Izvor: iKragujevac arhiva vesti 21.07.2017

Da li će prihvatiti? Radnici Fijata dobili ponudu

iKragujevac 21.07.2017
Radnici kragujevačke fabrike Fijat Krajsler automobili (FCA) Srbija dobili su danas zvaničnu ponudu o zahtevima upućenim poslovodstvu o kojoj će za vikend izjasniti Samostalni sindikat fabrike koji je i počeo štrajk, rekao je predsednik tog… »

Zakazana IX redovna sednica Skupštine grada

iKragujevac 21.07.2017
Predsednik Skupštine grada Miroslav Petrašinović zakazao je IX redovnu sednicu Skupštine grada za petak 28. jul 2017. godine sa početkom u 9.00h. D N E V N I R E D 1. Predlozi odluka o davanju saglasnosti na Srednjoročni plan poslovne strategije i… »

KG: Otvorene dve telefonske linije tokom vrelih dana za lekarske savete

iKragujevac 21.07.2017
Nakon upozorenja Republičkog hidrometeorološkog zavoda na veoma visoke temperature u Srbiji do ponedeljka 24. jula, Operativni tim Štaba za vanredne situacije grada Kragujevca, apeluje na sugrađane da se pridržavaju uputstva lekara. Istovremeno, iz… »

Gospojinske svečanosti 2017 u znaku duhovnih i drugih putovanja

iKragujevac 21.07.2017
Gospojisnke svečanosti, osme po redu, koje počinju 28. avgusta, ove godine održavaju se pod sloganom “Duhovna i druga putovanja“. Pod pokroviteljstvom grada Kragujevca i uz blagoslov Njegovog preosveštenstva episkopa šumadijskog gospodina Jovana… »

Kragujevčani, zbog vrućine, zamenili dan za noć

iKragujevac 21.07.2017
I danas, vreo letnji dan. Sledeće nedelje, najavljuju meteorolozi, biće još toplije. Zato su mnogi dan zamenili za noć. Sa Kragujevčanima su protekle noći bili naši dopisnici, obišli šetališta, parkove, restorane. Smiraj dana, konačno je zašlo… »

Nećete verovati kako će Policija u Srbiji meriti prekoračenja brzine, a za to joj ne trebaju ni radari, ni kamere

iKragujevac 21.07.2017
Načelnik Uprave saobraćajne policije Nebojša Arsov izjavio je danas da je projekat merenja srednje brzine vozila na autoputevima Srbije u završnoj fazi kao i da će se za te potrebe koristiti postojeći sistem naplate putarine. Kako je precizirao… »

Portorikanski folklorni ansambl na Đačkom trgu

iKragujevac 21.07.2017
U petak, 21. jula, u 20:30 sati, na Đačkom trgu, Studentski kulturni centar Kragujevac ugostiće jedinstveni foklorni ansambl „Gibaro de Puerto Rico“ na zajedničkom koncertu folklora sa Akademskim folklornim ansamblom Svetozar Marković. „Gibaro… »

Stiže novi model Fijata? Novi "punto" za preporod Kragujevca

iKragujevac 21.07.2017
Ako pregovori radnika i rukovodstva “Fijata” budu uspešno završeni, potpuni preporod fabrike mogao bi da donese novi model italijanskog proizvođača automobila - naslednik “grande punta” koji bi se proizvodio u Kragujevcu. Činjenica je da… »

Odlazak velike legende: Preminuo Cune Gojković

iKragujevac 21.07.2017
Na vest o smrti jednog od najboljih vokala u Srbiji, Predraga Cuneta Gojkovića, reagovale su mnoge njegove kolege porukom da će on, zahvaljujući svome glasu i pesmama, ostati večan. Merima NJegomir je istakla da je Gojković bio jedinstven i… »

Obaveštenje: Akcija suzbijanja krpelja

iKragujevac 21.07.2017
Gradska uprava za zdravstvenu i socijalnu zaštitu, u cilju zaštite stanovništva od zaraznih bolesti organizuje akciju tretiranja zelenih površina protiv krpelja, na teritoriji grada Kragujevca. Akcijom će biti obuhvaćene sve lokacije na teritoriji… »