Izvor: Danas/Svet arhiva vesti 23.07.2017

CG: Požari obuzdani, avioni pripravni

Danas 23.07.2017
U Podgorici, Cetinju, Danilovgradu, Baru i Herceg Novi i dalje ima aktivnih požara, ali su oni pod kontrolom i ne ugrožavaju objekte i stanovništvo, saopšteno je iz Direktorata za vanredne situacije MUP Crne Gore. Vatrogasci iz Podgorice sinoć su… »

Šteta u Splitu 5,7 miliona evra

Danas 22.07.2017
Preliminarna procena štete od požara na području Splita i okoline iznosi 5,7 miliona evra, objavio je ministar unutrašnjih poslova Hrvatske Davor Božinović. Splitsko-dalmatinski župan Blaženko Boban proglasio je elementarnu nepogodu na ovom… »

Tramp bez kućnog ljubimca

Danas 23.07.2017
Američki predsednik Donald Trump prekršio je tradiciju staru 150 godina, prvi je predsednik bez kućnog ljubimca u Beloj kući. Tramp je prekršio obrasce predsednikovanja Sjedinjenim Američkim Državama u gotovo svakoj važnijoj kategoriji i prvi je… »

HR: Požar kod Starog grada na Hvaru pod kontrolom

Danas 23.07.2017
Požar koji je sinoć buknuo na odlagalištu otpada u Starom Gradu na Hvaru stavljen je pod kontrolu, potvrdili su iz tamošnjeg DVD-a. Vatra nije ugrozila ljude ni kuće iako je sinoć situacija bila ozbiljna. Vatra je na deponiji buknula u 19,20 sati… »

Lošiji keks za istočnu Evropu

Danas 22.07.2017
Poznati nemački proizvođač Bahlsen priznao je da keks sa buterom, za istočnu Evropu, nije imao buter i poručio da će ubuduće postojati samo jedan keks,"evropski". Poznato je da niz proizvođača za istočnoeuropske zemlje radi lošije proizvode, a… »

Policija otkrila da je budistički monah milioner

Danas 22.07.2017
Tajlandska policija za specijalne istrage otkrila je da budistički sveštenik Virapol Sukphola na deset bankarskih računa ima milione dolara, i dokaze o kupovini 22 "Mercedesa". Virapol je sagradio vilu na jugu Kalifornije, poseduje veliku kičastu… »