Izvor: Dnevnik/Svet arhiva vesti 23.07.2017

Japan: Robot snimio nuklearni otpad debljine jednog metra

Dnevnik 23.07.2017
TOKIO: Podvodni robot snimio je veliku masu za koju se veruje da je istopljeni nuklearni otpad na dnu uništenog reaktora nuklearne elektrane Fukušima u Japanu. Robot je naišao na velike količine čvrste mase koja liči na lavu od kamenja i grudvica u… »

Erdogan: Nikome nije u interesu prolongiranje zalivske krize

Dnevnik 23.07.2017
ISTANBUL: Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan izjavio je danas da prolongiranje krize u Persijskom zalivu, koja je izbila zbog izolacije Katara, nije ni u čijem interesu, prenosi AFP. Navodi se da je Erdogan to kazao uoči ukrcavanja u avion koji… »

Zaev: Srbija veliki prijatelj Makedonije

Dnevnik 23.07.2017
SARAJEVO: Premijer Makedonije Zoran Zaev izjavio je danas u Sarajevu da je Srbija veliki prijatelj Makedonije i da se nada da će biti dodatno unapređeni dobri odnosi koji postoje između dve zemlje. "I predsednik Srbije i novi premijer i ministar… »

Francuska: Makronu opala podrška na 54 procenta

Dnevnik 23.07.2017
PARIZ: Prema rezultatima anketa koje su danas objavljene, podrška francuskom predsedniku Emanuelu Makronu opala je u prošlih mesec dana za 10 procenata. Kako prenosi AFP, trenutna podrška građana francuskom predsedniku prema najnovijim anketama iznosi… »

Vatra se ponovo rasplamsala na Luštici, požar na Žanjicama

Dnevnik 23.07.2017
PODGORICA: Nekoliko požara u centralnim i primorskim oblastima Crne Gore i dalje je aktivno, ali ljudi i objekti nisu ugroženi, a vatra se danas ponovo rasplamsala na nekoliko lokacija na Luštici. Vatra se danas opet razbuktala u luštičkom selu… »

SAD: U traktorskoj prikolici osam tela, trgovina ljudima

Dnevnik 23.07.2017
SAN ANTONIO: Na parkingu u gradu San Antonio u američkoj saveznoj državi Teksas, danas je u traktorskoj prikolici pronađeno osam tela, a vlasti smatraju da se radi o slučaju trgovine ljudima, prenosi AFP. Agencija navodi da su šef policije San… »

Zemljotres na severoistoku Kine, odloženi polasci vozova

Dnevnik 23.07.2017
PEKING: Na području grada Songjuan u severoistočnoj kineskoj provinciji Jilin, danas se dogodio zemljotres od 4,9 stepeni Rihterove skale, izvestila je kineska državna televizija. Epicentar zemljotresa u oblasti Ninđiang bio je na dubini od 12.000… »

Hong Kong se sprema za udar tajfuna Roke

Dnevnik 23.07.2017
HONG KONG: Hong Kong se sprema za udar tajfuna Roke, zbog čijih vetrova brzine 73 kilometara na čas su otkazani polasci autobuskih i trajekt linija, privremeno je zatvoren lokalni sajam knjiga, ali hongkonški međunarodni aerodrom nastavlja da radi… »