Izvor: RTV arhiva vesti 21.07.2017

Snažan zemljotres u Egeju, dvoje mrtvih

RTV 21.07.2017
ATINA, ANKARA - Najmanje dve osobe su poginule, a više od 450 je povređeno u zemljotresu jačine 6,7 stepeni po Rihterovoj skali koji se dogodio rano jutros u Egejskom moru u blizini popularnih grčkih i turskih turističkih destinacija, saopštili su… »

Umro Predrag Gojković Cune

RTV 21.07.2017
BEOGRAD - Prеdrag Gojković Cunе prеminuo jе u 85. godini, potvrđеno jе Radio-televiziji Srbije. Bio jе srpski pеvač narodnih pеsama, starogradskih, sеvdalinki, zabavnih i mеksikanskih pеsama. Prеdrag Gojković Cunе jе rođеn 1932… »

Danilovgrad: Uhapšen zbog izazvanja požara

RTV 21.07.2017
CETINJE/TIVAT - Crnogorska policija je danas lišila slobode R.D. (67) iz Danilograda za koga se sumnja da je izazvao požar na području Katunske nahije. "Službenici Uprave policije MUP-a Crne Gore - Odeljenja bezbednosti Cetinje su, danas… »

Može li se tajni ugovor sa Fijatom objaviti?

RTV 21.07.2017
BEOGRAD - Srpska napredna stranka pozvala je danas Vladu Srbije da nanovo ispita da li postoji ikakva zakonska mogućnost da javno objavi ugovor sa "Fijatom". Pregovori poslovodstva Fijata i radnika vođeni su i danas u Vladi Srbije. "Verujemo da bi… »

Vulin: Novi avioni i PVO u oružanim snagama Srbije

RTV 21.07.2017
BEOGRAD - Ministar odbrane Aleksandar Vulin izjavio je danas, tokom obilaska Komande Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane u Zemunu, da se raduje uvođenju novih aviona i PVO sistema u oružane snage Srbije. "Mi smo u stanju da odbranimo… »

Do kraja godine vidljiviji rezultati borbe protiv nasilja

RTV 21.07.2017
BEOGRAD - Rezultati preduzetih mera u sprečavanju porodičnog nasilja biće vidljiviju do kraja godine kaže ministar policije Nebojša Stefanović i dodaje da je od početka primene Zakona o sprečavanju nasilja u porodici izrečeno 2.626 hitnih mera -… »

Sutra nastavak pregovora za "Gošu" pred miriteljem

RTV 21.07.2017
BEOGRAD - Uprava i zaposleni u Fabrici šinskih vozila "Goša" iz Smederevske Palanke nastaviće sutra pregovore pred miriteljem Republičke agencije za mirno rešavanje radnih sporova, a jedan od miriteljevih zahteva biće da četvorica radnika prekinu… »

Bela kuća: Spajser potvrdio ostavku

RTV 21.07.2017
VAŠINGTON - Portparol Bele kuće Šon Spajser potvrdio je danas da je podneo ostavku, navodeći da će tu dužnost obavljati do kraja avgusta. "Bila je čast i privilegija služiti predsedniku SAD Donaldu Trampu i ovoj predivnoj državi. Nastaviću da… »

Dinar miruje, kurs 120,61

RTV 21.07.2017
BEOGRAD - Dinar će danas ostati na približno iztom nivou prema evru kao juče i zvanični srednji kurs će iznositi 120,6135 dinara za evro, objavila je Narodna banka Srbije. Dinar će biti jači prema evru za 1,0 odsto nego pre mesec dana, a na… »

Tri žrtve na protestu u Venecueli

RTV 21.07.2017
KARAKAS - Najmanje tri osobe su poginule u sukobima građana sa policijom tokom generalnog štrajka u Venecueli u kome je učestvovalo više miliona građana te zemlje, javlja BBC. Dvojica mladića poginula su u Valensiji, na severu zemlje, dok je jedna… »