Nauka & Tehnologija arhiva vesti 16.07.2017

Nokia 8 stiže 31. jula sa cenom ispod 600 evra

Benchmark 16.07.2017
Neki izvori dolazeći Nokia premijum telefon nazivaju Nokia 8, drugi ga zovu Nokia 9. Ipak, najnovije informacije sugerišu da će model Nokia 8 stići 31. jula. Informacija dolazi od strane neimenovane skandinavske maloprodaje, koja otkriva i cenu od 589… »

Intel ažurirao svoju sedmu generaciju procesora

Benchmark 16.07.2017
Prošle nedelje, Intel je objavio ažurirani dokument sa specifikacijama kompanijine sedme generacije procesora, a tu je nekoliko interesantnih modela, uključujući nove i3 procesore, dodaci za KBL-U pa čak i novi Xeon. Trenutna Core i3 linija se… »

Uklanjanje neželjenih programa

PC Press 16.07.2017
Softverska kompanija Malwarebytes poznata je po rešenjima za zaštitu računara od raznih vrsta opasnosti, a pre svega po programu Malwarebytes Anti‑Malware koji je već dugo vremena jedno od vodećih rešenja za borbu protiv špijunskog i drugog… »

Estonija pravi elektronsko skladište svih podataka

Al Jazeera 16.07.2017
U rezervnoj banci podataka, smještenoj u Luksemburgu, smješteni su podaci o poduzećima, bankama, mirovinama, zakonima, popisima stanovništva, finansijama. Estonija će iduće godine u Luksemburgu otvoriti svoje "elektronsko veleposlanstvo", kao… »

Danas izbori za organe mesnih zajednica u Novom Sadu

Radio 021 16.07.2017
Izbori u 25 mesnih zajednica na teritoriji grada za članove saveta i nadzornih odbora održaće se danas. Birališta se otvaraju u sedam časova, a zatvaraju u 20 časova. Izbori se odvijaju u u mesnim zajednicama: "Pejićevi salaši - Nemanovci"… »

Deljenje lozinke je zločin!

Mondo 16.07.2017
Loša vest za one koji vole da se "ogrebu" za lozinku i ne plaćaju servise kao što je Netflix! "Gardijan" prenosi da je američki sud doneo odredbu kojom će se korišćenje tuđe lozinke za pretplatničke servise ubuduće tretirati kao federalni… »

NEWSWEEK PREDSTAVLJA: Neuništivi neprijatelj čovečanstva: Zašto još uvek ne razumemo rak

Newsweek 16.07.2017
Posle 30 godina rada, Robert A. Gejtenbi kaže da kancer uvek iznova pronalazi način da izbegne i najbolje medicinsko oružje. S prozora svoje kancelarije na četvrtom spratu poznatog Centra za rak Mofit u Tampi (Florida, Sjedinjene Američke Države)… »

NEWSWEEK PREDSTAVLJA Ostati na površini: Tehnologijom protiv davljenja tokom leta

Newsweek 16.07.2017
Moderna tehnologija mogla bi da zaustavi epidemiju davljenja tokom leta. Osmi april 2014. godine počeo je kao savršen dan u južnoj Floridi. Harmani i Harmoni Vest, dvogodišnje bliznakinje iz Dirfild Biča (američka savezna država Florida), provele… »

NEWSWEEK ISTRAŽUJE Zlatna groznica: Novi turisti zaposeli istočnu Srbiju

Newsweek 16.07.2017
Stotinama godina ispiranje zlata bilo je ozbiljna privredna grana... Tešim se da, ni ako ostanem bez posla, neću propasti. Uvek, računam, za život mogu da zaradim ispirajući zlato... Zasnivam ovu nadu na tri jedva vidljive sjajne ljuspice što su… »

Ova žena je čuvena Siri sa kojom pričaju svi korisnici ajfona

Vesti online 16.07.2017
Ime Suzan Benet većini ljudi sigurno nije poznato, ali njen glas i te kako jeste. Ona je glumica koja je pozajmila glas čuvenoj Siri, digitalnoj asistentkinji na iPhone-u. Govoreći o svojoj karijeri, Benet je rekla da je pozajmljivanjem glasa počela… »