Izvor: Novi magazin/Ekonomija arhiva vesti 21.07.2017

Radnici Goše: Ima pomaka u pregovorima, nastavljamo u utorak

Novi magazin 21.07.2017
Predstavnici radnika Goše iz Smederevske Palanke zadovoljni su današnjim sastankom u Ministarstvu privrede i navode da ima pomaka u pregovorima o normalizaciji rada u fabrici i isplati dugova, koji će biti nastavljeni u utorak. Predsednik Štrajkačkog… »

Evro danas košta 120,6135 dinara

Novi magazin 21.07.2017
Dinar će u ponedeljak, 24. jula ojačati 0,2 odsto prema evru u odnosu na danas i zvanični srednji devizni kurs će biti 120,3541 dinara za jedan evro, objavila je Narodna banka Srbije (NBS). Dinar će prema evru sutra biti 2,6 odsto jači nego pre… »

Tender za Galenku do 1. septembra, radnici očekuju više zainteresovanih

Novi magazin 21.07.2017
Radnici Galenike očekuju da će na tenderu, za prodaju te beogradske farmaceutske komanije, koji bi trebalo da bude objavljen do početka septembra, učestvovati više investitora, izjavio je danas predsednik sindikata Nezavisnost u toj kompaniji Zoran… »

Mihajlović s kineskim zvaničnicima o Koridoru 11

Novi magazin 21.07.2017
Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Zorana Mihajlović rekla je danas da je drumski Koridor 11 strateški važan za razvoj Srbije i da treba da preduzeti sve da se u roku izgradi taj put koji bi trebalo da košta više od 300… »

Radnici Fijata dobili ponudu, pregovori se nastavljaju u ponedeljak

Novi magazin 21.07.2017
Radnici kragujevačke fabrike Fijat Krajsler automobili (FCA) Srbija dobili su danas zvaničnu ponudu o zahtevima upućenim poslovodstvu o kojoj će za vikend izjasniti Samostalni sindikat fabrike koji je i počeo štrajk, rekao je agenciji Beta… »

Malinari i kupinari Srbije hoće kod Vučića, prete štrajkom glađu pred Predsedništvom

Novi magazin 21.07.2017
Predstavnici proizvođača malina i kupina Srbije doći će u ponedeljak, 24. jula, pred Predsedništvo Srbije i zatražiće prijem kod predsednika Aleksandra Vučića da bi i on rešio problem niskih otkupnih cena, a ako toga ne bude, prete štrajkom… »

Komisija: Uprava Energoprojekta daje neistinite podatke

Novi magazin 21.07.2017
Komisija sa hartije od vrednosti danas je saopštila da je mišljenje uprave Energoprojekta o ponudi za preuzimanje akcija te beogradske kompanije koju je dala firma Napred Razvoj, suprotno Zakonu o preuzimanju akcionarskih društava jer sadrži… »

Moskovisi: Pristanak MMF na pomoć Grčkoj pozitivan signal tržištima

Novi magazin 21.07.2017
Evropski komesar za ekonomiju Pjer Moskovisi ocenio je danas da je načelni pristanak Međunarodnog monetarnog fonda na finansijsku pomoć Grčkoj "pozitivan signal tržištima". "Odluka MMF-a je odlična vest. Ona znači novi pozitivni indikator… »