Izvor: Novi magazin/Svet arhiva vesti 23.07.2017

Liberman: Prekid veza s Izraelom naneće štetu Palestincima

Novi magazin 23.07.2017
Izraelski ministar odbrane Avigdor Liberman izjavio je danas da ta zemlja može da živi bez bezbednosne saradnje s Palestincima i upozorio da će oni patiti ako palestinski predsednik Mahmud Abas održi obećanje o nesaradnji. U izjavi za novinski sajt… »

Sergej Kisljak nije više ambasador Rusije u SAD

Novi magazin 23.07.2017
Ambasador Rusije u SAD Sergej Kisljak, poveyan s kontroverzama oko moguće umešanosti Rusije u američke predsedničke izbore, neće više biti na toj funkciji. Ambasada Rusije u Vašingtonu objavila je na Tviteru da je Kisljakov mandat završen juče… »

Erdogan traži da se Nemačka ne meša u unutrašnje stvari Turske

Novi magazin 23.07.2017
Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan je danas zatražio od Nemačke da se "ne meša u unutrašnje stvari" njegove zemlje, dok su se odnosi ta dva partnera u NATO još više pogoršali ove nedelje. "Niko nema pravo da se meša u unutrašnje stvari… »

Novi Trampov šef komunikacija obećao veliko spremanje u svom timu

Novi magazin 23.07.2017
Novi direktor za komunikacije Bele Kuće Entoni Skaramuči (Anthony Scaramuči) obećao je danas novi početak u timu američkog predsednika i uputio nedvosmislene pretnje onima koji budu govorili za medije bez dozvole. "Preduzeću spektakularne mere da… »

Broj poginulih u kamionu u Teksasu porastao na deset

Novi magazin 23.07.2017
Najmanje deset ljudi je umrlo u natrpanom kamionu parkiranom po velikoj vrućini ispred jednog trgovinskog centra u San Antoniju u američkoj saveznoj državi Teksas, javile su danas vlasti čime je porasta prethodni bilans poginulih u ovom tragičnom… »

Žene na Bi-Bi-Siju traže da se razlike u platama smanje odmah

Novi magazin 23.07.2017
Poznate žene s britanskog javnog medijskog servisa Bi-Bi-Si (BBC) zatražile su od rukovodstva te kompanije da razlike u platama između muškaraca i žena budu smanjene odmah, a ne do 2020. godine, kako je najavljeno. Više od 40 žena među kojima su… »

Sirijski grad Idlib pod kontrolom ekstremista

Novi magazin 23.07.2017
Severozapadni sirijski grad Idlib danas je prešao pod kontrolu ekstremista posle povlačenja rivalske pobunjeničke grupe, javila je sirijska Opservatorija za ljudska prava. To se desilo dva dana posle stupanja na snagu prekida vatre kojim su okončane… »

U Kini sedmoro poginulo kada se srušio kran na gradilištu

Novi magazin 23.07.2017
U nesreći kada se srušio kran na jednom gradilištu na jugu Kine poginulo je sedam osoba, saopštile su danas kineske vlasti. Do nesreće je došlo kasno noćas na gradilištu državne kompanije ČČ (Ćina Communication Construction Company) u gradu… »

Zaustavljeno širenje velikog požara u Kaliforniji

Novi magazin 23.07.2017
Vatrogasci su uspeli da zaustave širenje ogromog šumskog požara koji je uništio desetine kuća u ruralnoj oblasti Kalifornije blizu nacionalnog parka Josemiti. Visoke temperature su dodatno danas otežavale borbu vatrogasaca s vatrom koja je zahvatila… »

Talibani zauzeli sedišta dve oblasti u Avganistanu, ubili osam policajaca

Novi magazin 23.07.2017
Talibanski pobunjenici su zauzeli sedišta dve oblasti u Avganistanu i pritom ubili osam policajaca danas i sinoć, rekao je jedan policijski zvaničnik. Talibani su kasno sinoć zauzeli sedište oblasti Lavlaš u severnoj provinciji Farjab, a danas i… »