Politika arhiva vesti 21.07.2017

Tadić: SNS iznela laž da sam tražio objavljivanje ugovora sa Fiatom

Beta 21.07.2017
Lider Socijaldemokratske stranke (SDS) Boris Tadić demantovao je danas navode Srpske napredne stranke (SNS) da je tražio objavljivanje ugovora sa Fijatom. "Mene nazivate lažovom, dok iznosite notorne laži. Dakle, nisam tražio da se objavi ugovor sa… »

Jeremićeva stranka u oktobru; "Jovanović u dosluhu sa SNS"

B92 21.07.2017
Beograd -- Kandidat za predsednika na prošlim izborima Vuk Jeremić u oktobru formira stranku, najavio je danas Nikola Jovanović, programski direktor CIRSD-a. "Srbiji je potrebna jedna politička organizacija nekorumpiranih ljudi koji su se dokazali i u… »

Stejt department upozorio: Raste opasnost od islamskog ekstremizma na Kosovu

Vesti online 21.07.2017
Na Kosovu raste opasnost od nasilnog islamskog ekstremizma, delom uz pomoć finansiranja stranih organizacija koje propagiraju ekstremne ideologije, ali i nasilnih ekstremnih grupa koje aktivno koriste društvene mreže kako bi širile propagandu i… »

Kuburovićeva: Izmene ustava treba da eliminišu uticaj na pravosuđe

RTS 21.07.2017
Predstojeće izmene ustava treba da budu sublimacija različitih mišljenja i rezultat političkog i društvenog konsenzusa, rekla je ministarka pravde Nela Kuburović otvarajući okrugli sto na temu "Izmena Ustava Srbije u delu koji se odnosi na… »

Haški tribunal traži pisane podneske o saslušanju radikala

Dnevnik 21.07.2017
HAG: Haški tribunal pozvao je danas Srbiju da u slučaju protiv troje radikala dostavi pisane podneske u vezi sa zahtevom koji je 7. jula podneo specijalni tužilac - prijatelj suda, tražeći pomoć sudskog veća tribunala u dobijanju punih transkipta… »

"Brnabićeva je otelotvorenje obnove političkog života"

B92 21.07.2017
Francuski premijer Eduar Filip ocenio je da srpska premijerka Ana Brnabić predstavlja "otelotvorenje obnove političkog života Srbije". On je to istakao, apostrofiravši da je prva žena na toj funkciji i da dolazi iz civilnog društva. Filip je naveo… »

Tahiri kritikuje: Beograd blokira sporazume, a Priština kasni sa formiranjem ZSO

Večernje novosti 21.07.2017
Ministarka za dijalog samoproklamovanog Kosova u svom izveštaju navodi da je nakon "zida i voza", Priština ponovo, pokrenula proces implementacije sporazuma o ZSO, ali da ih Srbija ometa. Priština priznala da kasni u sprovođenju dva sporazuma… »

Dačić i Pinington:Politički dijalog na visokom nivou

RTV 21.07.2017
BEOGRAD - Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić primio je danas u oproštaju posetu ambasadora Kanade u Srbiji Filipa Piningtona, kojem je zahvalio na njegovom ličnom doprinosu razvoju ukupnih bilateralnih odnosa. Kako… »

Janko veselinović o napadima na rodića i kurir: Iza pretnji stoji režim na čelu sa SNS

Kurir 21.07.2017
Povodom stravičnih pretnji upućenih predsedniku Adria media group Aleksandru Rodiću, novinarima i urednicima Kurira, lider pokreta za preokret Janko Veselinovć je izjavio da je iza svega stoji režim na čelu sa SNS - Nemamo pravnu državu. Nemamo mi… »

SNS pozvala Vladu Srbije da razmotri da li može da se objavi ugovor s Fijatom

Beta 21.07.2017
Vladajuća Srpska napredna stranka (SNS) pozvala je danas Vladu Srbije da ponovo ispita da li postoji zakonska mogućnost da se objavi ugovor sa Fijatom. "Verujemo da bi gradjani bili šokirani kada bi imali priliku da vide sadržinu ugovora, odnosno ono… »