Izvor: B92/Svet arhiva vesti 23.07.2017

Izrael postavio kamere na ulazu u Hramovnu goru

B92 23.07.2017
Jerusalim -- Kamere su primećene na svetilištu u Jerusalimu na kome se nalazi džamija Al Aksa, dok Izrael razmatra alternativu detektorima za metal. Kako se navodi, izraelska policija postavila je napredne nadzorne kamere na Lavljim vratima, na ulazu u… »

Podvodni robot u Fukušimi došao do velikog otkrića (VIDEO)

B92 23.07.2017
Podvodni robot pronašao je u nuklearnom reaktoru Fukušima čvrstu masu nalik stenama koje je verovatno formiralo rastopljeno nuklearno gorivo, saopštila je kompanija Tokio elektrik pauer (Tepco). Kompanija je navela da postoji velika verovatnoća da je… »

Zvanično: Kisljak više nije ambasador Rusije u Americi

B92 23.07.2017
Ambasador Rusije u SAD Sergej Kisljak, povezan s kontroverzama oko moguće umešanosti Rusije u američke predsedničke izbore, neće više biti na toj funkciji. Ambasada Rusije u Vašingtonu objavila je na Tviteru da je Kisljakov mandat završen juče… »

Šef diplomatije UAE: Katar mora da promeni politiku

B92 23.07.2017
Dubai -- Ministar spoljnih poslova UAE Anvar el Gargaš izjavio je da Katar mora da promeni politiku kako bi učestvovao u bilo kakvim pregovorima za rešavanje krize. UAE, Saudijska Arabija, Bahrein i Egipat prekinuli su 5. juna diplomatske odnose s… »

Dogovor republikanaca i demokrata o sankcijama Rusiji

B92 23.07.2017
Vašington -- Predstavnici republikanaca i demokrata u američkom Kongresu objavili su da su postigli su dogovor o širokom paketu sankcija prema Rusiji. Kako se navodi, cilj tog paketa sankcija jeste da Moskvu kazne zbog navodnog mešanja u… »

Štajnmajer: Boli kada vidite da Erdogan ruši mostove

B92 23.07.2017
Nemački predsednik Frank-Valter Štajnmajer optužio je turskog kolegu Redžepa Tajipa Erdogana da "kroji zemlju po svom ukusu". On je pozvao strance u Nemačkoj da poštuju pravila koja vrede u toj zemlji. "Turski predsednik pokušava zemlju prekrojiti… »

Protesti u Moskvi: "Dole policijska država", "Ne cenzuri"

B92 23.07.2017
Oko hiljadu ljudi protestovalo je u Moskvi protiv jačanja nadzora i restrikcija Interneta u demonstracijama odobrenim od strane vlasti. Uz uzvike "Ne cenzuri, ne diktaturi" ili "Dole policijska država" demonstranti su iskazali protivljenje najnovijim… »

Rusi jačaju avijaciju: T-50 bez granica

B92 23.07.2017
Moskva -- Vazdušno-kosmičke snage Rusije planiraju da u 2018. godini dobiju više od stotinu aviona i helikoptera. To je rekao rekao komandant ratnog vazduhoplovstva, general pukovnik Viktor Bondarev, poslednjeg dana Međunarodnog avio-kosmičkog salona… »

"Više neće da 'curi' iz Bele kuće, ja odgovaram Trampu"

B92 23.07.2017
Novi direktor za komunikacije Bele Kuće Entoni Skaramuči obećao je novi početak u timu američkog predsednika. On je uputio nedvosmislene pretnje onima koji budu govorili za medije bez dozvole. "Preduzeću spektakularne mere da zaustavim sva ta… »

"Ako se dileri opiru - pucajte, naročito ako su stranci"

B92 23.07.2017
Džakarta -- Predsednik Indonezije Džoko Vidodo naredio je policiji da puca na krijumčare droge ukoliko se opiru hapšenju. Kako se navodi, reč je o najnovijem pokušaju indonezijskih vlasti da iskorene korišćenje droga u toj zemlji. AFP prenosi da… »