Balkan arhiva vesti 23.07.2017

Zaev o "makedonskom scenariju": Vučić i ja...

B92 23.07.2017
Makedonski premijer Zoran Zaev izjavio je da je su on i predsednik Srbije Aleksandar Vučić razjasnili sve nesuglasice i dogovorili se da će sarađivati. On je u intervjuu za regionalnu televiziju N1 kazao da su Srbi i Makedonci bliski narodi, kao i da… »

Poljski turista uhapšen kod Žanjica zbog sumnje da je podmetnuo požar

RTS 23.07.2017
Turista iz Poljske uhvaćen je nakon što je u uvali Žanjice buknuo požar. Požar je ubrzo lokalizovan. I dalje je više požara aktivno na području Crne Gore ali su pod kontrolom. Na plaži Žanjice koja se nalazi na poluostrvu Luštica buknuo je… »

CG: Požari svuda, turista uhapšen pored plaže / VIDEO

B92 23.07.2017
U Crnoj Gori i dalje bukti desetak požara, a novi se javljaju iz sata u sat, piše portal cdm.me. Kako se navodi, na plaži Žanjice koja se nalazi na poluostrvu Luštica požar je buknuo na svega 20 metara od plaže. Turisti su prijavili da su videli… »

Požar kod Konavla aktivirao zaostale mine

RTS 23.07.2017
Vatra koje je pre nekoliko dana zahvatila Konavle aktivirala je prošle noći čak 34 zaostale mine. Požar je u sredu uveče prešao iz Crne Gore u Hrvatsku na brdu Bjelotina, iznad sela Bani kod Konavla, a noćas je došao 500 metara od sela Gornje… »

Požar izazvao 34 eksplozije u hrvatskom regionu Konavle

Novi magazin 23.07.2017
Požar koji je u sredu zahvatio hrvatski region Konavle, uz granicu s Crnom Gorom, izazvao je noćas niz eksplozija od zaostalih mina na tom području koje se smatralo razminiranim. Požar je u sredu uveče prešao iz Crne Gore u Hrvatsku na brdu… »

Nezapamćeni skandal u Hrvatskoj: Centralni Dnevnik HRT kasnio čitavih 12 minuta!

Kurir 23.07.2017
Cela Hrvatska danas bruji o dosad neviđenom incidentu - glavna informativna emisja Dnevnik hrvatske državne televizije sinoć je počela s 12 minuta zakašnjenja, što je skandal bez presedana. Najava je počela u 19 sati, ali nije bilo tona. To je… »

Zaev i Zvizdić: Multietničke države Balkana temelj ideje EU

RTV 23.07.2017
SARAJEVO - Makedonski premijer i predsedavajući Veća ministara BiH Denis Zvizdić složili su se danas u Sarajevu da složena etnička struktura njihovih zemalja nije prepreka nego prednost na putu ka članstvu u evroatlantskim integracijama, ističući… »

Ovo nema ni na filmu: Sarajlija pucao na navodnog ženinog ljubavnika, u begu izazvao sudar, pa napao policajce

Kurir 23.07.2017
Aldin Džaltur (38) iz sarajevskog naselja Hrasnica trenutno je na kriminalističkoj obradi u MUP-u Kantona Sarajevo, nakon pravog haosa koji je izazvao jutros na Ilidži. Džaltur je uhapšen danas u Hrasnici nakon dramatične potere koja je usledila… »

Održan pomen stradalima u Starom Grackom

Slobodna Evropa 23.07.2017
Parastosom u Starom Grackom kod Lipljana obeleženo je 18 godina od ubistva 14 žetelaca. Parastosu su prisustvovale porodice nastradilh, preostali Srbi u Starom Grackom, predstavnici Vlade Srbije, lokalnih institucija, Srpske liste. Godišnjica ubistva u… »

Hrvatska nema mira – uz požare padale i "teniske loptice"

B92 23.07.2017
Nakon sparnog dana, Hrvatsku je pogodilo nevreme, a u Mariji Bistrici je pao grad veličine jajeta, a ponegde i teniskih loptica, javlja Index.hr. Kako javlja Istramet, u Istri se temperatura spustila za desetak stepeni posle kiše praćene grmljavinom, a… »