

Slobodna Evropa 16.07.2017
Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović izjavio je u nedelju da su, prema istrazi ubistava dve žene i jednog deteta u beogradskim centrima za socijalni rad, policijski službenici postupali u skladu s pravilima. "Ako se pokaže da… »

Erdogan: Ako parlament zatraži, vratiću smrtnu kaznu

Slobodna Evropa 16.07.2017
Presednik Turske Redžep Tajip Erdogan najavio je da će, ukoliko nacionalni parlament podnese zahtev za uvođenje smrtne kazne to odobriti bez oklevanja. Erdogan je protekle noći, u obraćanju naciji ispred Parlamenta povodom godišnjice pokušaja… »

Hamond: Velika Britanija će EU platiti šta duguje

Slobodna Evropa 16.07.2017
Britanski ministar finansija Filip Hamond izjavio je u nedelju da će njegova zemlja isplatiti dugove Evropskoj uniji (EU) i priznao da u britanskoj vladi ima podele oko istupanja iz Unije. Nije saopšten iznos finansijske obaveze Londona prema Briselu… »

Dosad najveći broj bh. organizacija u programu Kreativna Europa

Slobodna Evropa 16.07.2017
Šest organizacija iz Bosne i Hercegovine na ovogodišnjem konkursu dobilo je sredstva od Kreativne Europe, programa Europske komisije za podršku projekata iz oblasti kulture i audiovizualnog sektora. Ovaj program financira 60 posto od ukupne vrijednosti… »