Balkan arhiva vesti 23.07.2017

Zaev: Rešio sam sve nesuglasice sa Vučićem

Vesti online 23.07.2017
Makedonski premijer Zoran Zaev izjavio je da je su on i predsednik Srbije Aleksandar Vučić razjasnili sve nesuglasice i dogovorili se da će sarađivati. On je u intervjuu za regionalnu televiziju N1 kazao da su Srbi i Makedonci bliski narodi, kao i da… »

Požar na Žanjicama: Uhvaćen na delu?!

Mondo 23.07.2017
Na plaži Žanjice koja se nalazi na poluostrvu Luštica danas je buknuo požar na svega 20 metara od plaže. Turisti su prijavili mladića koji istrčava iz zapaljene šume. Foto: MONDO, Ana Ćešić, ilustracija Kako se navodi, turisti su odmah… »

Požar buknuo na Luštici

Alo 23.07.2017
Nekoliko požara u centralnim i primorskim oblastima Crne Gore i dalje je aktivno, ali ljudi i objekti nisu ugroženi, a vatra se danas ponovo rasplamsala na nekoliko lokacija na Luštici. Vatra se danas opet razbuktala u luštičkom selu Zabrđu, a… »

Požar kod Konavla aktivirao zaostale mine

RTS 23.07.2017
Vatra koje je pre nekoliko dana zahvatila Konavle aktivirala je prošle noći čak 34 zaostale mine. Požar je u sredu uveče prešao iz Crne Gore u Hrvatsku na brdu Bjelotina, iznad sela Bani kod Konavla, a noćas je došao 500 metara od sela Gornje… »

Požar iz Crne Gore prešao u Hrvatsku: Odjeknule 34 eksplozije

Vesti online 23.07.2017
Požar koji je u sredu uveče prešao iz Crne Gore u Hrvatsku na brdu Bjelotina, iznad sela Bani kod Konavla, noćas je došao 500 metara od sela Gornje Pičete, a od ponoći do osam ujutro u tom predelu odjeknule su čak 34 eksplozije zaostalih mina… »

Teška havarija na hrt-u: Prekinuto emitovanje dnevnika na 12 minuta

Večernje novosti 22.07.2017
Televizija se zahvalila gledaocima na razumevanju i zaposlenima na brzoj reakciji nakon što su nastavili program iz drugog studija. Tokom emitovanja dnevnika na Hrvatskoj radioteleviziji večeras je došlo do prekida koji je trajao oko 12 minuta, a… »

Zvizdić, Izetbegović i Zaev: BiH i Makedonija nemaju otvorenih pitanja

Slobodna Evropa 23.07.2017
Između BiH i Makedonije dve prijateljske i bliske zemlje nma otvorenih pitanja, saglasila su se nakon sastanka članovi Predsedništva BiH Bakir Izetbegović i Mladen Ivanić i makedonski premijer Zoran Zaev. Trojica zvaničnika su najavila otvaranje… »

Ovo nema ni na filmu: Sarajlija pucao na navodnog ženinog ljubavnika, u begu izazvao sudar, pa napao policajce

Kurir 23.07.2017
Aldin Džaltur (38) iz sarajevskog naselja Hrasnica trenutno je na kriminalističkoj obradi u MUP-u Kantona Sarajevo, nakon pravog haosa koji je izazvao jutros na Ilidži. Džaltur je uhapšen danas u Hrasnici nakon dramatične potere koja je usledila… »

Udruženje traži tužbu protiv Kfora i UNMIK-a zbog žetelaca

N1 Info 23.07.2017
Udruženje porodica kidnapovanih i ubijenih na Kosovu i Metohiji najavilo je da će od države Srbije tražiti da međunarodnim pravosudnim organima podnese tužbu protiv Kfora i UNMIK-a jer nisu zaštitili 14 žetelaca srpske nacionalnosti koji su… »

Nevreme u Hrvatskoj: Grad, grmljavina

Mondo 23.07.2017
Nakon sparnog dana, Hrvatsku je pogodilo nevreme sa grmljevinom, a u Mariji Bistrici je oko 18 časova pao je grad veličine jajeta, a ponegde i teniskih loptica. Foto: Beta/Dragan Gojić Kako javlja Istramet, u Istri se temperatura spustila za 10-ak… »