Izvor: Glas Amerike arhiva vesti 21.07.2017

Snažan zemljotres u Turskoj i Grčkoj, najmanje dve žrtve na Kosu

Glas Amerike 21.07.2017
ATINA, GRČKA — Snažan zemljotres uzdrmao je grčko ostrvsko letovalište Kos u rano u petak ujutro, oštetivši starije i istorijske zgrade i glavnu luku. U zemljotresu je stradalo najmanje dvoje ljudi i više od 120 je povređeno, saopštile su… »

Srpski vaterpolisti direktno do četvrtfinala SP u Budimpešti

Glas Amerike 21.07.2017
Vaterpolo reprezentacija Srbije plasirala u četvrtfinale Svetskog prvenstva u Budimpešti, pošto je u trećem kolu grupe "C" ubedljivo pobedila selekciju Grčke - 11:6 (2:1, 3:3, 3:0 i 3:2) i osvojila prvo mesto u grupi. Direktan plasman u četvrtfinale… »

Šon Spajser podneo ostavku

Glas Amerike 21.07.2017
Portparol Bele kuće Šon Spajser podneo je ostavku. Mediji prenose da je njegova odluka povezana sa angažovanjem novog direktora za komunikacije u Beloj kući, Entonija Skaramučija. Konferencije za novinare Šona Spajsera privlačile su brojnu publiku… »

Direktor Gradskog centra za socijalni rad razrešen dužnosti

Glas Amerike 21.07.2017
BEOGRAD — Direktor Gradskog centra za socijalni rad Mikaina Stevanović razrešen je dužnosti, na predlog gradonačelnika Siniše Malog, a nakon dva tragična događaja ispred centara za socijalni rad. "Upravni odbor Gradskog centra za socijalni rad… »

Uništeno više od 18.000 komada oružja

Glas Amerike 21.07.2017
Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović prisustvovao je u petak uništavanju više od 18.000 komada malokalibarskog i lakog naoružanja, koje je zaplenila policija ili koje je predato tokom procesa legalizacija, koje su sprovođene u ranijem… »

U Srbiji uskoro kazne za prekoračenje "srednje brzine" između naplatnih rampi

Glas Amerike 21.07.2017
U jeku se sezone godišnjih odmora i vršnog opterećenja međunarodnih puteva, vlasti Srbije najavili su da će početi sa napatom kazni u odnosu na vreme potrebno da se pređe put između ulazne i izlazne naplatne ramne na auto-putu i proračuna da li… »

Smanjena ulaganja u naftu i gas, šta su posledice?

Glas Amerike 21.07.2017
Međunarodna grupa za praćenje stanja u energetici upozorava da bi pad globalnih investicija u sektoru nafte mogao da dovede do nestašice energije, kada cene nafte počnu da se oporavljaju. Međunarodna agencija za energetiku navodi da su investicije u… »

Tihi rat zbog dva spomenika

Glas Amerike 21.07.2017
Grupa građana različitih političkih uvjerenja, profesija i zanimanja uputila je otvoreno pismo premijeru i ministru vanjskih poslova, Dušku Markoviću i Srđi Darmanoviću, u kojem su zatražili odgovor o tome kakvi su bili efekti protestne note Crne… »

Jesen ne donosi ništa dobro u odnosima Turske i EU

Glas Amerike 21.07.2017
Odnosi Turske i EU ne pokazuju znakove poboljšanja - posljednja hapšenja u Turskoj i najave da će ta zemlja uvesti smrtnu kaznu, dodatno su pogoršali odnose posebno na relaciji Ankara -Berlin. Njemačka najavljuje preispitivanje trgovinskih veza… »

Mediji: Trampovi advokati istražuju Malera, a Maler Trampove finansije

Glas Amerike 21.07.2017
Saradnici predsednika Donalda Trampa, kako prenose mediji, istražuju da li među članovima tima specijalnog istražitelja Roberta Malera ima sukoba interesa – kako bi diskreditovali istragu o Rusiji, koju taj tim vodi. Član Trampovog pravnog tima… »