Izvor: Studio B arhiva vesti 16.07.2017

Zbog požara, evakuacija na Luštici i prema Bigovu

Studio B 16.07.2017
Na Luštici i od Grabovica ka Bigovu u toku je evakuacija jednog dela stanovništva zbog požara koji se naglo razbuktao i munjevitom brzinom se širi zbog jakog vetra, javlja RTCG. Taman kada se oko 10:00 sati smirila situacija sa hercegnovske strane… »

Delovi Zvezdare i Starog grada bez vode u ponedeljak

Studio B 16.07.2017
Zbog planiranih radova na vodovodnoj mreži na opštinama Zvezdara i Stari grad, pojedini potrošači ostaće bez vode, saopštio je „Beogradski vodovod i kanalizacija”. U ponedeljak od 8.30 do 14 časova bez vode će ostati potrošači u… »

Kod Budve na motoru poginuli mladić i devojka iz Srbije

Studio B 16.07.2017
Motociklista V. R. (33) i devojka I.Z. (29) koja je bila sa njim na motociklu, državljani Srbije, poginuli su u saobraćajnoj nesreći koja se sinoć dogodila na lokalnom putu Jaz-Ploče kod Budve, prenosi RTCG. Navodi se da su poginuli turisti iz Velike… »

Hitnim merama protiv nasilnika i zločina u javnosti

Studio B 16.07.2017
Patrole uz centre za socijalni rad i kontrola porodica u kojima je već bilo nasilja mere su koje policija već primenjuje posle zločina koji su se dogodili upravo ispred tih centara, rekao je za RTS direktor Policije Vladimir Rebić. Od 1. juna na snazi… »

Posle devet godina čekanja, počinje obnova Ul. Bore Stankovića

Studio B 16.07.2017
Gradski menadžer Goran Vesić izjavio je da u ponedeljak počinje rekonstrukcija ulice Bore Stankovića na Vračarskom platou. Prema njegovim rečima, vrednost radova iznosi 71,8 miliona dinara, a posao će biti završen u roku od pet meseci. –… »

Erdogan: Ako parlament bude tražio, odobriću smrtnu kaznu

Studio B 16.07.2017
Presednik Turske Redžep Tajip Erdogan najavio je, u obraćanju povodom prve godišnjice pokušaja državnog udara u toj zemlji, da će, ukoliko nacionalni parlament podnese zahtev za uvođenje smrtne kazne, to odobriti bez oklevanja. Erdogan je protekle… »

Zemljotres pogodio Krit

Studio B 16.07.2017
Snažan zemljotres jačine 5,3 jedinica Rihterove skale pogodio je grčko ostrvo Krit, saopštio je Grčki institut za geodinamiku. Potres se dogodio u 23.30 po lokalnom vremenu kod južne obale Krita na dubini od 10 kilometara, prenosi AP. Epicentar… »

Šarčević: Izbacićemo posrednike za nabavku udžbenika preko škola

Studio B 16.07.2017
Ministar prosvete Mladen Šarčević najavljuje da će osnivanjem učeničkih kompanija i đačkih zadruga biti izbačeni posrednici u nabavci udžbenika preko škola. On kaže da posrednici – mali broj agencija – imaju rabat od 30 odsto, da dobro… »

Uhapšeno 360 osoba zbog više krivičnih dela

Studio B 16.07.2017
Zbog više krivičnih dela policija je uhapsila 360 osoba, a protiv još 202 osobe podnete su krivične prijave u redovnom postupku, izjavio je danas ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović. Oni su uhapšeni zbog sumnje da su počinili… »

Vučić u Vašingtonu: Važni razgovori na važne teme

Studio B 16.07.2017
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da u Vašingtonu očekuje važne razgovore za Srbiju, da će teme svakako biti srpsko-ruski odnosi, slučaj braće Bitići, kao i paljenje Ambasade SAD u Beogradu, te da će pokušati da dobije podršku za… »