Izvor: Mondo/Svet arhiva vesti 23.07.2017

Pogledajte šta je snimio robot u Fukušimi (foto)

Mondo 23.07.2017
Podvodni robot snimio je veliku masu za koju se veruje da je istopljeni nuklearni otpad na dnu uništenog reaktora nuklearne elektrane Fukušima u Japanu. Radijacija u Fukušimi inače je ove godine dostigla rekordni, sedam puta veći nivo nego pre pet… »

Posle 150 godina, prvi predsednik SAD koji nema...

Mondo 23.07.2017
Američki predsednik Donald Trump prekršio je tradiciju staru 150 godina, prvi je predsednik bez kućnog ljubimca u Beloj kući. Tramp je prekršio obrasce predsednikovanja Sjedinjenim Američkim Državama u gotovo svakoj važnijoj kategoriji i prvi je… »

Horor u Teksasu: U kamionu osam tela, dva dečja

Mondo 23.07.2017
Na parkingu u gradu San Antonio u američkoj saveznoj državi Teksas, danas je u kamionskoj prikolici pronađeno osam tela, a vlasti smatraju da se radi o slučaju trgovine ljudima. Foto: youtube/screenshot Agencija navodi da su šef policije San Antonija… »

A u Kini...voze se ovako (VIDEO)

Mondo 23.07.2017
Novi vid transporta kineskih građana, "nebeski voz" pušten je u probni rad, i već obara sve rekorde. Foto: Screenshot/youtube s Inženjeri kažu da je mogućnost transporta nebeskog voza tri puta bolja od regularnih vozova i metroa. Voz je dizajniran… »

Raka: Sloboda - gore burke, brije se brada...Video

Mondo 23.07.2017
Žene u oslobođenim delovima sirijskog grada Rake, koji je dugo bio uporište "Islamske države", proslavljaju slobodu paleći burke koje su morale da nose pod režimom ekstremista. Foto: youtube/screenshot Grupa žena skinula je crnu odeću koju su… »

I Tramp potvrdio: Nije ubijen!

Mondo 23.07.2017
Američki predsednik Donald Tramp kritikovao je preko društvenih mreža "Njujork tajms" jer je list navodno "upropastio plan SAD da ubiju lidera Islamske države Abu Bakr al Bagdadija". Tramp, međutim, nije objasnio na koji način je list to mogao da… »

Savet Britancima: U Hrvatskoj ne pominjite Srbe

Mondo 23.07.2017
Britanski TV kanal "Trevel" dao je više saveta Britancima, koji odlaze na odmor u Hrvatsku. Foto: Printscreen/YouTube ilustracija Savetovano im je da ne pominju Srbe i Jugoslaviju, da paze na mine, da ne putuju vozom, ne pričaju na mobilni telefon dok… »

Šok u Parizu: Kit od 20 metara na obali Sene video

Mondo 23.07.2017
Građani Pariza ostali su u šoku kada su u petak ujutru na obali Sene ugledali mrtvog kita dugog 20 metara. Foto: YouTube/printscreen Iz straha niko nije smeo da priđe, a prolaznici su ceo prizor u šoku fotografisali. A dead sperm whale ... in Paris… »