Izvor: N1 Info arhiva vesti 21.07.2017

Preminuo Predrag Gojković Cune

N1 Info 21.07.2017
Čuveni pevač narodne muzike Predrag Gojković Cune preminuo je u 85. godini, potvrđeno je RTS-u. Predrag Gojković Cune je rođen 1932. godine. Cune je bio pevač narodnih pesama, starogradskih, sevdalinki, zabavnih i meksikanskih pesama. Predrag… »

Uhapšen zbog podmetanja požara u Crnoj Gori

N1 Info 21.07.2017
Crnogorska policija uhapsila je muškarca čiji su inicijali R.D. (67) iz Danilovgrada zbog sumnje da je podmetnuo jedan od požara u Katunskoj nahiji, na teritoriji opština Cetinje i Danilovgrad. Policija je došla do saznanja da je R.D. izazvao požar… »

Tadić o Fijatu: Srbija dobila više nego što je platila

N1 Info 21.07.2017
Predsednik Srbije u vreme pregovora sa Fijatom Boris Tadić ne želi da otkriva detalje ugovora kako ne bi prekršio poslovnu tajnu, ali kaže da je Srbija dobila mnogo više nego što je platila. Prema njegovim saznanjima, s obzirom da je razgovarao s… »

Vulin: Kontrolišemo nebo i teritoriju

N1 Info 21.07.2017
Ministar odbrane Aleksandar Vulin obišao je Komandu Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane (RV i PVO) i izjavio da nema slobodne i suverene zemlje koja ne kontroliše svoje nebo i čitavu teritoriju. U stanju smo da odbranimo sebe i svoju… »

Stefanović: Sistem podbacio u slučajevima porodičnog nasilja

N1 Info 21.07.2017
Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović izjavio je da je u slučajevima porodičnog nasilja kada su ubijene dve žene i jedno dete, na Novom Beogradu i u Rakovici, ceo sistem podbacio. "Nedavna ubistva ispred centara za socijalni rad su… »

SAD: Na Kosovu raste opasnost od islamskog ekstremizma

N1 Info 21.07.2017
Na Kosovu raste opasnost od nasilnog islamskog ekstremizma, delom uz pomoć finansiranja stranih organizacija koje propagiraju ekstremne ideologije i nasilnih ekstremnih grupa koje aktivno koriste društvene medije kako bi širile propagandu i regrutovale… »

Vranjske i OK radio: Vlast novac podelila poslušnim medijima

N1 Info 21.07.2017
Novinari "Novina Vranjskih" i Radija OK protestovali su ispred zgrade Skupštine grada Vranja, zbog načina na koji je preko gradskog konkursa podeljen novac medijima. Tvrde da su najviše dobili mediji bliski vlasti. Iz kabineta gradonačelnika kažu da… »

Pao ringišpil u Posušju, devet osoba povređeno

N1 Info 21.07.2017
Na lokalitetu Ilijino brdo u Posušju, u zapadnoj Hercegovini, u četvrtak nešto pre ponoći došlo je do pada ringišpila pri čemu je povređeno devet osoba, od kojih dve maloletne. "Dve su osobe uhapšene zbog sumnje da su počinile krivično delo… »

Smenjena direktorka Centra za socijalni rad Beograda

N1 Info 21.07.2017
Upravni odbor Gradskog centra za socijalni rad, na predlog gradonačelnika Beograda Siniše Malog, doneo je odluku o prestanku ovlašćenja v.d. direktora te institucije Mikaini Stevanović. Odluka je doneta uz saglasnost i konsultacije sa ministrom za… »

Zagreb ostaje bez Trga maršala Tita

N1 Info 21.07.2017
Zagreb više neće imati Trg maršala Tita. Tamošnji odbor za preimenovanje naselja, trgova i ulica većinom glasova usvojio je predlog da se taj trg preimenuje u Trg Republike Hrvatske. Preminenovanje trga je cena koju je gradonačelnik Milan bandić… »