Izvor: B92/Politika arhiva vesti 23.07.2017

"Čemu drama oko Ustava? Zašto se svuda umeće preambula?"

B92 23.07.2017
Ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović rekla je da ne razume toliku dramu u vezi sa promenom Ustava. Ona ističe da postoje realne potrebe za promenom Ustava u nekim segmentima. "Posebno u pogledu načina izbora sudija i tužilaca, što… »

Rakić: Srpska lista neće učestvovati na konsultacijama

B92 23.07.2017
Gračanica -- Srpska lista neće ići na konsultacije o datumu održavanja konstitutivne sednice kosovske skupštine, saopštio je predsednik Srpske liste Goran Rakić. "Kao predsednik Srpske liste zahvaljujem se na pozivu za konsultacije o datumu… »

"Dijalog sa Albancima važan, Vučić sprema tekst o tome"

B92 23.07.2017
Beograd -- Direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić izjavio je da je dijalog sa Albancima u interesu Srbije i da bi voleo da Beograd i Priština postignu sporazum. Govoreći za RTS o dijalogu Beograda i Prištine, Đurić je rekao da je Beogradu u… »

"Kosovo ima dovoljno glasova za Unesko i Interpol"

B92 23.07.2017
Ministar spoljnih poslova Kosova Enver Hodžaj izjavio je da je Kosovo obezbedilo dovoljan broj glasova da bude primljeno u Unesko i Interpol. On je rekao i da je "jedna država okončala sve procedure za priznanje nezavisnosti Kosova". Hodžaj u intervju… »

VN: Raspuštena tri lokalna odbora SNS, Vučićeva čistka

B92 23.07.2017
Beograd -- Tri lokalna odbora Srpske napredne stranke su raspuštena, a velika čistka narednih dana sprema se u još četiri ispostave ove partije na lokalu, pišu "Novosti". Kako navode, reč je o o funkcionerima u Blacu, Velikom Gradištu i Zaječaru… »

"Nisam Vučićev čovek, nisam bio ni Tadićev, ni Đinđićev"

B92 23.07.2017
Beograd -- Lider LSV Nenad Čanak kaže da opozicija kojoj je jedini slogan "Dole Vučić" ne može učiniti nikakav značajniji korak. Osim toga, kako kaže, "bitka za Beograd" ne sme se pretvoriti u bitku za plen i resure umesto da bude "odskočna daska… »

Vulin u poseti Izraelu u ponedeljak i utorak

B92 23.07.2017
Beograd -- Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin boraviće u dvodnevnoj poseti Izraelu u ponedeljak i utorak, saopštilo je Ministarstvo odbrane. Kako navode, Vulin će tokom posete razgovarati sa izraelskim ministrom odbrane Avigdorom Libermanom o… »

Vučić u utorak u Rimu sa Matarelom i Đentilonijem

B92 23.07.2017
Beograd -- Predsednik Aleksandar Vučić boraviće u utorak u zvaničnoj poseti Rimu gde će razgovorati sa predsednikom Matarelom i premijerom Đentilonijem. Najavljeni su razgovori o bilateralnim odnosima dve zemlje, situaciji u regionu kao i podršci… »

Pobuna u Sandžaku: Državljanstvo – "srpsko" ili "Srbije"?

B92 23.07.2017
Stranka za Sandžak ocenjuje da Ministarstvo unutrašnjih poslova i sama država Srbija krše Zakon o putnim ispravama i Zakon o državljanstvu. Iz te stranke navode da se kršenja čine time što u biometrijskim pasošima, koji se izdaju Bošnjacima, u… »

"Anonimna pisanja i dopisništva ne bih da komentarišem"

B92 23.07.2017
Još nismo razgovarali o kandidatu za gradonačelnika, tvrdi šef beogradskog odbora DS Balša Božović. On je to istakao povodom medijskih navoda da Saša Janković predlaže Rodoljuba Šabića kao kandidata za gradonačelnika, a DS generala Sretu… »