Izvor: Danas/Društvo arhiva vesti 23.07.2017

Normalizovan saobraćaj na Horgošu

Danas 23.07.2017
Saobraćaj na graničnom prelazu Horgoš ka Srbiji normalizovan je, nakon što je bio obustаvljen zbog teške saobraćajne nesreće koja se desila u Mađarskoj, kada se stvorila kolonа vozila dugа oko 10 kilometara. Nesreća se dogodila na autoputu oko… »

Godišnjica ubistva 14 žetelaca

Danas 23.07.2017
U Starom Grackom kod Lipljana obeležava se 18 godina od ubistva 14 žetelaca o tom zločinu Unmik je započeo istragu, pa je predmet predao Euleksu, a potom je istraga obustavljena, jer Tužolaštvo nema dovoljno dokaza za podizanje optužnice, iako je… »

Stefanović i Vulin na VMA

Danas 23.07.2017
Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanovi i ministar odbrane Aleksandar Vulin obišli su sa vatrogasce MUP i radnika teško povređenog u nedavnoj nezgodi u Lućanima kao i beskućnika koga su huligani nedavno teško… »

Mladi fizičari doneli medalje

Danas 22.07.2017
Srpski tim sastavljen od petorice gimnazijalaca ostvario je istorijski uspeh na Međunarodnoj fizičkoj olimpijadi koja je održana u gradu Jogiakarta u Indoneziji osvojivši jednu zlatnu i četiri srebrne medalje. Na na najprestižnijem svetskom… »

Istraživanje: Miris kože mami komarce

Danas 23.07.2017
Autori nedavnog istraživanja, koje su sproveli na identičnim blizancima, tvrde da mirisi kože privlače ili odbijaju komarce i to je odgovor na pitanje zašto ovi indeksi nekog napadaju, a nekog ne. Različiti komarci preferiraju različite delove… »

Šarčević: Više od 3.500 đaka u dualnom obrazovanju

Danas 22.07.2017
Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević otvorio je Karavan "Duh mladosti" u Sremskoj Mitrovici istakavši da više od 3.500 đaka učestvuje u nekom vidu dualnog obrazovanja. Šarčević je, kako je saopštilo ministarstvo… »

Nevreme pogodilo Istru

Danas 23.07.2017
Posle sparnog dana, u Istri su počele grmljavine i nevreme što je donelo osveženje. Kako javlja IstraMet, u Istri se temperatura već spustila za desetak stepeni pošto je palo 9 mm kiše, a kiša je bila popraćena grmljavinskim nevremenom. Pljusak je… »

"Zlatarfest" od 27. do 30. jula

Danas 23.07.2017
U Novoj Varoši je sve spremno za početak "Zlatarfesta" koji će se održati od 27. do 30. jula. U okviru manifestacije ustanovljene pre četiri godine u cilju promocije potencijala zlatarskog kraja biće objedinjeni najznačajniji lokalni turistički… »

O zlu, bez patetike

Danas 23.07.2017
Pitanje Može li se zamisliti zlo? retoričko je i ne traži odgovor pošto mašta, za razliku od života, nema snagu da nas uvede u taj pakao i još usput nabraja šta nas u njemu čeka. Knjige koje govore o zlu zapravo ga opisuju post festum… »

Slobodne novine na slobodnoj teritoriji

Danas 23.07.2017
Šestu godinu zaredom naša redakcija je, u subotu na Zlatiboru, organizovala akciju Hiljadu poklona za hiljadu čitalaca koju su, i ovoga puta, podržali Opština Čajetina i Turistička organizacija Zlatibor. Čitaoci koji su kupovali Danas, na štandu… »