Društvo arhiva vesti 23.07.2017

Horgoš: Saobraćaj se normalizuje, ali i dalje gužve

Dnevnik 23.07.2017
BEOGRAD: Stanje u saobraćaju kod graničnog prelaza Horgoš počelo je polako da se normalizuje u popodnevnim satima, ali su i gužve i dalje velike. Kako je javio B92, gužve su i dalje velike, ali sa mađarske strane. Najprometniji prelaz između… »

Udruženje traži tužbu Srbije protiv Kfora i UNMIK-a jer 1999. nisu zaštitili žeteoce

Novi magazin 23.07.2017
Udruženje porodica kidnapovanih i ubijenih na Kosovu i Metohiji najavilo je danas da će od države Srbije tražiti da međunarodnim pravosudnim organima podnese tužbu protiv Kfora i UMNIK-a jer nisu zaštitili 14 žetelaca srpske nacionalnosti koji su… »

FOTO: Ministri Vulin i Stefanović obišli povređene na VMA

Radio 021 23.07.2017
Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović i ministar odbrane Aleksandar Vulin obišli su danas na Vojnomedicinskoj akademiji dvojicu teško povređenih vatrogasca u požaru u fabrici na Adi Huji, kao i… »

U Srbiji sutra veoma toplo, tokom noći kiša i pad temperature

Novi magazin 23.07.2017
U većem delu Srbije sutra će biti pretežno sunčano i veoma toplo vreme, ali su posle podne uz lokalni razvoj oblačnosti ponegde mogući pljuskovi s grmljavinom, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod. Duvaće uglavnom slab, promenljiv… »

Staro Gracko: Dan kada je zemlja natopljena krvlju

Mondo 23.07.2017
Na današnji dan navršava se 18 godina od kada je 14 srpskih žetelaca, meštana Starog Gracka kod Lipljana, izmasakrirano na njivi 1999. godine dok su sabirali žito. Foto: youtube/screenshot Za taj težak zločin još NIKO nije odgovarao. Tog 23. jula… »

Pet medalja za mlade fizičare na Međunarodnoj olimpijadi

B92 23.07.2017
Beograd -- Srpski tim sastavljen od petorice gimnazijalaca osvojio je jednu zlatnu i četiri srebrne medalje na Međunarodnoj fizičkoj olimpijadi u Indoneziji, piše N1. Zlatnu medalju osvojio je Dušan Đorđević iz Matematičke gimnazije u Beogradu, a… »

Lončar zatražio informacije o zdravstvenom stanju devojčice

Politika 23.07.2017
Odmah po saznanju da se 16-godišnja D.P. obratila javnosti ukazujući na problem svog zdravstvenog stanja i potrebe za daljim lečenjem, ministar zdravlja u Vladi Srbije dr Zlatibor Lončar reagovao je i zatražio informacije o devojčicinom zdravstvenom… »

Preminuo filmski kritičar Aleksandar Kostić

RTS 23.07.2017
Filmski kritičar i dugogodišnji urednik u Dramskom programu Radio Beograda i urednik filmskog programa TV B92 Aleksandar D. Kostić (1962) preminuo je iznenada u Beogradu. Prvo zaposlenje bilo mu je u Dramskoj redakciji Radio Beograda, gde je lansirao… »

Viđanje dece u kontrolisanim uslovima nezakonito, sudove to ne zanima

Radio 021 23.07.2017
Oko 600 mališana u Srbiji jednog od roditelja viđa u kontrolisanim uslovima, iako tu formu ne prepoznaje nijedan naš zakon. Godinama sudovi preporučuju centrima za socijalni rad da organizuju ovakvo viđanje, a kako objašnjava Zoran Đorđević… »

Mirisom kože mamimo komarce

RTS 23.07.2017
Autori nedavnog istraživanja, koje su sproveli na identičnim blizancima, tvrde da mirisi kože privlače ili odbijaju komarce i to je odgovor na pitanje zašto ovi insekti nekog napadaju, a nekog ne. Jeste li primetili da su neki ljudi čitavog leta… »