Izvor: Politika arhiva vesti 21.07.2017

Zemljotres u Egeju, dvoje mrtvih, 450 povređenih

Politika 21.07.2017
Prema izveštajima agencija Kos (Grčka), Bodrum (Turska) – Bunovni turisti skakali su iz sna kroz prozore gostinskih soba na ulice raspuklog asfalta. Zidovi crkava i džamija krunili su se u sekundi. Automobili su leteli u more. Brodovi i čamci… »

Odlazak legendarnog pevača narodnih pesama

Politika 21.07.2017
Pevač Predrag Gojković Cune preminuo je u 85. godini, preneo je Tanjug. Gojković je rođen 1932. godine, bio je pevač srpskih narodnih pesama, starogradskih, sevdalinki, zabavnih i meksikanskih pesama. Cune je krenuo u prvi razred osnovne škole 1939… »

Šampion u četvrtfinalu

Politika 21.07.2017
Svetsko prvenstvo za vaterpoliste u Budimpešti: Srbija – Grčka 11:6 (2:1, 3:3, 3:0, 3:2). – Zahvaljujući prvom mestu u grupi naša reprezentacija slobodna u osmini finala. – U drugom delu meča protivnik dao samo dva gola i to oba iz penala. Od… »

Tadić: Od Fijata smo više dobili nego što smo platili

Politika 21.07.2017
Od Fijata smo mnogo više dobili nego što smo platili, rekao je danas Boris Tadić lider SDS i bivši predsednik Srbije, navodeći da je za tehničko održavanje Zastave od 5. oktobra do privatizacije izdvojeno dve milijarde evra. On nije želeo da… »

Alimpijević na čelu nove Zvezde

Politika 21.07.2017
Mladi košarkaški stručnjak dobio poverenje da vodi šampiona Srbije i regiona u naredne tri godine. - Čović: Braniću trenera grudima, leđima, rukama i nogama. Licitaciji i nagađanjima je došao kraj. Predsednik Crvene zvezde Nebojša Čović… »

Vulin: Novi avioni i PVO sistemi

Politika 21.07.2017
Ministar odbrane Aleksandar Vulin izjavio je danas, tokom obilaska Komande Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane u Zemunu, da se raduje uvođenju novih aviona i PVO sistema u oružane snage Srbije. Vulin i Čepurin: Odnosi izuzetno dobri… »

Stefanović: Svi da se angažuju na sprečavanju nasilja

Politika 21.07.2017
Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović istakao je danas da nema rešenja problema porodičnog nasilja ako samo jedna institucija dobro radi, već da sve moraju da rade i daju pun doprinos kako bi efekti bili vidljivi. On je, u izjavi… »

Pomak u pregovorima, za sada bez blokada pružnog prelaza

Politika 21.07.2017
U pregovorima poslovodstva i štrajkača iz Fabrike šinskih vozila Goša, koji su danas održani u Ministarstvu privrede, došlo je do pomaka i radnici očekuju razrešenje problema u utorak, izjavio je predsednik Štrajkačkog odbora Milan Vujičić. On… »

Ostavka Spajsera, bankar sa Volstrita novi Trampov portparol

Politika 21.07.2017
VAŠINGTON – Portparol Bele kuće Šon Spajser potvrdio je danas da je podneo ostavku, navodeći da će tu dužnost obavljati do kraja avgusta. „Bila je čast i privilegija služiti predsedniku SAD Donaldu Trampu i ovoj predivnoj državi. Nastaviću… »

U sukobima s izraelskom policijom ubijena tri Palestinca

Politika 21.07.2017
JERUSALIM – Ministarstvo zdravlja Palestine saopštilo je danas da su, do sada u sukobima sa izraelskom policijom zbog bezbednosnih mera uvedenih na Hramovnoj gori, poginula tri Palestinca. Kako AP prenosi, sukobi i dalje traju. Palestinsko ministarstvo… »