Izvor: Novi magazin/Svet arhiva vesti 21.07.2017

Posle zemljotresa u Bodrumu više od 350 ljudi u bolnicama

Novi magazin 21.07.2017
Više od 350 ljudi, od kojih je 25 zadržano na lečenju, primljeno je u bolnicu u turskom letovalištu Bodrumu posle zemljotresa koji se prošle noći desio u Egejskom podmorju, kod obližnjeg grčkog ostrva Kosa, rekao je turski ministar zdravstva… »

Sara Senders novi portparol Bele kuće

Novi magazin 21.07.2017
Njujorški finansijski stručnjak, pedesettrogodišnji Entoni Skaramuči imenovan je danas zvanično za novog direktora za komunikacije Bele kuće, a Sara Hakabi Senders nasledila je na mestu portparola Bele kuće Šona Spajsera. Spajser je prethodno… »

Abas od Trampovog zeta traži intervenciju da Izrael ukloni detektore sa svetilišta

Novi magazin 21.07.2017
Palestinski predsednik Mahmud Abas zatražio je hitnu intervenciju SAD kako bi Izrael uklonio detektore za metal na svetilištu u Jerusalimu, rekao je danas palestinski zvaničnik Nabil Abu Rudejne. On je objasnio da je Abas diskutovao o rastućoj… »

U Venecueli održan generalni štrajk, u nasilju poginule dve osobe

Novi magazin 21.07.2017
Milioni gradjana Venecuele učestvovali su u četvrtak u generalnom štrajku u znak protesta zbog planirane promene ustava, a u sukobu policije i demonstranata poginule su najmanje dve osobe. U proopozicionim, istočnim četvrtima Karakasa sve je bilo… »

Erdogan: Turska se ne plaši pretnje Nemačke

Novi magazin 21.07.2017
Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan izjavio danas u jeku neslaganja s Nemačkom da se Turska ne plaši "pretnje" iz te zemlje istovremeni braneći nezavisnost sudstva koje je na meti kritika Berlina. "Oni ne mogu da nas uplaše tim pretanja", rekao je… »

Ponovo se rasplamsao požar na jugu Hrvatske uz granicu sa Crnom Gorom

Novi magazin 21.07.2017
Na jugu Hrvatske, na brdu Bjelotina ponovo se tokom noći rasplamsao požar koji je prešao iz Crne Gore, ali nisu ugrožene kuće, saopštila je Državna uprava za zaštitu i spasavanje. Požar je juče stavljen pod kontrolu, ali se rasplamsao tokom… »

Policija u Varšavi sprečila demonstrante da zatvore senatore u zgradi parlamenta

Novi magazin 21.07.2017
Policija je noćas silom udaljavala demonstrante koji su sedeli na prilazima zgradi parlamenta u Varšavi gde su senatori usvajali spornu reformu Vrhovnog suda, a silom je i patrolnim vozilom prokrčila put portparolu poljske vlade. Od utorka ne jenjavaju… »

Umro Hrvoje Šarinić, bivši premijer Hrvatske i Tuđmanov saradnik

Novi magazin 21.07.2017
Bliski saradnik prvog predsednika Hrvatske Franje Tuđmana i jedan od osnivača Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) Hrvoje Šarinić, umro je danas u Zagrebu u 83. godini, potvrdila je Vlada Hrvatske. Bio je predsednik Vlade Hrvatske od avgusta 1992. do… »

Jun mesec sa najviše ubistava u Meksiku u poslednjih 20 godina

Novi magazin 21.07.2017
U Meksiku su u junu ubijene 2.234 osobe, što taj mesec čini najsmrtonosnijim u poslednjih 20 godina, pokazuju podaci meksičke vlade. U prvih šest meseci 2017. godine u Meksiku je takođe bilo više ubistava nego u bilo kojoj prvoj polovini godine u… »

Valensa: Poljska blizu građanskog rata

Novi magazin 21.07.2017
Povodom reforme pravosuđa koju hitno pokušava da progura kroz parlament poljska vladajuća stranka Pravo i Pravda a desetine hiljada Poljaka širom zemlje izlaze već četvrti dana na ulice da protiv nje protestuju, bivši predsednik Poljske Leh Valensa… »