Izvor: B92/Zabava arhiva vesti 23.07.2017

U Argentini rođena koza s čovekolikom glavom

B92 23.07.2017
U argentinskoj pokrajini San Luis rođeno je jare kakvo stanovnici još nisu videli. Životinja je rođena s čovekolikom glavom i isturenim očima, a preminula je tri sata nakon što je ugledala svetlost dana. Njena vlasnica Glejdis Oveido izjavila je da… »

"Poslednji razgovor s našom majkom će nas zauvek proganjati"

B92 23.07.2017
Britanski prinčevi Hari i Vilijam prisetili su se u intervjuu za dokumentarac televizije Aj-Ti-Vi poslednjeg telefonskog razgovora koji su vodili sa majkom princezom Dajanom pre njene smrti, navodeći da ih progoni to što je poziv trajao kratko i da bi… »

Tri saveta za vežbanje na velikim vrućinama

B92 23.07.2017
Dok neki uživaju u hladovini, drugi se ni leti ne odriču treninga. Nije nezdravo vežbati ni u najtoplijem godišnjem dobu, ali stručnjaci predlažu da to budu vežbe umerenog intenziteta. Ne očekujte da ćete na otvorenom, sa visokim temperaturama i… »

Revolucionarno otkriće: Pronađena “Anđeoska čestica”

B92 23.07.2017
Osamdeset godina nakon što je prvi put predloženo njeno postojanje, naučnici sa Univerziteta u Stenfordu pronašli su Anđeosku česticu, koja istovremeno postoji kao materija i antimaterija. Antimaterija je supstanca koja se sastoji od elementarnih… »

Pet najvećih laži o ishrani kojima uništavate svoje zdravlje

B92 23.07.2017
S obzirom na to da naučna istraživanja u vezi sa ishranom iz dana u dan dovode do različitih zaključaka, teško je razlučiti koje namirnice su najzdravije, a napraviti grešku vrlo lako. Britanski nutricionista Rijana Lambert nabraja pet najčešćih… »

Maca heroj spasila osam ježića koji su ostali bez majke

B92 23.07.2017
Osam malih ježeva ostalo je bez mame, koja je uginula pošto ih je donela na svet. Njihovi staratelji su bili zabrinuti, pošto ježići dva dana nisu hteli da jedu ni iz flašice ni iz posudice. A onda se pojavila Muska, hrabra maca, koja je bez straha… »

Šta kod pasa povećava šansu od toplotnog udara?

B92 23.07.2017
Leto može da bude opasno za pse, pa treba pripaziti da vaš ljubimac pije dovoljno vode i da mu je uvek dostupan hlad u koji može da se skloni. Genetski problemi Psi koji imaju probleme s disajnim putevima ili disanjem generalno skloniji su toplotnom… »

Dehidrirani ili pijani - ako sedate za volan, isto je

B92 23.07.2017
Američko istraživanje otkrilo je da vožnja u dehidriranom stanju može da bude jednako opasna kao vožnja pod uticajem alkohola. Zato je vrlo važno da popijete dovoljnu količinu vode pre nego što sednete za volan. Tim američkih naučnika… »