Društvo arhiva vesti 21.07.2017

Vulin: U stanju smo da odbranimo sebe i svoju teritoriju

Radio 021 21.07.2017
Ministar odbrane Aleksandar Vulin rekao je da je "srpsko nebo mirno i sigurno, a Srbija je i tu garant stabilnosti u regionu". Vulin je nakon obilaska Komande Ratnog vazduhoplovstva u Zemunu naveo da "nema slobodne i suverene zemlje koja ne kontroliše… »

Stefanović: Sistem podbacio, ali rezultati će biti bolji

B92 21.07.2017
Beograd -- Rezultati preduzetih mera u sprečavanju porodičnog nasilja biće vidljiviji do kraja godine, kaže ministar policije Nebojša Stefanović. Prema njegovim rečima, od početka primene Zakona o sprečavanju nasilja u porodici izrečeno je 2.626… »

Sutra veoma toplo, od sredine dana pljuskovi i grmljavina

Novi magazin 21.07.2017
U Srbiji će sutra biti veoma toplo i nestabilno, dok se posle podne i uveče očekuju lokalni pljuskovi sa grmljavinom, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod. Vetar će biti slab, južnih pravaca, u zoni pljuskova pojačan. Jutarnja… »

Novi predmeti, uniforme, elektronski dnevnik: Brojne novine očekaju đake od 1. septembra

Blic 21.07.2017
Tri "redizajnirana" predmeta za učenike petog razreda, elektronski dnevnik u 200 škola, više sporta, uniforme u 55 odsto škola, novine su koje od 1. septembra očekuju đake u školama, kaže ministar prosvete Mladen Šarčević. Tri, takozvana… »

Policija će meriti srednju brzinu na autoputu

Večernje novosti 21.07.2017
Priprema projekta MUP-a o merenju srednje brzine vozača na autoputu je u završnoj fazi i uskoro će početi da se primenjuje. BEOGRAD - Priprema projekta MUP-a o merenju srednje brzine vozača na autoputu je u završnoj fazi i uskoro će početi da se… »

Smenjena direktorka beogradskog Centra za socijalni rad

Radio 021 21.07.2017
Upravni odbor Gradskog centra za socijalni rad, na predlog gradonačelnika Beograda Siniše Malog, doneo je odluku o prestanku ovlašćenja v.d. direktorka te institucije Mikaini Stevanović. Odluka je doneta uz saglasnost i konsultacije sa ministrom za… »

Velike gužve na svim granicama: Ako sada krećete put mora, izabrali ste najgore vreme

Blic 21.07.2017
Saobraćaj je pojačan na gotovo svim putnim pravcima, jer je veliki broj stranih državljana koji prolaze kroz našu zemlju na putu ka istoku i zapadu Evrope, saoopštio je AMSS. Saobraćaj u Hrvatskoj na auto-putu A3 ka granici Srbije veoma je gust, a… »

„Er Srbija”: Kvar otklonjen, putnici zbrinuti

Politika 21.07.2017
Kompanija „Er Srbija” saopštila je jutros da je otklonjen tehnički nedostatak na letelici erbas A330 koja je trebalo da leti za Njujork. Zbog tog nedostatka juče su otkazani letovi JU500 iz Beograda za Njujork i JU501 iz Njujorka za Beograd… »

Među optuženima za terorizam i Nemac srpskog porekla

Danas 20.07.2017
Nemačko tužilaštvo je danas podiglo optužnicu zbog terorizma protiv pet osoba, uhapšenih u novembru, među kojima je i tridesetsedmogodišnji Nemac srpskog porekla Boban S. Petorica uhapšenih su osumnjićeni za regrutovanje mladih muslimana u… »

SMATSA: Iako su ispoštovane sve procedure slika na radaru je nestala

Večernje novosti 21.07.2017
Direktorat za civilno vazduhoplovstvo sprovodi postupak inspekcijskog nadzora povodom incidenta 10. jula kada je prestala da radi Kontola letenja (SMATSA) na 50 minuta. Direktorat za civilno vazduhoplovstvo sprovodi postupak inspekcijskog nadzora povodom… »