Izvor: RTS arhiva vesti 21.07.2017

Snažan zemljotres u Egejskom moru – dvoje poginulo, 450 povređenih

RTS 21.07.2017
Najmanje dve osobe su poginule, a više od 450 je povređeno u zemljotresu jačine 6,7 jedinica po Rihterovoj skali koji se dogodio rano jutros u Egejskom moru u blizini popularnih grčkih i turskih turističkih destinacija. Turisti iz Srbije nisu… »

Umro Predrag Gojković Cune

RTS 21.07.2017
Jedan od najvećih pevača izvorne i starogradske muzike Predrag Gojković Cune preminuo je u 85. godini. Za muzički arhiv Radio Beograda snimio je preko 1.000 pesama izvorne narodne muzike. Ostaće zapamćen po izvođenju pesama "Kafu mi, draga… »

Uhapšen zbog sumnje da je izazvao požar kod Cetinja i Danilovgrada

RTS 21.07.2017
Crnogorska policija uhapsila je R. D. (67) iz Danilovgrada zbog sumnje da je izazvao požar na području Katunske nahije, na teritoriji opština Cetinje i Danilovgrad. "Policija je došla do saznanja da je R. D, kako se sumnja, 7. jula izazvao požar… »

Tadić: Od “Fijata” smo više dobili nego što smo platili

RTS 21.07.2017
Nekadašnji predsednik Srbije i lider SDS-a Boris Tadić rekao je da građani treba da znaju koliko je novca izdvojeno za "Fijat" i da Vlada mora da pregovara sa rukovodstvom kompanije o tome da se ne bi poništio obligacioni odnos koji Srbija ima u… »

Vulin i Čepurin: Odnosi izuzetno dobri i prijateljski

RTS 21.07.2017
Ministar odbrane Aleksandar Vulin i ambasador Ruske Federacije u Beogrdu Aleksandar Čepurin razgovarali su o saradnji dve zemlje i bilateralnoj vojnoj saradnji i tom prilikom konstatovali da su opšti i politički odnosi dve zemlje izuzetno dobri i… »

"Ozbiljnošću i čvrstinom državnih organa u borbu protiv nasilja"

RTS 21.07.2017
Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović kaže za RTS da je policija u skladu sa novim Zakonom o sprečavanju nasilja u porodici izrekla 2.626 hitnih mera udaljavanja nasilnika, a da se 56 osoba oglušilo o te mere, nakon čega su kažnjeni… »

Radnici "Goše": Pomak u pregovorima, nastavljamo u utorak

RTS 21.07.2017
U pregovorima poslovodstva i štrajkača iz Fabrike šinskih vozila "Goša", koji su održani u Ministarstvu privrede, došlo je do pomaka i radnici očekuju razrešenje problema u utorak, izjavio je predsednik Štrajkačkog odbora Milan Vujičić… »

Portparol Bele kuće podneo ostavku

RTS 21.07.2017
Šon Spajser je potvrdio da je podneo ostavku na mesto portparola Bele kuće, navodeći da će tu dužnost obavljati do kraja avgusta. "Bila je čast i privilegija služiti predsedniku SAD Donaldu Trampu i ovoj predivnoj državi. Nastaviću da radim na… »

Direktor CIA: Rusija hoće da kazni Ameriku

RTS 21.07.2017
Prvi čovek Centralne obaveštajne agencije (CIA) Majk Pompeo tvrdi da Rusija ne planira da napusti Siriju i da će "nastaviti da pokušava da se meša u američke poslove kako bi kaznila Ameriku". Majk Pompeo je ponovo izrazio svoje uverenje da se Rusija… »

Kome odgovara jak, a kome slab dinar

RTS 21.07.2017
U poslednjih mesec dana dinar je prema evru ojačao za 1,3, a od početka godine za 2,4 odsto. Narodna banka Srbije je, radi smanjenja dnevnih oscilacija kursa, od početka godine kupila 640 miliona evra. Slab dinar odgovara izvoznicima i deviznim… »