Kultura arhiva vesti 21.07.2017

"Rodiće se novi Cune"

B92 21.07.2017
Čovek orkestar, vlasnik prve zlatne ploče na Balkanu, jedan od retkih koji ima apsolutni sluh, umetnik koji zna najveći broj pesama i sedam decenija neguje narodnu i starogradsku muziku, Predrag Cune Gojković, nagrađen Zlatnim mikrofonom za životno… »

Zlatni toranj filmu „Park“

RTS 21.07.2017
Za najbolji film 24. Festivala evropskog filma „Palić“ proglašeno je ostvarenje „Park“, Sofije Egzarhu, saopštio je žiri. Žiri je nagradio film Sofije Egzarhu za realističan pristup kroz koji opisuje brutalni svet dvoje mladih koji odrastaju… »

Đuričko: Moramo da pravimo autore

RTV 21.07.2017
PALIĆ - Verujem u nas kao snalažljivo društvo koje je naviklo da bez ičega pravi nešto, ali moramo da gajimo ljude koji će da se bave filmom, ljude koje će to stvarno da zanima, moramo da im pružimo šansu da naprave i glupost i grešku i da… »

Top 3 filma o horor priči iz Amitivila

Press 21.07.2017
Amitivil je jedan od najpoznatijih slučajeva opsednutih kuća. Čitava legenda vezuje se za boravak porodice Luc u kući 1975. godine, nakon što je u njoj godinu dana ranije na spavanju ubijeno šestoro članova porodice DeFeo. Za ubistva je osuđen… »

Radiohead u Izraelu: Najduži koncert u poslednjih 11 godina

Blic 20.07.2017
Britanski alternativni rok sastav Radiohead nastupio je pred više hiljada ljudi u parku Hajarkon u Tel Avivu i bio je to njihov najduži koncert u poslednjih 11 godina, prenose svetski mediji. Ne obazirući se na pozive da otkažu koncert u okviru… »

"Dugo niko neće zauzeti njegovo mesto": Kolege tuguju za Cunetom

Blic 21.07.2017
Na vest smrti jednog od najboljih vokala u Srbiji Predraga Cuneta Gojkovića reagovale su mnoge njegove kolege porukom da će on, zahvaljući svome glasu i pesmama, ostati večan. - Otišao je najbolji pevač narodne muzike. On će za mene uvek da bude… »

Obesio se pevač Linkin parka!

Press 21.07.2017
Muzički svet je u šoku! Čester Benington (41), pevač benda "Linkin park", umro je u 41. godini. Kako javljaju američki mediji, on je pronađen mrtav u svojoj rezidenciji u Palo Verdesu kod Los Anđelesa. Njegovo telo otkriveno je jutros oko 9 sati po… »

Hempton: Rimejkovi su uglavnom dela vandala, ne umetnika

Dnevnik 21.07.2017
PALIĆ: Scenarista, dramski pisac i reditelj, oskarovac Kristofer Hempton, ovogodišnji dobitnik nagrade “Aleksandar Lifka” za izuzetan doprinos evropskoj kinematografiji izjavio je danas da je počastvovan što se našao među velikim autorima… »

Ekshumirani ostaci Salvadora Dalija

Press 21.07.2017
Španski forenzičari uzeli su uzorke kose, noktiju i kostiju čuvenog slikara Salvadora Dalija radi utvrđivanja očinstva na zahtev jedne Katalonke. Forenzičari su u četvrtak uveče otvorili njegov kovčeg, a uzimanju uzoraka tela moglo je da… »

Pamtićemo te, legendo: Preminuo Cune Gojković, ostavio nam je delo za nezaborav - pesmu "Janičar"

Pravda 21.07.2017
Predrag Gojković Cune bio je srpski pevač narodnih pesama, starogradskih, sevdalinki, zabavnih i meksikanskih pesama. Nadimak "Cune" je dobio, kako je sam objasnio u emisiji "Balkanskom ulicom" Radio-televizije Srbije, po majčinom dozivanju "Odi da te… »