Društvo arhiva vesti 23.07.2017

Smanjuju se gužve na graničnim prelazima, na Horgošu se čeka sat vremena

RTS 23.07.2017
Vreme zadržavanja na granicama se smanjilo, pa se tako na granici sa Mađarskom na prelazu Horgoš čeka oko sat vremena, dok se na ostalim graničnim prelazima čeka oko 30 minuta. Prema poslednjim podacima Uprave granične policije zadržavanja za… »

"Pravda je spora, ali dostižna - srpske žrtve neće biti bačene u senu"

Vesti online 23.07.2017
Na današnji dan obeležava se 18 godina od ubistva 14 srpskih žetelaca u selu Staro Gracko kod Lipljana, a direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić rekao je da se karakter jednog društva određuje i po njegovom odnosu prema žrtvama i poručio da… »

Stefanović i Vulin na VMA

Danas 23.07.2017
Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanovi i ministar odbrane Aleksandar Vulin obišli su sa vatrogasce MUP i radnika teško povređenog u nedavnoj nezgodi u Lućanima kao i beskućnika koga su huligani nedavno teško… »

Dišemo na škrge, ali ne zadugo: Nagla promena vremena stiže veoma brzo, narednih dana širom Srbije pljuskovi i grmljavina

Kurir 23.07.2017
U Srbiji će sutra biti pretežno sunčano i veoma toplo, posle podne uz lokalni razvoj oblačnosti ponegde pljusak sa grmljavinom. Vetar će biti uglavnom slab, promenljiv. Najniža temperatura od 16 do 23, najviša od 34 do 38 stepeni. Tokom noći na… »

Sećanje na žrtve zločina u Starom Grackom

RTV 23.07.2017
BEOGRAD - Parastosom u Starom Grackom kod Lipljana danas je obeleženo 18 godina od ubistva 14 žetelaca koji su izmasakrirani na njivi 1999. godine dok su sabirali žito, a za taj težak zločin još niko nije odgovarao. Parastosu su prisustvovale… »

Brnabićeva čestitala mladim fizičarima uspeh na Olimpijadi

RTS 23.07.2017
Predsednica Vlade Ana Brnabić čestitala je mladim fizičarima na velikom uspehu koji su postigli na 48. Međunarodnoj olimpijadi iz fizike u Indoneziji. "Jako sam srećna što opet mogu da čestitam našim mladim, talentovanim i perspektivnim ljudima na… »

Ministar Lončar reagovao na darijino pismo: "Mogla je da se leči u inostranstvu, ali se nisu pojavili na zakazanim…

Blic 23.07.2017
Pismo devojčice Darije Petrović, koja se sedam godina bori s bolešću i nije uspela da prikupi pare za lečenje u inostranstvu, odjeknulo je danas društvenim mrežama. Darija je u otvorenom pismu predsedniku Srbije, premijerki i ministrima navela da… »

Aleksandar D. Kostić (1962–2017)

Vreme 23.07.2017
Umro je naš dragi saradnik, filmski kritičar Aleksandar D. Kostić. Bio je dugogodišnji urednik filmskog programa TV B92, a poslednjih godinu dana redovni saradnik "Vremena". Bio je veliki zaljubljenik u film i izuzetan kolega. Tekst "Prvi i poslednji… »

U kontrolisanim uslovima 600 dece, ali bez kontrole

Večernje novosti 22.07.2017
Sudovi već godinama preporučuju da mališani viđaju jednog od roditelja u formi koju ne prepoznaje nijedan naš zakon. Susreti zavise isključivo od procene socijalnih radnika, a mogu se organizovati i van objekata CSR. OKO 600 mališana u Srbiji… »

Komarci vole pivopije i trudnice

Radio 021 23.07.2017
Autori nedavnog istraživanja, koje su sproveli na identičnim blizancima, tvrde da mirisi kože privlače ili odbijaju komarce i to je odgovor na pitanje zašto ovi indeksi nekog napadaju, a nekog ne. Različiti komarci preferiraju različite delove… »