Politika arhiva vesti 16.07.2017

Gojković i Džang odali počast stradalima u bombardovanju

Blic 16.07.2017
Predsednica Narodne skupštine Maja Gojković i predsednik Stalnog komiteta Svekineskog narodnog kongresa Narodne Republike Kine Džang Deđiang položili su vence i odali počast stadalima u NATO bombardovanju kisneske ambasade u Beogradu 1999. godine… »

Vučić: Srbija vojno neutralna

Politika 16.07.2017
On je novinarima u Vašingtonu rekao da očekuje razgovore o saradnji srpskih i američkih oružanih snaga, učešću Srbije u misijama UN, a među temama će svakako biti srpsko–ruski odnosi, slučaj braće Bitići, kao i paljenje ambasade SAD u… »

Šabić: Sugerišu mi da se kandidujem za gradonačelnika Beograda

Radio 021 16.07.2017
Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti Rodoljub Šabić izjavio je da mu građani i političari često sugerišu da bi trebalo da se kandiduje za gradonačelnika Beograda na izborima koji se očekuju iduće godine… »

Posle posete vojnicima na obuci Vulin govorio o vojnoj neutralnosti

Beta 16.07.2017
Izvidjače Kopnene vojske Srbije koji su na obuci na planini Mali Jastrebac kraj Niša, danas su posetili novi ministar odbrane Aleksandar Vulin i načelnik Generalštaba, general Ljubiša Diković. Govoreći o svojim utiscima iz posete, Vulin je rekao da… »

Knežević: Molim radnike da prekinu štrajk da bi svima bilo bolje

Radio 021 16.07.2017
Ministar privrede Goran Knežević pozvao je radnike kragujevačkog "Fijata" da prekinu štrajk i uz posredstvo Vlade započnu razgovore sa poslovodstvom firme jer, kako je istakao, svaki dan štrajka uvećava štetu i "šalje pogrešnu poruku". "Molim… »

Kusturica: Putin je odgovoran za ponos ruskog naroda

RTS 16.07.2017
Proslavljeni srpski režiser Emir Kusturica izjavio je da je ruski predsednik Vladimir Putin odgovoran za to što su Rusi ponovo ponosni na svoju kulturu i istoriju, objašnjavajući za RT zbog čega ruskog lidera već dugo poštuje. Kusturica je… »

Gojković: Podrška Brnabić, Vučić da ostane na čelu SNS

Večernje novosti 16.07.2017
Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković izjavila je da SNS daje iskrenu podršku predsednici Vlade Srbije Ani Brnabić i da predsednik Srbije Aleksandar Vučić treba da ostane na čelu te stranke. BEOGRAD - Predsednica Skupštine Srbije Maja… »

Vučić: Nema šta da se hvali u akciji "Oluja"!

Mondo 16.07.2017
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da mu je užasno žao što je došlo do izjave američkog ministra odbrane da je akcija Oluja bila veličanstven poduhvat . Foto: MONDO/Mario Milojević "Nećemo nikada pristati na to da su ubijanje i… »

Crnogorski ministar promenio ploču "Nećemo slati vojsku protiv Srba na KiM, ali nećemo ni protiv Albanaca"

Blic 16.07.2017
Crnogorski ministar odbrane Predrag Bošković izjavio je da Crna Gora, kao članica NATO-a, neće slati svoje vojnike ni protiv Srba, ni protiv Albanaca na Kosovu. Bošković je rekao da je njegova nedavna izjava, da bi crnogorska vojska učestvovala u… »

Ideje EU: Stvaranje "Nove Jugoslavije" ili ispitivanje terena?

Radio 021 16.07.2017
Evropska unija ne namerava da na prostoru Zapadnog Balkana stvara "Novu Jugoslaviju", ali je vrlo izvesno da bi region u narednom periodu mogao da bude "druga kolona" Unije, ali ne i njen deo. Tome u prilog govori i to što je EU za Zapadni Balkan… »