Izvor: Auto blog arhiva vesti 21.07.2017

Najavljen nov način merenja srednje brzine vozača na autoputu

Auto blog 21.07.2017
Načelnik Uprave saobraćajne policjie Nebojša Arsov je najavio nov način merenja srednje brzine vozača na autoputu. "Priprema projekta MUP-a o merenju srednje brzine vozača na autoputu je u završnoj fazi i uskoro će početi da se primenjuje", kaže… »

Tadić: Od Fiata smo više dobili nego što smo platili

Auto blog 21.07.2017
Od Fijata smo mnogo više dobili nego što smo platili, rekao je danas Boris Tadić lider SDS i bivši predsednik Srbije, navodeći da je za tehničko održavanje Zastave od 5. oktobra do privatizacije izdvojeno dve milijarde evra. On nije želeo da… »

Volkswagenu stižu ponude za Ducati

Auto blog 21.07.2017
Među potencijalnim kupcima su Benneton, Bajaj Auto, Ski-Doo, Eicher i Polaris Italijanski mediji najradije bi kao novog vlasnika Ducatija videli Benneton koji su spremni da za motociklističku kompaniju plate 1,2 milijarde dolara. Indijski Bajaj Auto i… »

I Bugatti pravi hibrid

Auto blog 21.07.2017
Iako se naslednik Bugatti Chirona još ne nazire, odnosno nije ni u razvojnoj fazi, iz kompanije poručuju da će i njih zakačiti "elektrifikacija". CEO kompanije Volfgang Dirhajmer je rekao da će "do elektrifikacije doći zahvaljujući napretku u… »

Ford GT ima problema, isporuke odložene

Auto blog 21.07.2017
Za svakog kupca superautomobila strpljenje je najveća vrlina. Od dana kada naručite svoj primerak do trenutka kada stigne pred vašu garažu prođue godina ili dve. Ford GT takođe spada u tu priču. Do sada je isporučeno 50-ak primeraka, ali sada su… »

Novi Jeep Wrangler na sajmu u Los Anđelesu

Auto blog 21.07.2017
Fiat Chrysler Automobiles će po poslednjim informacijama novi Jeep Wrangler (JL Series) zvanično predstaviti u novembru ove godine na sajmu automobila u Los Anđelesu, ali neki detalji su već sada poznati. Promocija će se održati 27. novembra u Los… »

BMW bi električni Mini ipak mogao da pravi u Velikoj Britaniji

Auto blog 21.07.2017
Ranije ove godine se pojavila vest koja kaže da bi jedna od posledica prošlogodišnjeg referenduma o izlasku Velike Britanije iz EU mogla da bude i odluka BMW-a da proizvodnju budućeg električnog Minijevog modela organizuje u Nemačkoj ili Holandiji… »

Vesti iz Formule 1

Auto blog 21.07.2017
Botas: Hoću dugo da ostanem sa Mercedesom Finski vozač Valteri Botas rekao je da bi rado ostao u Mercedesu "mnogo godina", ali da zvaničnog saopštenja neće biti skoro. Sjajnim nastupima u prvoj polovini sezone, mnogi smatraju da je već "zaradio"… »

BMW Motorrad opet beleži rast prodaje

Auto blog 21.07.2017
Ova godina nije nešto naročito dobra za moto industriju, ali to ne smeta kompaniji BMW Motorrad da ostvaruje rekordne prodajne rezultate. Bavarci su u prvoj polovini godini prodali 88.389 jedinica, što je rast od 9,5% u poređenju sa 80.754… »

Wheelsandmore Bentley Continental GT Speed

Auto blog 21.07.2017
I "standardni" Bentley Continental GT Speed ima dovoljno snage (njegov 6,0 litarski W12 motor razvija 642KS i 840 Nm), ali ni to nekima nije dovoljno. Takvima Wheelsandmore nudi paket koji podrazumeva pojačanje pomenutog motora na 713KS i 960 Nm, kao i… »