Automobili arhiva vesti 23.07.2017

Dacia neće električne automobile

Auto blog 23.07.2017
A ni hibridne... Tako kaže komercijalni direktor ovog brenda, Fransoa Maret. "Jednostavno ova tehnologija je preskupa za nas" izjavio je Maret u intervjuu za britanski AutoExpress. On je objasnio da je fokus Dacie na B i C segmentu, i da je prelazak u… »

Špigl: Nemački proizvođači - najveći kartel u istoriji

B92 23.07.2017
Otkrića uglednog nemačkog lista "Špigl" predstavljaju još jedan veliki udarac na nemačku auto-industriju, jer se tvrdi da su tamošnji proizvođači udruženi u "jedan od najvećih kartela u istoriji zemlje". Nakon velikog skandala sa dizelom… »

Audi R8 i MiG-29 u okršaju: Pogledajte nesvakidašnju trku na aeromitingu u Rusiji (video)

BK TV 23.07.2017
Aeromiting MAKS 2017 održan u blizini Moskve je imao deo posvećen ljubiteljima malo prizemnijih mašina, odnosno automobila, a naročito zanimljiva bile su trke automobila i lovca MiG-29. U režiji kompanije Audi, snagu i brzinu su odmerili… »

Narukvica koja ne da vozaču da zaspi

Danas 23.07.2017
Nova narukvica pod nazivom Steer je dizajnirana tako da ne dopušta vozaču da zaspi tokom vožnje, koštaće 100 dolara, a biće u prodaji od novembra. Steer nije primetan sve dok vozač ne postane pospan, a to stanje određuje pomoću 16 senzora koji… »

Brabus Mercedes E klase

Auto blog 23.07.2017
Nemački Brabus u svojoj bogatoj ponudi ima paket i za regularne verzije nove Mercedesove E klase. Između ostalog se nude prednji spojler, maska sa Brabus logom, zadnji difuzor, spojler na prtljažniku, komplet Brabus Monoblock R alu točkova, brojni… »

Poslovodstvo Fijata nudi radnicima povećanje plata od devet odsto

Auto blog 23.07.2017
Kako RTS saznaje, poslovodstvo "Fijata" je uvažilo zahteve radnika iz Kragujevca i ponudilo povećanje plata za devet odsto. U ponudi koja je dostavljena predstavnicima radnika, a koja će sutra biti prosleđena zaposlenima u kompaniji "Fijat Krajsler… »

Nissan Leaf “ukida” kočnicu, sve na jednoj papučici

Total car 23.07.2017
Nissan će predstaviti novu verziju svog električnog vozila Leaf početkom septembra, a sa njim će stići i potez koji bi mogao da bude mala revolucija, ali i potpuna katastrofa. U pitanju je tehnologija e-Pedal, koji potpunu kontrolu nad kretanjem… »

U čemu je razlika između dizel i benzinskih motora?

Auto blog 23.07.2017
U svetlu skandala sa dizelom i raznih paušalnih ocena koje mnogi iznose, red je da se podsetimo na prave razlike između benzinaca i dizelaša. Jedna od najvećih razlika je ta što dizel motori imaju viši stepen kompresije, pa nemaju karburator ni… »

Rabrenoviću VI Beogradski reli

Auto blog 23.07.2017
Ni ognjena vrućina, ni toplotni udar suvozača Momčila Milojkovića poznatijeg kao Tetak, nisu omeli Vladicu Rabrenovića da trijumfuje na VI Beogradskom reliju Memorijal Mirko Martinović. Četiri puta Košutnjak i isto toliko puta brzinski ispit Avala… »

TopSpeed uporedni test: BMW 520d vs Mercedes E220d

Auto blog 23.07.2017
Duel poslovnih limuzina, Mercedesove E-klase i BMW-ove Serije 5 mnogi posmatraju u svetlu “večitog derbija”, a mi smo kroz uporedni test suprotstavili najpopularnije verzije na našem tržištu, modele sa snažnim i štedljivim dvolitarskim dizel… »