Arhiva » Vesti » Blic 18.07.2017

"Meduza" preti da vam upropasti odmor: Ako idete uskoro u Grčku, treba da znate dokad će trajati nevreme

Veliko nevreme koje je zahvatilo Grčku potrajaće još nekoliko dana, a najviše su zahvaćene južne i istočne obale Grčke, uz Egejsko more. Temperature će biti niže nego što je to uobičajeno za ovo doba godine.

Blic utorak, 18. jul 2017.  |  D.K.

VIDEO: Sve pliva u Grčkoj!!

Vremenska pojava "Meduza", kako se vidi na satelitskom snimku, nadvila se nad celom Grčkom. Masa oblaka međutim izazvala je kolaps na ulicama uglavnom u istočnim delovima zemlje, u kojoj se trenutno nalazi veliki broj srpskih turista na letovanju. Kako se vidi na satelitskom snimku, oblaci su zahvatili gotovo polovinu Balkanskog poluostrva.

Tasos

Na Tasosu se još danas očekuju obilne kiše, kao i sutra u prvoj polovini dana, dok se razvedravanje i prestanak padavina najavljeni za sutra posle podne. Sunčano vreme ponovo se najavljuje od srede.

Situaciju na TAsosu možete uživo pratiti i putem veb kamere.

Halkidiki

Slično vreme očekuje se i na Halkidikiju, gde je za danas prognozirano olujno nevreme, sa jakom i kišom i grmljavinom. Za sutra se očekuje sunčano vreme sa povremenim pljuskovima, dok će potpuno razvedravanje nastupiti od srede. Na Halkidikiju se nalazi i Sitonija, koja je najviše pogođena nevremenom.

Kavala

U Trakiji i istočnoj Makedoniji već danas se najavljuje manje padavina, koje bi trebalo da potpuno prestanu do sutra pre podne, nakon čega će uslediti sunčano vreme sa temperaturama prosečnim za ovo doba godine.

Solun

Jake kiše praćene grmljavinom potrajaće do kraja dana. Vreme će do sutra ujutru biti hladno uz jak vetar, a od sutra pre podne očekuje se razvedravanje i potpuni prestanak padavina.

Oblačno će biti još u sredu, a od četvrtka će uslediti potpuno razvedravanje.

Larisa

U regiji Tesalije za danas su najavljene najniže temperature, sa obilnim pljuskovima i grmljavinom. Međutim, već od sutra se najavljuje prestanak padavina.

Kakvo je trenutno vreme an više različitih lokacija u Grčkoj pogledajte ovde.


Objavljeno na sajtu blic.rs »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

Komentari

Ključne reči

Grčka

©2018 Netmark d.o.o.