Izvor: Kurir/Svet arhiva vesti 23.07.2017

Zamena za sporne detektore metala: Izrael postavio specijalne kamere na ulazu u Brdo hrama

Kurir 23.07.2017
JERUSALIM - Izraelska policija postavila je napredne nadzorne kamere na Lavljim vratima, na ulazu u Brdo hrama u Starom gradu u Jerusalimu, koje mogu da identifikuju naoružanje ljude što pokušavaju da uđu na područje svetilišta. Police install… »

(Video) Podvodni radioaktivni pakao: Robot snimio kako nuklearni reaktor u Fukušimi izgleda 6 godina kasnije

Kurir 23.07.2017
Podvodni robot pronašao je u nuklearnom reaktoru Fukušima čvrstu masu nalik stenama koje je verovatno formiralo rastopljeno nuklearno gorivo, saopštila je kompanija Tokio Elektrik Pauer (Tepco). Kompanija je navela da postoji velika verovatnoća da je… »

Predsednik Indonezije - novi panišer: Ako se dileri opiru hapšenju, pucajte, naročito ako su stranci

Kurir 23.07.2017
Predsednik Indonezije Džoko Vidodo naredio je policiji da puca na krijumčare droge ukoliko se opiru hapšenju. Kako se navodi, reč je o najnovijem pokušaju indonezijskih vlasti da iskorene korišćenje droga u toj zemlji. AFP prenosi da je Vidodo to… »

Nemački obračun sa migrantima: Šulc napao Merkelovu potegnuvši za nju neprijatnu temu

Kurir 23.07.2017
Lider nemačke SPD Martin Šulc upozorio je da bi se izbeglička kriza iz 2015. mogla ponoviti ako EU ne poduzme hitne korake. On tim rečima vraća u kampanju temu izbeglica neugodnu za njegovu protivkandidatkinju na predstojećim parlamentarnim izborima… »

Sirijski Idlib pao u ruke ekstremista: Sada ga kontroliše bivši ogranak Al Kaide

Kurir 23.07.2017
Severozapadni sirijski grad Idlib danas je prešao pod kontrolu ekstremista posle povlačenja rivalske pobunjeničke grupe, javila je sirijska Opservatorija za ljudska prava. To se desilo dva dana posle stupanja na snagu prekida vatre kojim su okončane… »

Parking strave: Leševi dva deteta i šestoro odraslih ležali među 28 bolesnih imigranata u prikolici ispred Volmarta!

Kurir 23.07.2017
SAN ANTONIO - Osam leševa, među kojima i dva dečja, nađena su jutros u traktorskoj prikolici koja je bila parkirana ni manje ni više nego ispred prodavnice poznatog lanca supermarketa Volmart. Breaking 2:28am - SAFD confirms multiple bodies found… »

Nisu mu zaboravili: Oskrnavljen grob maršala Petena

Kurir 23.07.2017
PARIZ - Grob francuskog maršala Anrija Filipa Petena, koji je predvodio Višijevski režim pod nacističkom okupacijom, oskrnavljen je uoči 66-godišnjice njegove smrti. Policija i žandarmerija je došla na groblje u zapadnom delu Francuske u četiri… »

Drama na bliskom istoku: U pucnjavi u izraelskoj ambasadi u Amanu, ubijen Jordanac, ranjen Izraelac

Kurir 23.07.2017
Jedan državljanin Jordana je ubijen a jedan Izraelac ozbiljno povređen u incidentu koji se dogodio u ambasadi Izraela u Amanu, saopštio je danas bezbednosni izvor. "Jordanac je ubijen, a Izraelac je zadobio ozbiljne povrede u incidentu koji se dogodio… »

(Video) Nebeski voz: Novi kineski transport tek pušten u rad, a već obara sve rekorde

Kurir 23.07.2017
Novi vid transporta kineskih građana, "nebeski voz" pušten je u probni rad, i već obara sve rekorde. Inženjeri kažu da je njegova mogućnost transporta putnika skoro tri puta bolja od regularnih vozova i metroa. Voz je dizajniran da bude lagan, sa… »

(Video) Slavi se sloboda: Žene pale burke, a muškarci briju brade posle oslobođenja Rake

Kurir 23.07.2017
Žene u oslobođenim delovima sirijskog grada Rake, velikom uporištu Islamske države, proslavljaju slobodu paleći burke koje su morale da nose pod režimom ekstremista. Grupa žena skinula je crnu odeću koju su nosile preko svojih haljina i zapalile… »