Izvor: Novi magazin/Društvo arhiva vesti 21.07.2017

Vulin: Nebo nad Srbijom sigurno zahvaljujući pripadnicima RV i PVO

Novi magazin 21.07.2017
Ministar odbrane Aleksandar Vulin ocenio je danas, tokom posete Komandi Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane (RV i PVO) u Zemunu, da je nebo nad Srbijom "mirno i sigurno" zahvaljujući radu pripadnika tog roda vojske. Vulin je tokom posete… »

Stefanović: Ceo sistem podbacio u slučajevima porodičnog nasilja

Novi magazin 21.07.2017
Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović izjavio je danas da je u slučajevima porodičnog nasilja kada su ubijene dve žene i jedno dete, na Novom Beogradu i u Rakovici, ceo sistem podbacio. "Nedavna ubistva ispred centara za socijalni… »

Sutra veoma toplo, od sredine dana pljuskovi i grmljavina

Novi magazin 21.07.2017
U Srbiji će sutra biti veoma toplo i nestabilno, dok se posle podne i uveče očekuju lokalni pljuskovi sa grmljavinom, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod. Vetar će biti slab, južnih pravaca, u zoni pljuskova pojačan. Jutarnja… »

Zbog nepravilnosti smenjena direktorka Centra za socijalni rad Beograda

Novi magazin 21.07.2017
Na predlog gradonačelnika Beograda Siniša Malog, Upravni odbor Gradskog centra za socijalni rad je danas zbog utvrđenih nepravilnosti u radu doneo "odluku o prestanku ovlašćenja" v.d. direktorke te institucije Mikaini Stevanović. Nedavno je u… »

MUP: Uskoro merenje srednje brzine na autoputu preko sistema naplate putarine

Novi magazin 21.07.2017
Načelnik Uprave saobraćajne policije Nebojša Arsov izjavio je danas da je projekat merenja srednje brzine vozila na autoputevima Srbije u završnoj fazi kao i da će se za te potrebe koristiti postojeći sistem naplate putarine. Učestvujući na… »

Služena molitva za ozdravljenje vatrogasca povređenog na Adi Huji

Novi magazin 21.07.2017
Nekoliko desetina vatrogasaca prisustvovalo je u Hramu Svetog Save u Beogradu molitvi koja je služena za ozdravljenje njihovog kolege koji je teško povređen u požaru u fabrici kartona na Adi Huji. Sveštenik je tokom molitve poželeo njihovom kolegi… »

UNS i NUNS protestuju što nije izabran njihov kandidat

Novi magazin 21.07.2017
Udruženje novinara Srbije (UNS) i Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) protestovali su danas zbog toga što njihov kandidat za člana odbora Agencije za borbu protiv korupcije Živojin Rakočević nije izabran u Skupštini Srbije. "Ovaj postupak… »

Raspisan konkurs za postavljanje stanica za iznajmljivanje bicikala

Novi magazin 21.07.2017
Grad Beograd raspisao je danas javni konkurs za izbor korisnika mesta za postavljanje stanica za iznajmljivanje bicikala na teritoriji grada Beograda, saopštila je Gradska uprava. Gradonačelnik Beograda Siniša Mali je rekao je da će prema uslovima… »

Srbija do kraja godine treba da usvoji ustavne promene

Novi magazin 21.07.2017
Srbija do kraja godine treba da usvoji ustavne promene koje treba da omoguće potpunu nezavisnost sudstva, zaključak je današnjeg okruglog stola o izmenama Ustava u delu koji se odnosi na pravosuđe. Šefica pregovaračkog tima za pregovore Srbije sa… »

Gak: U korist roditelja rešena 1.841 žalba za mesta u beogradskim vrtićima

Novi magazin 21.07.2017
Beogradske predškolske ustanove pozitivno su rešile 1.841 žalbu roditelja koji nisu dobili mesto u državnim vrtićima na konkursu, izjavio je gradski sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Slavko Gak. Kako se navodi u saopštenju, nakon završetka… »